JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

-42. nap Bágyi Balázs New Quartet feat. Pocsai Kriszta

Márcsak 42-t kell aludni és beköszönt a 46. Debreceni Jazz Napok! Igaz, ezúttal már harmadik alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadokon. Az eseménysorozat szlogenje: „4 nap, 76 borász, 44 koncert, 179 jazzmuzsikus 12 ország képviseletében – 20-25 ezer néző”!

A zenei projekt létrehozója Bágyi Balázs jazz-dobos, zeneszerző, a mai, magyar jazz-színtér meghatározó, nemzetközi viszonylatban is keresett művésze. És nem mellesleg a Magyar Jazz Szövetség elnöke!

Együttesében a magyar jazz fiatalabb korosztályának jeles képviselői a partnerei: az Amsterdamban diplomázott szaxofonos titán Soso Lakatos Sándor, a klasszikus zenén nevelkedett Junior Príma-díjas zongorista Oláh Dezső, és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse, Oláh Péter.

A produkció énekesnője Pocsai Kriszta, aki számos műfajban bizonyította már kivételes tehetségét, és több éves kihagyás után kirobbanó energiákkal tért vissza a színpadra. Zenei kapcsolatuk Bágyi Balázzsal több, mint húsz éves múltra tekint vissza, mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén diplomáztak 1998-ban.

A produkciót 2016-ban Gramofon-díjjal jutalmazta a független nemzetközi zsűri, mint az év jazzlemezét megosztva.

Pocsai Kriszta az év énekesnője, Bágyi Balázs pedig az év zeneszerzője lett a JazzMa.hu internetes magazin szerkesztőségi és közönségszavazati listáján egyaránt.

Videók:

https://www.youtube.com/watch?v=jTESIBV_qaw

https://www.youtube.com/watch?v=TDR5H1_xAno

https://www.youtube.com/watch?v=iTQCkIPlboc

A zenekar tagjai: Pocsai Kriszta – ének, Soso Lakatos Sándor - szaxofon, Oláh Dezső - zongora, Oláh Péter – bőgő, Bágyi Balázs - dob


42.jpg

Vissza a hírekhez