JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
Névnaposok – Maja2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.

Provincia

Provincia - Kanizsai vendég: Márkus Tibor

Lassan behálózzuk az egész országot! Ezúttal nagykanizsai tudósítónk, Vámos Béla ült a computer billentyűi mögé.

Immár tizennegyedik vendégét fogadta április 16-án a Kanizsa Big Band. A 2006-ban elindított sorozatban a hazai jazzélet vezető muzsikusait látja vendégül a zenekar. Az eltelt öt év alatt fellépett az együttessel: Elek István, László Attila, Skerletz Gábor, Schreck Ferenc, Zana Zoltán, Kollmann Gábor, Tóth Viktor, Hámori János és Micheller Myrtill.

Mostani vendégük Márkus Tibor volt, a LFZE adjunktusa, egyben a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára, s egyáltalán nem mellesleg a Magyar Jazz Szövetség elnöke.


markus-tibor.JPG


A koncertnek Nagykanizsán a Magyar Plakátház biztosította a helyszínt, melynek aktuális kiállítása régi mozi plakátokból áll, ami színes hátteret adott a hangversenynek. hangverseny műsorában a régi jazz standard-ek mellett újabb hangszereléseket is hallhatott a közönség, továbbá érdekes színfolt volt Márkus Tibor szerzeménye a „Blues Suite”, melyet erre az alkalomra tanult meg együttesünk. Tibor saját elmondása szerint utoljára gyerekkorában játszott big band-ben, ezért nagy izgalommal várta a találkozást. A koncert jó hangulatú volt, Tibor nagyszerű szólói élvezetesek voltak és a zenekar is kitett magáért.


kanizsa-big-band.jpg

Vissza az összes cikkhez