JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 20.
Drive-In Saturday2024. április 20.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

-17. nap LightBulb

Márcsak 17-et kell aludni és beköszönt a 46. Debreceni Jazz Napok! Igaz, ezúttal már harmadik alkalommal Debreceni Bor- és Jazznapok néven fut a Nagyerdőben mesterségesen újjáélesztett Békás-tó partjain három különböző helyszínen felállított színpadokon. Az eseménysorozat szlogenje: „4 nap, 76 borász, 44 koncert, 179 jazzmuzsikus 12 ország képviseletében – 20-25 ezer néző”!

A fiatalos lendületű LightBulb zenekar zenéjében egyaránt megtalálható a blues-ra, rockra jellemző energikusság és a jazzből ismert improvizatív felfogás. Zenéjükben a különböző hatásokat igyekeznek nem öncélúan feldolgozni, az instrumentális kompozíciókat széles közönség számára befogadható módon tálalni. A három zenekari tag egyaránt kísérő és szólista minőségében is megjelenik, és az elektromos hangszereknek köszönhetően különféle, speciális hangzásokkal is kísérletezik.

Borbényi és Szentgallay a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékén végeztek. Kovács 2014-ben (16 évesen!) megnyerte a Drumline tehetségkutató versenyt!

A zenekar tagjai: Borbényi Dániel - gitár, Szentgallay György - basszusgitár, Kovács Miklós - dob


17.jpg

Vissza a hírekhez