JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Most először BENELUX jazz a BMC komplexben

Bemutatkozik legújabb tudósítónk, Kocsi Árpád (Budapest), aki tavaly október óta minden hónapban jól fejti meg Dr. Szabó Csaba nyereményjátékát. Sőt, a sors furcsa fintoraként októberben és novemberben is ő nyert! Gondoltam, kipróbálom, hogy ír és fotózik… És alább olvasható első anyaga alapján, bevált! – A szerk.

A luxemburgi illetőségű Jeff Herr Corporation lemezbemutató turnéja során az Opus Jazz Clubban lépett fel december 7-én, csütörtökön este.

A koncertkezdésre az Opus háromnegyedig megtelt külföldiekkel (elsősorban a francia, illetve olasz nyelvterületről), jazzkedvelőkkel.

A trió új lemeze -a hét saját szerzeményt és egy Randy Newman feldolgozást (Same Girl) tartalmazó-„Manifesto” most novemberben jelent meg, a belga Igloo Records gondozásában. Ezen a lemezen a JHC-t Adam Rogers amerikai gitáros segítette ki három számban.

A zenekart – először még kvartettként – a dobos-zeneszerző Jeff Herr 2003-ban alapította, a Maastricht-i tanulmányai során megismert zenészekkel.

2004-ben szerződést írtak alá Waltzing-Parke Records kiadóval, és két albumot is megjelentettek „Modern Times”, illetve „Conspiracy+ címmel.

2013-ban a zenekarvezető új tagokkal trióvá alakította át együttesét: Jeff Herr - dobok; Maxime Bender - tenorszaxofon; Laurent Payfer – bőgő. Ezt a triót láthattuk Budapesten, a szünetet leszámítva közel másfél órán keresztül.

A szett első felében saját számaikat játszották, elsősorban az új lemezről. (Steam Driven, On My Own, Resistance, stb.)

A szett második felében folytatták az új lemezük bemutatását, ill. a 2014-es, „Layer Cake” című lemezükről eljátszották a „Journey to the Bliss”, azaz „Utazás a gyönyör felé” c. Jeff Herr balladát. Ezt a számot Jeff Herr 8 évvel ezelőtt írta születendő kislányának.

A befejező szám a „Manifesto”, a lemez címadó dala volt, melyet az együttes vezetője egy több perces dobszólóval fejezett be.

Sajátos előadásmódjukban előadott két feldolgozásuk, a David Bowie féle „The Man Who Sold the World”, illetve a Jimi Hendrix féle „Spanish Castle Magic” ezúttal sajnos elmaradt, mint ahogy a ráadás szám is.

Jeff Herr zenekarvezető dobos végig dinamikusan, precízen játszott, míg társai, a szaxofonos Maxime Bender, illetve a bőgős Laurent Payfer méltó partnerei voltak. Zenéjük groove-os alapokon szólt, melyhez jócskán társultak modern hangzások és effektek.


maxime-bender-20171207.jpg


laurent-payfer-20171207.jpg


jeff-herr-20171207.jpg


jeff-herr-corporation-20171207.jpg


Vissza a hírekhez