JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Blue Wednesday2024. április 24.
Névnaposok – György2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Csonka befejezés

Vasárnap az utolsó naphoz érkeztünk a debreceni jazzfesztiválon. Sajnos a program nem egészen úgy alakult, mint ahogy a szervezők eredetileg tervezték...

A délután a Jazzma színpadon indult a Bágyi Balázs New Quartet szereplésével. Vendégük Pocsai Krisztina volt (ének), akivel Ella Fitzgerald emlékére állítottak össze egy koncertet. A műsorban egyetlen saját szám sem hangzott el, a standardek hangzása azonban egyértelműen beazonosíthatóvá tette az előadókat: Oláh Dezső (zongora), Oláh Péter (nagybőgő), Soso Lakatos Sándor (tenorszaxofon) és Bágyi Balázs (dobok) hozta mindazt, amitől az Év együttese cím viselésére méltóvá váltak – technikai tökéletesség, virtuozitás, összhang, humor, és az a hangzásbeli-megközelítésbeli pici plusz, ami csak rájuk jellemző. A jókedv nem csak a zenében nyilvánult meg, hanem a (tényleg) kötetlen átkötő szövegek is sziporkázóak voltak, családiasan „beszélgettek” az előadók és a hallgatóság. Igazán nagyszerű indítást kapott az este.


img-9212-2.JPG


img-9217-2.JPG


img-9221-2.JPG


img-9224-2.JPG


Vasárnapra már csak egy-egy koncertet hirdettek a szervezők a különböző helyszínekre, ráadásul időbeli átfedés nélkül, így kényelmesen át lehetett érni a Karnevál színpadhoz, ahol a Debrecen Dixieland Jazz Band állt be a fellépéséhez. Gyarmati Zoltán (szaxofon), Gyarmathy István (klarinét), Tóth Dániel (harsona), Kovács János (trombita), Tikász Sándor (gitár), Kerekes Imre (tuba) és Pataji Géza (dobok) kisebb csúszással kezdte a műsort, ami fergeteges hangulatú dixie-bulinak ígérkezett. A második szám után azonban a szervezők kérését tolmácsolták az előadók: a közelgő hatalmas viharra tekintettel mindenki hagyja el a Nagyerdő területét, a rendezvény további része elmarad. Sajnos nem léphetett már színpadra Berkes Balázs (nagybőgő) és a Fusio Group sem..

Így ért véget a 3. Debreceni Bor- és Jazznapok sorozata. Reméljük, találkozunk ismét egy év múlva.


img-9226-2.JPG


img-9228-2.JPG


Vissza a hírekhez