JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

JazzLiget sorozat az Erzsébetligeti Színházban

A JazzLigetben ad először ízelítőt készülő lemezéből Tóth Evelin. Különleges koncertre számíthatnak a rajongók november 17-én.

Októberben teltházas Patché koncerttel startolt el a Corvin Művelődési Ház – Erzsébetligeti Színház jazz sorozata, a JazzLiget.

A sorozat második koncertje szintén remek zenei kalandozást ígér a műfaj szerelmeseinek, hiszen három nagyszerű, nemzetközi szinten is jegyzett művészből álló zenekart szólít színpadra 2017. november 17-én, a Tóth Evelin Triót. Az énekesnő készülő lemezének legújabb csemegéivel kedveskedik közönségének neves muzsikus társaival – Frankie Lato hegedűművésszel és Mogyoró Kornél ütős művésszel.

Tóth Evelin zenekara főként saját szerzeményeket játszik, de forrásként előszeretettel nyúlnak főként magyar, illetve a világ különböző részeiről származó népdalokhoz is. Előadásukban hol a fado és a magyar népzene melankóliája, hol a flamenco, vagy a szefárd népzene forró szenvedélyessége kerül előtérbe, de az egyértelműen tetten érhető stílusjegyek - jazz, világzene, pop, elektro- ellenére az együttes mégis egy megújított zenei nyelvet beszél, így feldolgozásaikban is izgalmas és összetéveszthetetlen hangzást hoznak létre.

Tóth Evelin a klasszikus (opera), és a különböző tradicionális énektechnikák (dél-indiai, afrikai, szefárd) és a szabad zene párhuzamos tanulása során alakította ki saját stílusát. Számos lemeze közül kiemelkedik a „Let Him Kiss Me” című 2010-es szólóalbuma, amelyet Hamid Drake, Dresch Mihály, Fassang László és Lantos Zoltán közreműködésével készített. A formáció olyan világhírű művészekkel lépett közösen színpadra, mint Maria Joao, Natascha Atlas, és Amparo Sanchez.

A Tóth Evelin Trió magyar népzenei és komolyzenei hagyományokra épülő kortárs könnyűzenei programja 2016-ban Olaszországban és Romániában is  nagy sikerrel mutatkozott be.

Tóth Evelin elárulta, hogy olyan ismert dalok különleges feldolgozásaival is találkozhatnak a koncertre látogatók, mint a “Csillagok, csillagok”, a “Szerelem, szerelem”, vagy a “Szomorú vasárnap”.

A trió tagjai:

Tóth Evelin - ének, elektronika
Mogyoró Kornél - ütőhangszerek
Frankie Lato - hegedű, keyboard


2017-11-17-jazzliget.jpg


Vissza a hírekhez