JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Exkluzív interjú Mia Vig-gel

Mia-t 2006-ban ismertem meg személyesen, miután férjével Tommy Vig-gel Budapestre költözött. Szimpátia volt első látásra! (Nálam ez ritkán jön létre…) Azóta is kölcsönösen kedveljük egymást! És mivel közeleg egy nagy esemény Mia életében, így gondoltam épp itt az idő egy jó kis interjúra! (Csak zárójelben jegyzem meg, 50 éve oldalbordája küldött egy kis PR szöveget is!)

img-0322-masolat.jpg


Az úttörő koreai énekesnő, a K-Pop egyik megalapítója, Mia Kim, az Amerikában hallatlanul népszerű Kim Sisters tagja jelenleg Budapesten él férjével, Tommy Vig jazzművésszel.

Az október 25-én kezdődő budapesti koreai filmhét záróeseményeként levetítik a Miáról és a Kim Sistersről szóló “Try to Remember “ című dokumentumfilmet, melyet részben Budapesten forgattak. Az alkotást magyar felirattal láthatja a közönség október 28-án 18 órakor a Sugár moziban, ahol a filmrendező is jelen lesz! 500 forintos a belépés, regisztráció itt:https://sugarmozi.hu/

A másnapi, 29-i eseményre nem jöhetnek be az utcáról emberek, csak ha regisztrálnak itt: http://www.koreaikultura.hu/events/mia-kim-koncertje-premier-kultcafe/

Sok hely nincs. Miát kisérjük: Zsoldos Béla, Csuhaj Barna Tibor, Jeszenszky Gyuri, Gyafi és én.

És akkor most jöjjön az interjú!

1) Mia, most már több mint egy évtizede Budapesten élsz. Mi a véleményed a magyar emberekről? Egyáltalán szoktál találkozni magyar emberekkel? Persze Tommy-n kívül...

A MAGYAR EMBEREK HOZZÁM IGEN BARÁTSÁGOSAK ÉS SEGÍTŐKÉSZEK, MÉG IDEGENEK IS.  A KÖVETKEZŐ PÉLDA EGYÁLTALÁN NEM EGYEDÜLÁLLÓ. NEM SOKKAL LAS VEGAS-BÓL BUDAPESTRE ÉRKEZÉSÜNK UTÁN TENISZEZNI INDULTAM, DE AZNAP REGGEL AZ A METRO, AMI NEKEM KELLETT NEM MŰKÖDÖTT!  EGY IDŐSEBB NÉNI LÁTTA, HOGY ELTÉVEDTEM/ÖSSZEZAVARODTAM. MAGYARUL, DE VILÁGOSAN MEGKÉRDEZTE: HOVÁ IGYEKSZEM? MEGMONDTAM A CÍMET. Karonfogott, és elvezetett a metrópótló buszhoz, és érthetően, pontosan elmagyarázta, hogy hogyan jutok el ÁTSZÁLLÁSSAL (!) a teniszpályához! THIS IS MY EXPERIENCE WITH HUNGARIANS, GENERALLY!

WE HAVE A LOT OF VERY GOOD HUNGARIAN FRIENDS, WITH WHOM WE GO TO DINNER TO EACH OTHERS’ HOMES, HAVE SEASON TICKETS TO THE OPERA, THE ERKEL AND TO THE MÁV SYMPHONY.  WITH ANOTHER GROUP I PLAY TENNIS. (Bocs!)


2) Mivel töltöd a mindennapjaidat? Milyen időközönként lépsz fel?

MIVEL TÖLTÖM A MINDENNAPJAIMAT?  MINT MINDEN MÁS HÁZIASSZONY

TENISZEZEM, FŐZÖK, VIGYÁZOK TOMMY-RA, TALÁLKOZOM KOREAI BARÁTNŐIMMEL, GYAKOROLOM A HANGOMAT ÉS TOMMY ÚJ HANGSZERELÉSEIT, STB.

FELLÉPEK TALÁN ÉVENKÉNT NÉGYSZER, BELEÉRTVE A KÜLFÖLDI SZEREPLÉSEKET IS.


3) És mit szólsz ahhoz, hogy több mint 50 év után szülőhazád Dél-Korea ismét felfedezett?

FANTASZTIKUS ÖRÖM! HIHETETLEN, HOGY MÉG A MAI FIATALSÁG IS JÓL EMLÉKSZIK A KIM SISTERS-RE.  ÚGY NÉZNEK RÁM, MINT A K-POP HŐSÉRE ÉS MEGALAPÍTÓJÁRA. TOMMY-VAL AZ UTOLSÓ HÁROM ÉVBEN HÁROMSZOR LÉPTÜNK FEL DÉL-KOREÁBAN, MINDHÁROMSZOR HATALMAS SIKERREL, ÉS ÓRIÁSI SZERETET ÉS TISZTELET VETT KÖRÜL. EZ IGEN BOLDOGGÁ TESZ! A FILM, AMIT MOST A MAGYAROK IS (MAGYAR FELIRATTAL) LÁTHATNAK A KIM SISTERS-RŐL SZÓL, ÉS EGY RÉSZÉT BUDAPESTEN FORGATTÁK (MERT ÉN ITT ÉLEK), ÉS E HÓNAP 28-ÁN ÉS 29-ÉN  MUTATJÁK BE. A BELÉPÉS AZ EGYIKRE INGYENES A KOREAI KULTÚRÁLIS KÖZPONT JÓVOLTÁBÓL, DE MINDKÉT ESEMÉNYRE REGISZTRÁLNI KELL:

http://www.koreaikultura.hu/events/mia-kim-koncertje-premier-kultcafe/

29-ÉN A VETÍTÉS UTÁN ÉLŐ KONCERTET ADOK GYAFI, ZSOLDOS BÉLA, CSUHAJ BARNA TIBOR, JESZENSZKY GYURI ÉS TOMMY KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL.


4) Egyáltalán, hogyan jött ez a kapcsolat a dél-koreai filmrendezővel?

Váratlanul kaptunk egy e-mailt egy Daehyun Kim nevű producertől Dél-Koreából. Hosszú keresés után megtalált, írta, és átjönne egy operatőrrel velem interjút készíteni. Nem nagyon bíztam a dologban, de egyszer csak megjelent Filmdirektor Kim, és három napig követett mindenhová Budapesten operatőr társával: ezért a film a magyaroknak nagyon érdekes lehet, hiszen fővárosunkról is szól, és magyar felirattal adják.


5) Tudom, hogy Szöulban ott voltál a filmbemutatón, mert mi is beszámoltunk erről. Milyen érzés az, hogy otthon nagyobb sztár vagy, mint itt? Ámbár Tommy is ugyanígy járt... Őt Amerikában sokkal jobban elismerik, mint itt Magyarországon...

ÉRDEKES KÉRDÉS! NAGY SZTÁR VOLTAM AMERIKÁBAN, NAGY SZTÁR MARADTAM DÉL-KOREÁBAN: EZT ELÉRTEM! BOLDOG VAGYOK, ÉS MOST MAGYARORSZÁGON VAGYOK BOLDOG TOMMY-VAL! MINDENNEK MEG VAN AZ IDEJE.  MA MAGYARORSZÁGON UGYANOLYAN JÓL ÉRZEM MAGAM, MINT AMERIKÁBAN, VAGY DÉL-KOREÁBAN.


Vissza a hírekhez