JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 23.
Tuesday Afternoon2024. április 23.
Névnaposok – Béla2024. április 23.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

-23. nap CB Trió

Márcsak 23-at kell aludni és beköszönt a 46. Debreceni Jazz Napok! Igaz, ezúttal már harmadik alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadokon. Az eseménysorozat szlogenje: „4 nap, 76 borász, 44 koncert, 179 jazzmuzsikus 12 ország képviseletében – 20-25 ezer néző”!

Berkes Balázs az idei fesztivál 80 éves Artist in Residence-e az alábbiakat írta erről a formációról:

„Egyszer volt, hol nem volt egy CA Trió /azaz Creative Art Trio/, Vukán György-Berkes Balázs-Balázs Elemér, majdnem negyedszázadig. Sajnos, Gyuri kicsit előbb, eltávozott közülünk az égi jazzmuzsikusok közé… Rengeteget játszottunk és sokfélét így, kül- és belföldön, kis és nagy színpadokon, stúdiókban és turnékon, olykor kiegészülve szólistákkal, akár Big Band-ig, vagy szimfonikus zenekari formákig. Jómagam és Vukán Gyuri 51 és félévig voltunk elsőszámú partnerei egymásnak… 1990-ben csatlakozott hozzánk Balázs Elemér, fiatalként vérfrissítő hatással. Rengeteg közös zenei és egyéb élményünk volt így együtt!

Józsi, Elemér öcsse, akinek saját együttes formációi is vannak, mint bátyjának, Gyuri halála után örökölte a zongoraszéket. Azt gondoltuk, aki Á-t mond, mondhat B-t is, így lett CB TRIÓ! De lehetne BALÁZSOK TRIÓJA is, hiszen ketten elől Balázsok, egy meg hátul!”

A zenekar tagjai: Balázs József - zongora, Berkes Balázs - bőgő, Balázs Elemér – dob


23.jpg

Vissza a hírekhez