JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

50 éves a Benkó Klub – Pintér Péter ajánlója

Dr. Benkó Sándor 50 évvel ezelőtt megálmodta, hogy kell egy hely, ahol a New Orleans-i hagyományoknak állít emléket a koncerteken túl, és viszi tovább Louis Amstrong, a szakma etalonja zenei Örökségét. Ahol gél évszázada ez a tevékenység folytatódik: a Budapest, IX., Török Pál utca 3. alatt található, közismertebb nevén Benkó Klub, vagy Pinceszínház. Ennek emléket állítva, mi - a Zenekar- minden héten szerdán 18:30-tól 21:15-ig zenélünk a helyen. Minden évben a szezon szeptember utolsó szerdáján kezdődik és megszakítás nélkül tart egészen június 15-ig.

benko-klub.jpg


Mint tudjátok, a nagymúltú Benkó Dixieland tagja voltam, és az ebből megalakult Dixie Kings of Hungary tagja vagyok (Nagy Iván – harsona, ének, Szalóky Béla – trombita, kornett, szárnykürt, Dennert Árpád – klarinét, szaxofon, Pintér Péter – zongora, Gáspár Pál – bendzsó, ének, Csikós Miklós – bőgő, Kovacsevics Gábor – dob, washboard). Számomra ez megtiszteltetés és Öröm, hiszen egy világhírű zenekarról van szó.


dixie-kings-of-hungary.jpg


A hangulat csodás, eszméletlen zenei- és emberi elán, jókedv uralkodik a klubban.

https://www.youtube.com/watch?v=z_BRPzE_zTc

A klub korosztálya vegyes: a 20 évesektől a 70-olykor 82 évesekig is találhatunk embereket. De az egymással való kommunikációban ez nem tűnik fel!

A Zene könnyed, emészthető, az adrenalint feldobja, s táncra serkent. Nem egy ülős szomorú hangvételről van szó... Ennél sokkal többről.

A Zene és a klub az este hangulatáról gondoskodik.

Emellett a jó, önfeledt szórakozáshoz hátteret biztosítanak a jó minőségű borok, a könnyed, kesernyés-édes hűtött sörök, s a röviditalok.

Itt mindenki megtalálja a számítását, jöjjön családdal, vagy legyen Egyedülálló.

Szeretettel és tisztelettel várlak titeket.

Márcsak azért is vam aktualitása a dolognak, mert idén - 2017.10.18-án lesz 50 éves a klub, s ezelőtt 50 évvel is pont erre a napra esett a klub megnyitása, október 18-ára, melyet dr. Benkó Sándor pár barátjával együtt megnyitott.

Így rendelték az égiek.

Szóval: Gyertek!

(Néhai főszerkesztő-helyettesünk, Csányi Attila másfél éve nézett le a klubba és utána írta az alábbi beszámolót: http://www.jazzma.hu/hirek/2016/03/04/telthaz-a-torok-pal-utcaban)


Vissza a hírekhez