JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Névnaposok – Andrea2024. április 18.
Rain Every Thursaday2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Jazzliget – Jazzkarácsony

2017. december 15. péntek 19.30 - Igazi karácsonyi hangulat swing és jazz slágerekkel. Fellép a Jazzmania Big Band és sztárvendégei: Malek Andrea és Mujahid Zoltán.

Jazzmania Big Band

A Jazzmánia Big Band 2000 februárjában alakult. A zenekar művészeti vezetője Kollmann Gábor szaxofonművész, zeneszerző, a Budapest Jazz Orchestra alapító tagja. Repertoárjukban az  ́30-as, ‘40-es évek hangzásvilága mellett a modern hangszerelések, jazzrock és funky darabok is hallhatóak. Az utóbbi években számos hazai és külföldi megmérettetésen szerepeltek sikerrel. 2009-ben a IX. Budapesti Big Band Fesztiválon kiemelt, Arany minősítést kapott a zenekar, 2010-ben Cesca Camenicében pedig első helyezést értek el a Nemzetközi Big Band Fesztivál és Versenyen.


Malek Andrea

Malek Andrea ismert zenész dinasztia tagja, többszörös Emerton és Artisjus díjas színésznő-énekesnő.

Színes pályája kezdetén magyar és külföldi színpadokon játszhatta a nagy musical főszerepeket (Evita, Nyomorultak, Sakk, a Muzsika Hangja, Chicago, Elizabeth, Camelot, Jézus Krisztus Szupersztár, Macskák, Spamalot). Országos hírnévre a televízió Szomszédok c.sorozatában tett szert, és azóta is állandó szerepjője a zenés műsoroknak. A VOICE Magyarország hangja tehetségkutató versenyen, mint női mentor szerepel. Számos lemeze jelent meg pop, jazz, sanzon, és világzene jegyében. A színház mellett igazi otthon számára a koncertszínpad. Szívesen jár zenei vendégségbe: (Trio Midnight, Budapest Jazz Orchestra, Jazzrael, Lerch István Supergroup ). Az I Love a Piano és a Vadon NŐ című zenés önállóestjei CD-n is meghallgathatóak. Szenvedélyes versolvasó, gyerekműsorát, az Eszement MeseBand segítségével kortárs magyar költők műveiből állította össze.

Klasszikus képzettségének köszönhetően otthon van a zene különböző műfajaiban. Szimfónikus zenekarok élén énekel a bécsi Konzerthausban, a Musikverein patinás színpadán és Magyar Virtuózok Kamarazenekar szólistájaként a Mátyás templom szentélyében. Korunk talán legszebb és legnehezebb dalait szólaltatta meg Oláh Kálmán átiratában Legrand Songbook címmel, az Óbudai Danubia Zenekar közreműködésével.

Régi vágya teljesült, a sok külföldi zene után visszatérhet saját gyökereihez . A legújabb formáció, a Malek Andi Soulistic a mának szól. Magyar népdalokat dolgoz fel Jazz, Neo Soul, R&B stílusban, Jáger Bandi zongorista-zeneszerző egyedülálló megfogalmazásban. A szakmai megújulást új, közös dalok is biztosítják. Legyen szó frissen megírt gospelről karácsonyi koncerteken, latin-, jiddish-, vagy örökzöld magyar dalokról itthoni és külföldi fesztiválokon, a színpadról mindig ugyanaz az elgondolkodtató, táncolnivaló, értékes zene szól. Szemben a műanyaggal: a lélek zenéje.


Mujahid Zoltán

Zoltán már ötéves korában indiai zenét tanult pakisztáni szülővárosában, pár évvel később már eredményes helyezéseket ért el az ottani tehetségkutató versenyeken. Tizenegy éves volt mikor édesanyjával, két öccsével és húgával Budapestre költöztek, itt tanult meg magyarul is.

Általános iskolai tanulmányaival párhuzamosan a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolában komolyzenei zongorát tanult. 1995-től az iskolájában létrehozott Petőfi Musical Stúdió egyik alapító tagjaként főszerepet játszott először a Mária evangéliuma, majd A padlás, A dzsungel könyve és a Dr. Hertz c. darabokban. A dzsesszénekkel tizenhét évesen kezdett komolyabban foglalkozni, Kósa Zsuzsa tanárnőnél. 2000-ben érettségizett a Petőfi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskolában, majd felvették a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Konzervatóriumba, ahol 2003-ban fejezte be tanulmányait. Ezután sikeres felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszakára, ahol 2008-ban diplomázott.


2017-12-15-jazzliget-nagy.jpg


Vissza a hírekhez