JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Oláh Kálmán és Gyárfás István, iF Café, Budapest (2017. augusztus 10.)

Ez most csak egy rövid leírás + képek lesz, ezúttal nem a tengerentúlról, hanem Pestről, egész pontosan a Ráday utcából.

Gyárfás István (gitár) - Oláh Kálmán (zongora). A rekkenő hőség és a csütörtök, és az augusztusi vakációszezon ellenére telt házat vonzott ez a felállás. Nemhiába: az ország egyik vezető gitárosa, és egyik vezető zongoristája játszott, mégpedig most először így duóban (korábban csak a Budapest Jazz Orchestra-val, valamint rövidebb alkalmi jam session-ökön játszottak egymással).

És, mindenféle próbálás, egyeztetés nélkül, belecsaptak a lecsóba. A lecsó, ahogy ilyenkor szokott, örökzöld standard-eket jelentett, a jazz egyetemes nyelvét. Amely nyelvet mind a ketten tökéletesen beszélik. Beszélgetős-felelgetős örömzenélés zajlott - a legmagasabb fokon. Az első egyórás szetbe például csak négy kompozíció fért bele, a “Yesterdays”, az “I Remember April”, a “My One and Only Love”, és az “It Could Happen to You”. Mr. JazzMa, Maloschik Robi főszerkesztő is tiszteletét tette a koncerten, és örömmel jelenthetem, hogy pár hang után mindegyik kompozíciót felismerte. A szerzőknél már bizonytalanabb volt (Csaba, ne hülyáskedj… a Jerome Kern-t egyből mondtam Neked, és egyedül a negyedik szerzőjét kérdezted meg, de a hőség elvette az eszemet, mert azt mondtam: Victor Young! – A szerk.), ezért most akkor tisztázzuk: a “Yestersdays”-t Jerome Kern írta, az “I Remember April”-t Gene De Paul, a “My One and Only Love”-ot Guy Wood, és az “It Could Happen to You”-t Jimmy Van Heusen.

Teltházas közönség. Minimális hangosítás (de nem is kell több erre a pici helyre). Finom muzsika, remek közönség. Az iF Café Budapesten egy "Best Kept Secret", ahogy angolul mondanánk. Egy olyan klub, ahol majdnem házikoncert-hangulat van, de emellett a kaja is finom, és a közönség is finom. Reméljük, hogy ilyen programoktól (titok helyett) mindenki kedvenc élőzene-helyévé válik.


go1.jpg


go2.jpg


go3.jpg


go4.jpg


go5.jpg


go6.jpg


go7.jpg


go8.jpg


go9.jpg


go10.jpg


go11.jpg

Vissza a hírekhez