JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 23.
Tuesday Afternoon2024. április 23.
Névnaposok – Béla2024. április 23.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Hajdúszoboszlói Dixie Napok (2017. augusztus 3-6.)

Immár 21-ik alkalommal rendeztük meg a fesztivált a tradicionális műfaj kedvelőinek. Az előzetesben ismertetett program sajnos, az időjárás miatt nem lett teljesen befejezve, mivel vasárnap este a vihar elérte Hajdú-Bihar megyét is.

Péntek és szombat este viszont nemcsak a levegő volt izzasztó, de a színpadra is forró hangulatot varázsoltak a fellépő együttesek.

A debreceniek kiegészítették műsorukat a Swing Singers énekegyüttessel és stílusváltásuk a zenekar előnyére változott.


1.jpg


A Hot Jazz Band Bényei Tamás vezetésével már hagyományosan emelte a fesztivál hangulatát és színvonalát.


2.jpg


Gájer Bálint viszont először szerepelt saját big bandjével és saját feldolgozásaival. A zenekar kitűnő zenészekből állt és hangszerelésük és megszólalásuk annyira lenyűgöző volt, hogy az eredetileg este 11 órásra tervezett befejezés helyett éjfél után ért véget óriási sikerrel.


3.jpg


Szombat este a Milánóból érkezett Dixie Stompers  12 tagú big bandje viszont elárasztotta a nézőteret és környékét a hamisítatlan 1920-as évek hangulatával. Nyugodtan nevezhetjük fesztiválunkat nemzetközinek is, hiszen minden évben sikerül egy-egy remek külföldi együttesnek fellépési lehetőséget biztosítani.


4.jpg


A Bolyki Brothers énekegyüttes világszínvonalú előadása kis félelmet okozott, hogy ezután lehet-e egyáltalán bármit is előadni.

Nos, Myrtill minden félelmünket percek alatt eloszlatott, olyan új és fergeteges előadásmóddal jelentkezett, hogy a nézőtér fokozatosan felrobbant. A koncert után igazi rohamot kellett kiállnia a megvásárolt CD tulajdonosoktól, névre szóló dedikálásért és beszélgetésért.


5.jpg


Vasárnap este, mint említettem elmaradt a két koncert, de a Dixie Kings of Hungary és a Group’N’Swing viszont -a Kovács Máté VMK-val való egyeztetés után- meg fogják tartani koncertjüket.

Fazekas Csaba – Hajdúszoboszló.

Fotók - Berényi Viktória, a Művelődési Központ munkatársa.

Vissza a hírekhez