Keresés

Hírek


-22. nap Ludányi Quartet

Márcsak 22-t kell aludni és beköszönt a 46. Debreceni Jazz Napok! Igaz, ezúttal már harmadik alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadokon. Az eseménysorozat szlogenje: „4 nap, 76 borász, 44 koncert, 179 jazzmuzsikus 12 ország képviseletében – 20-25 ezer néző”!

A közép-európai altszaxofonozás új felfedezettje, Ludányi Tamás zenekarában a fiatal lazaság ötvöződik a zenei tradíciók tiszteletével. A kirobbanó energiaszint meghatározó az együttes számára, műsorukban megtapasztalhatjuk a feszült figyelemmel átitatott kreativitást és a rögtönzés művészetének őszinte reakcióit.

A budapesti és nürnbergi tanulmányokat is folytatott zenekarvezető oldalán már 2012 óta a multiinstrumentalista Tálas Áron zongorázik, aki többek között a Montreaux-i Jazz Fesztivál zongoraversenyének döntőse is volt. A ritmusszekció végleges felállását 2014-ben nyerte el: Bögöthy Ádám bőgőn, Czirják Tamás pedig dobon felelős a zakatoló groove-okért.


A zenekar tagjai: Ludányi Tamás - szaxofon, Tálas Áron - zongora, Bögöthy Ádám - bőgő, Czirják Tamás – dob


22.jpg


Vissza a hírekhez