JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2018. március 17.
Sheppard, Andy: Romaria2018. március 17.
JazzUp – Richter Ambrus2018. március 15.
Porter, Ryan: The Optimist2018. március 13.
Cintia varázsa2018. március 12.
CRIMSON KIRÁLY UDVARÁBAN2018. március 10.
JazzUp – Orbay Lilla2018. március 10.
JR - jazz és romantika2018. március 07.
Bartókosok a BJC-ben2018. március 05.
Játék – 2018 március2018. március 04.
A KUBAI JAZZ MÁSIK ARCA2018. február 27.

Hírek

Louis Prima a la Szeged

A Molnár Dixieland Band immár 53 éve folyamatosan működik, bejárták a fél világot, számtalan koncertet adtak, felsorolni is nagyon nehéz lenne, de aki kíváncsi tekintse meg honlapjukat.

Az utóbbi években Arató Sándor koncertszervezőjük ajánlatára minden évben színesítik műsorukat egy-két meghívott sztár énekessel, vagy szólistával. Megfordult már náluk Illényi Katica (hegedű, ének), Gayer Bálint (ének), St. Martin (szopránszaxofon), hogy csak a legfontosabbakat említsem. Ebben az évben viszont már három vendéget is meghívtak az elmúlt szombati koncertjükre, még hozzá a szegedi teremhiány miatt Törökbálintra a Munkácsi Mihály Művelődési Központba.


dixie-molnar-005.jpg


Jelentős évfordulót ünnepelnek: az idei évet Louis Prima emlékének szentelik. A három vendégnek nem volt nehéz beilleszkedni, mert ebben a stílusban már régen otthonosan mozognak. Lázár Istvánnak (Lázi), az ismert trombitásnak eddig is műsorában voltak Louis Prima népszerű slágerei, Gájer Bálintot sem kell különösen bemutatni, hiszen az utóbbi évek swing királyaként emlegetjük szűkebb hazánkban, valamint Koós Réka kellemes hangjával egészítette ki a mintegy két és fél órás koncertet. A hangulatról természetesen Lázár István gondoskodott kitűnő konferálásával és humoros előadásmódjával. Elhangzottak Louis Prima legismertebb dalai (Bona Sera, Just a Gigolo, stb.) mellett a Molnár Dixieland Band kitűnően meghangszerelt számai is, énekelt az együttesből Molnár Gyula és Garay Márta is. Molnár Gyula zenekarvezető klarinét mellett tenor- és altszaxofonon is játszott, Garay Márta zongorázott, Kiszin Miklós bőgőzött, Szászi András bendzsózott, Simon Krisztián dobolt, Fajszi Csanád harsonázott, Sallai László trombitán működött közre. A jó hangulatú koncert rövidnek tűnt és a teltházas közönség természetesen a ráadást is kikövetelte. Évadnyitó koncert volt, reméljük több meghívást is kapnak az idei fesztiválokra ebben az összeállításban.


dixie-molnar-023.jpg


dixie-molnar-024.jpg


dixie-molnar-025.jpg


dixie-molnar-030.jpg


dixie-molnar-031.jpg


Vissza a hírekhez