JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Exkluzív interjú Jáger Bandival – amerikai útja előtt

Jáger Bandit elég későn, kb. 15 évvel ezelőtt ismertem meg, mikor is a Klasszikus és jazz sorozatomban bravúros beugrással mentett meg egy élőadást!

jager-bandi.jpg


1) Mikor alakítottad a Jazzrael együttest?

Drága Robikám, igazából 2006-ban alakult, de nyilvánosan 2010 óta van jelen a hazai jazzéletben és a nagy színpadokon.


2) Mióta lép fel veletek Malek Andrea?

Malek Andrea 2016 áprilisa óta lép fel velünk sokszor vendégként. Annyira jól sikerült ez a találkozás, hogy már egy külön project is létre jött, a Malek Andi Soulistic, amivel nagyon sok koncert van, és sikerült felvennünk egy nagyon jól sikerült anyagot, ami most májusban, vagy júniusban fog megjelenni a Hunnia Records gondozásában.


3) Hogy jött létre ez a mini amerikai turné?

Először is Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, és az {NKA} Nemzeti Kulturálsi Alap, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre. Azonkívül Florosz Zoi Amerikában élő kedves művész barátnőm segített a koncertek leszervezésében, illetve több amerikai klubtól és Magyar Háztól jött visszajelzés, hogy szeretnék, ha fellépnénk.


4) Létezik, hogy mindössze két fellépésetek lesz? Nem lehet az, hogy ha a kinti magyarok meghallják a duótokat, akkor nem engednek haza benneteket, és további fellépések lesznek?

Az is előfordulhat, reméljük, így lesz…

img-0606.JPG

malek-concert-fairfield.jpg

Azért csak két fellépés lesz, mert közben lemondták a Miami-ben tervezett fellépésünket.

De Los Angeles-ben és San Diego-ban is lett volna lehetőségünk fellépni, csak mivel mindenki májusban szinte ugyanabban az időben akarta a koncerteket, ezért választani kellett. És most én New York-ot és New Jersey-t választottam. Ezek most duós koncertek, de reméljük, hogy ősszel, vagy 2018-ban létre tudd jönni a többi felkérés is, ahol már a teljes zenekar fel tud lépni.


5) Milyen repertoárral léptek fel odakint?

A „Magyar népdalok Jazzesen” CD anyagából válogatva, illetve saját szerzemények, Jazz Standerdek, régi magyar dalok feldolgozásai.


6) Számíthatok majd egy útibeszámolóra miután hazajöttetek?

Természetesen mindenről beszámolok, fotókkal és videókkal jelentkezem.


7) Sok sikert!

Nagyon szépen köszönöm.


fullsizerender2.jpg

Vissza a hírekhez