JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Voice and Bass – avagy nagyszombat a BJC-ben

Voltak, akik elcsendesedve és elmélkedve töltötték az ünnepi estét. Mások hangosan nyilvánították ki világi nézeteiket. És voltak, akik koncertre mentek.

Lakatos Ágnes és Csuhaj Barna Tibor kétszemélyes zenekara nem csak méretét, de összetételét tekintve is különleges. Egy énekes, egy bőgős. A zenéjük mégis dús, teljességet sugárzó.

Széles palettáról válogatják a hozzávalókat dalaikhoz: standardek és saját szerzemények, feldolgozások és egyedi értelmezések. Hallottunk gospelt (Keep Your Hand on the Plow) és népdalt is (Önts vizet egy virágszálra). Megszólalt sokat játszott alapmű is, mint a „Summertime”, de minden egyedi arcot mutatott a ritka hangszerelés és a zenészek egyéni stílusa miatt. Lakatos Ágnes hangja mély, sötét tónusú, azonban igen virtuózan használja az énekesnő: könnyedén elbánik a nagy ugrásokkal is és a gyors, sűrű improvizációk is könnyedséggel születnek meg. Csuhaj Barna Tibor szintén magabiztosan és fölényesen uralja hangszerét, szólama a biztos alapon túl ritmikai támaszt is nyújt társának.

Művészvendégnek Gyémánt Bálintot választotta ezen estén a Voice and Bass. A gitáros megjelenése továbbfokozta az amúgy is emelkedett hangulatot: újabb hangszínek, karakterek jelentek meg, és persze nagyszerű szólók, érdekes improvizációk. Bálint jó ízléssel használta ki a pedálok adta lehetőségeket is, amelyeket sokszorosára hatványozva, örömteli játékkal éltek meg a zenészek.

A közönség hálásan köszönte meg a szép estét az együttesnek, és várjuk a folytatást!


01.JPG


02.JPG


03.JPG


04.JPG


05.JPG


06.JPG


07.JPG


08.JPG


09.JPG


10.JPG

Vissza a hírekhez