JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat

Veszprém Megyei Jogú Város a bakonyi és a balatoni régióval összefogva indul az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésre kiírt pályázaton.

Az EKF 2023 térségi pályázat arculatának megalkotására három veszprémi kötődésű grafikai stúdió kapott meghívást. Feladatuk egy régióba illeszkedő koncepciót kifejező logó megtervezése volt a „lépcsők és sarkok”, „víz és szél”, valamint a „játék és inspiráció” hívószavak szellemiségében.


ekf-veszprem-2023-logo-vertical.jpg


A hat kiválasztott pályázati anyagot egy 11 fős, különböző szakterületekről érkező szakmai zsűri véleményezte. Ezek alapján a végleges arculat elkészítésére a Gerhes Gábor Munkácsy-díjas képzőművész által képviselt Art-And Bt. kapott megbízást.


ekf-veszprem-2023-logo-kompakt.jpg


Az embléma Veszprém városán túl elsősorban a Bakony-Balaton térségének egyes régiói között létrejövő együttműködést, valamint az ebben rejlő pozitív tartalmakat jeleníti meg.

Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat nagykövetei:

Freund Tamás, Széchenyi-díjas magyar neurobiológus; Gulyás Péter, tizenhatszoros Magyar Bajnok kézilabdázó; Laposa Zsófia, borász; Laposa Bence, borász, a Balatoni Kör elnöke; Likó Marcell, Fonogram- és Gizella-díjas zenész, a Vad Fruttik zenekar vezetője; Mikósa Erika, Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán énekesnő; M. Tóth Géza, Oscar-díj jelölt, Balázs Béla díjas filmrendező, producer; Ókovács Szilveszter, operaénekes; Szakály György, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar táncművész; Zoób Kati, divattervező.

Veszprém szándéka szerint pályázatában hangsúlyos szerepet kap a város kiemelkedő kulturális mozgósító ereje és kivételes adottságú rendezvényhelyszínei, a régió idegenforgalmi vonzereje. Kiemelt figyelmet kívánnak fordítani a térségi összefogásra, a társadalmi szerepvállalásra és a megvalósuló programok nemzetközi, valamint európai vonatkozásaira. A pályázat benyújtásának a határideje 2017. december 20.


Vissza a hírekhez