JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Mike Stern Band, Jazz Alley, Seattle (2017. december 6.)

Mike Stern szokásos évi rendes decemberi koncertjeit tartja Seattle-ben. A banda a szokásos "killer" fuzionistákból áll: Randy Brecker - trombita, Tom Kennedy – basszusgitár, Dave Weckl - dob.

Természetesen Mike Magyarországon is régi kedvenc, sok jó bulijáról írt már a JazzMa:

http://www.jazzma.hu/hirek/2015/07/17/a-mike-stern-didier-lockwood-band-a-veszpremfesten/

http://www.jazzma.hu/hirek/2015/07/20/gor-gbor-fotriportja-a-mike-stern-koncertrl

Ezért aztán nem is fogom inzultálni a kedves olvasókat azzal, hogy eddigi karrierjét ismertessem. De azért azt megemlítem, hogy Mike keze a balesete óta alapjáratban eléggé furcsán áll, tollat tartani és írni nehezen tud, és (autogram-kollektorok figyelem: teljesen megváltozott az aláírása is!), de a gitározás továbbra is tökéletesen megy neki. A szokásos fúziós menü - és egy-egy ballada lazításnak - volt a felhozatal: „I Believe in You”, „Trip”, „Out of the Blue”, „Wing and a Prayer”, „Tipitina's”, „Jean Pierre”, „Nothing Personal”, „Wishing Well” (énekkel)...

Nemrég eléggé lehúztam Mike új lemezét, a Trip-et

http://www.jazzma.hu/lemezpolc/kulfoldi-eloadok/stern-mike/trip/kritika/stern-mike-trip/

de azért koncerten mindig jó meghallgatni, akármennyire is "more of the same" (vagyis hogy mindig "ugyanazt játssza"). "Csak" fúziós zene ez, és egyesek szerint Mike mindig csak ugyanazt a harminc-negyven "lick”-et variálja... de akárhogy is, szívvel-lélekkel csinálja (és jó hangosan!).

A végére, meglepetésre, ráadásnak, előkerült egy csirke is. Na nem egy igazi, csak a "The Chicken." Ezt a dalt Jaco Pastorius játszotta nagyon sokat, habár nem Jaco a szerzője, hanem Pee Wee Ellis írta James Brown-nak, még a 60-as évek végén. A „Chicken”-t én eddig még nem hallottam Mike-tól és Randy-től (sem a többiektől). Természetesen Mike és Jaco régi "harcostársak": a 86-os Mike Stern lemezen játszik is, és a Big World "kiadónál" bootleg lemezek vannak a Mike/Jaco 55-bárbeli New York-i éjszakai/hajnali jam session-ökről... Eddig Mike ezt a bulizós-piálós-kokainos korszakát nem szívesen idézte fel, de úgy látszik már túllépett rajta. És persze Jaco és Randy Brecker is régi "tettestársak" (Word of Mouth Band...) ezzel a big band-del Randy nagyon sokszor játszotta annak idején ezt a dalt.  Például a nemrég kiadott „Truth Liberty & Soul” lemezen is:

http://www.jazzma.hu/lemezpolc/kulfoldi-eloadok/pastorius-jaco/truth-liberty-soul-live-in-nyc-the-complete-1982-npr-jazz-alive-recording/kritika/pastorius-jaco-truth-liberty-soul-live-in-nyc-the-complete-1982-npr-jazz-alive-recording/

Képek.


ms1.jpg


ms2.jpg


ms3.jpg


ms4.jpg


ms5.jpg


ms6.jpg


ms7.jpg


ms8.jpg


ms9.jpg


Vissza a hírekhez