JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2018. március 17.
Sheppard, Andy: Romaria2018. március 17.
JazzUp – Richter Ambrus2018. március 15.
Porter, Ryan: The Optimist2018. március 13.
Cintia varázsa2018. március 12.
CRIMSON KIRÁLY UDVARÁBAN2018. március 10.
JazzUp – Orbay Lilla2018. március 10.
JR - jazz és romantika2018. március 07.
Bartókosok a BJC-ben2018. március 05.
Játék – 2018 március2018. március 04.
A KUBAI JAZZ MÁSIK ARCA2018. február 27.

Hírek

Charnett Moffett Nettwork Quintet, Blues Alley, Washington DC, USA (2017. június 14.)

Charnett Moffett - basszusgitár, bőgő, Scott Tixier - hegedű, Brian Jackson - zongora, szintetizátor, Irwin Hall - szaxofon, Mark Whitfield Jr. - dobok: így állt fel a banda. Teljesen más volt a felállás, mint a legújabb lemezen (Pharoah Sanders, Stanley Jordan, Jeff Tain Watts...), aminek amúgy a bemutatója volt ez a koncert.

cm-1.jpg


Ez tehát egy új banda, sok fiatallal. Charnett a rangidős a bandában (nemrég töltötte be az 50. évét), valamint a legendás Brian Jackson (Gil Scott-Heron partnere volt a 70-es években, azóta kicsit eltűnt a színről). Scott Tixier "rising star" (Downbeat), az új generáció feltörekvő hegedűse, a francia jazz-hegedű hagyományok (Grappelli, Ponty, Lockwood) új "reménységnek" tartják. Mark Whitfield Jr. pedig dinamikus, tehetséges fiatal dobos (amúgy a gitáros Mark Whitfield fia). Jó kis bandának ígérkezett…

Természetesen a zenekarvezető, Charnett mögött áll a legkomolyabb jazz-történelem. Tucatnyi szólólemeze van, de emellett itt egy (nem akármilyen) részleges lista korábbi-mostani zenekari partnereiről: Wynton Marsalis, Branford Marsalis, Art Blakey, Ornette Coleman, McCoy Tyner, Tony Williams, Dizzy Gillespie, Herbie Hancock, Dianne Reeves, Arturo Sandoval, Anita Baker, Stanley Jordan, Harry Connick Jr., David Sanborn, Lew Soloff, Elvin Jones, Manhattan Jazz Quintet, Kenny Garrett, Wallace Roney, Mulgrew Miller, Kevin Eubanks, Kenny Kirkland, Courtney Pine, Sonny Sharrock, Melody Gardot...

Charnett hihetetlen elánnal, feelinggel és technikával játszott, "vitte a hátán" a zenekart. Brian Jackson nem sokat mutatott, Scott Tixier is eléggé bátortalanul kezdett, de aztán belejött a végére. Mark Whitfield Jr. dobos remek zenész, fogunk még hallani róla. Jó kis buli volt, habár hallatszott azért, hogy nem régóta játszanak együtt ebben a felállásban.

Küldök egypár - kissé tökéletlen - "kémfotót" az első sorból (merthogy amúgy szigorúan nem lett volna szabad fényképezni).


cm-2.jpg


cm-3.jpg


cm-4.jpg


cm-5.jpg


cm-6.jpg


cm-7.jpg


cm-8.jpg


cm-9.jpg


cm-10.jpg


cm-11.jpg

Vissza a hírekhez