JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Nagy utazás – Szabó Dani triója augusztus 3-án az Opusban

Vártunk egy-két napot, hátha valamelyik fővárosi kolléga tudósít e híradásra és dokumentálásra érdemes koncertről, aztán Szabó „Fotós” Laci barátommal egyetértve úgy döntöttünk, hogy legalább néhány sor és fénykép erejéig nem mehetünk el szó nélkül e nem mindennapi esemény mellett.

Voyage (utazás): Kenny Barron – többek között Stan Getz által ismertté és népszerűvé tett – örökzöldjével kezdett az immár öt év Los Angelesben élő és jelenleg a UCLA-n tanító Szabó Dani triója, amelyben Luca Alemanno játszott nagybőgőn és Vladimir Kostadinovic dobokon. Nem tudom, mennyire volt szándékos, hogy éppen ezzel kezdtek, de Dani is nagy utat tett meg Magyarországról és a Bartók Rádió tehetségkutatójának megnyerésétől a jazz hazájáig, és ritka csemege, ha itthon hallhatjuk. A jelek szerint ezt sokan így gondolják, mert az Opus is rendesen megtelt a koncert kezdetére. Dani elmondása szerint a trió – két próba után – először játszott közönség előtt ebben a felállásban, amit nem igazán lehetett észrevenni a lendületes, főként Szabó Dani szerzeményeiből álló, mintegy kétórás zenefolyamban. Az összhangot persze az is segítette, hogy Luca gyakran zenél Danival, és nem először játszott együtt Vladimir-rel sem. Szabó Danit a magyar jazzrajongóknak nyilván nem kell bemutatni, de társai is kiváló muzsikusnak bizonyultak. Nagyszerű élményben volt részünk, kár lett volna kihagyni.

Dani! Gyere gyakrabban!

(A zenei mellett a gasztronómiai élményről is muszáj említést tennem, mert a maga műfajában az Opus szakácsa is kiváló. Ezúttal a változatosság kedvéért a pincér ajánlására (köszönet érte!) a „csirkés, zöldséges paella sáfrányos vajjal” elnevezésű kompozíció mellett döntöttem, miután korábban már kétszer is fenségesnek bizonyult a „tavaszváró zöldséges bárányragu sült rozmaringgal”.)


dsc02684.JPG


dsc02669.JPG


dsc02671.JPG


dsc02683.JPG


dsc02682.JPG


dsc02687.JPG

Vissza a hírekhez