JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Tóth Viktor Workshop

Most szombaton, október 14-én Tóth Viktor jazz szaxofonos egész napos workshopot tartott a Fonó Budai Zeneházban. A workshopon a résztvevők zenei példák elemzésén keresztül, zeneelméleti kérdéskörök tárgyalásán át, a "hogyan gyakoroljunk" kérdéskörét érintve, saját zenei útjukon való előrejutáshoz kaphattak segítséget.

22448369-1625545214168179-7880780523255305625-n.jpg


A műhelymunka résztvevői így foglalták össze élményeiket:

„Megerősödtem abban az érzésben, hogy nem késő újrakezdeni, ha legbelül ezt érzem, erre vágyom. Segített, hogy merjem elhinni és megtenni a lépést a boldogság, a zene felé.”

„Visszahozta a hitemet abban, hogy valahol mélyen van a zene lényege és abban kell szabadnak lenni, hogy ez kijöhessen. Ehhez pedig kell a technika is, hogy „tánc” legyen belőle, azt pedig ki kell gyúrni.” Köszi!

„Nekem az a rész volt a legfontosabb, amikor a C dúr gyakorlásáról beszéltél. Az a rész, hogy úgy kell gyakorolni, hogy engem is lelkesítsen, mert akkor fog átmenni. Köszi az inspirációt!”

„Végre kezdem megérteni és érezni a dolgokat, amikről beszélsz. A mai nap legfontosabb mondata számomra az volt, hogy nincs olyan, hogy „jazz” és „más” zene. A workshopok hatásai általában hónapok múlva szoktak megjönni.”

„Jó volt, a rengeteg információval lettünk gazdagabbak a műfajon belül és kívül egyaránt.”

„Úgy éreztem visszasegítettek egy fára, ami eggyel közelebb van az éghez, mint a fű.”

„Nagy energia, inspiráció. Emlékeztető arra, hogy miért zenélsz. Abszolút hitelesnek találtam a tapasztalataidat. Hálás vagyok ezért, és hallgattam volna még. Nem zenéltünk effektive, de megértem, mert az elhangzottak nagyon lényeges és kihagyhatatlan dolgok. Szívesen tanulnék tőled még. Köszönöm szépen!”

„Mit kaptam?

-zenekarvezetési tipp

-infók, amit a zeneszerzésben tudok kamatoztatni

-hallgatni valókat

-amiatt, hogy volt workshop, összeszedtem a kérdéseimet

-támogatást, hogy továbbra is a saját utamat járjam kívül – belül. ”


Vissza a hírekhez