JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

-11. nap Afrocando

Márcsak 11-et kell aludni és beköszönt a 46. Debreceni Jazz Napok! Igaz, ezúttal már harmadik alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadokon. Az eseménysorozat szlogenje: „4 nap, 76 borász, 44 koncert, 179 jazzmuzsikus 12 ország képviseletében – 20-25 ezer néző”!

A frenetikus ritmusok és isteni dallamok hazájából, Kubából származó tüzes, féktelen energiájú énekesnő, Elsa Vallé a közönség nagy kedvence. Az afro-jazzt a vérében hordozó művésznő Afrocando névre keresztelt új zenekara az afro-jazz és a bebop jegyeit ötvöző, összetett ritmusvilágú, s egyben dallam-orientált muzsikát játszik. A csapatot a hazai jazz-élet jól ismert szereplői alkotják, élükön az énekesnő férjével, Winand Gáborral, Európa egyik legegyedibb jazz énekesével, aki ezúttal a szaxofon mellett még billentyűs hangszeren is játszik.

A zenekar tagjai: Elsa Vallé - ének, Winand Gábor - ének, szaxofon, billentyűs hangszerek, Tzumo – zongora, Orbán György – bőgő, Csízi László-dob, Czibere József - ütőhangszerek


11.jpg

Vissza a hírekhez