JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

László Attila Quartet, Opus Jazz Club, Budapest (2017. augusztus 10.)

Ez most egy másik rövid leírás + képek lesz. Az iF Cafe-tól nincs messze Budapest (másik) premier jazz klubja, az Opus. Sikerült átérnem a László Attila Quartet koncertjére.

László Attila – gitár, Oláh Tzumo Árpi - zongora, szintetizátor, Lattmann Béla - basszusgitár, és .... Special Guest, all the way from Los Angeles!!... Borlai Gergő - dobok. A rekkenő hőség és a csütörtök, és az augusztusi vakációszezon ellenére itt is telt ház volt, ahogy annak lenni is kell, ha az ország egyik vezető gitárosa játszik, egy All-Star együttessel. Természetesen a zenészek sok formációból, sok korábbi projektből jól ismerik egymást (például Attila és Lattmann tanár úr a Kaszakőben is együtt "nyomták" - habár akkor még Béla csak Béla volt, és nem Tanár Úr - és Gergő és Tzumo is sokat játszottak együtt; egy remek közös lemezük is van "Freedom" címmel.  És ugye, már egy jó ideje, László/Lattmann/Borlai felállás van Horváth Charlie zenekarában is.

A programban többnyire régi és újabb László Attila darabok szerepeltek, köztük egy vadonatúj darab ősbemutatója (az a címe, hogy 8/10). Attila, mint a jó bor, ahogy halad előre az idő, egyre finomabb. Kifinomult, kicsiszolt zenét játszik, úgy körülbelül a jazz/funk/smooth-jazz/jazz-rock/post-Kaszakő-sound határmezsgyéin. Remekül szólt az egész zenekar, nemcsak Attila, de Tzumo és Gergő is hatalmasakat szólóztak; Lattmann tanár úr tanárian hozta az alapokat, és csak ritkán ragadtatta magát rövid (de annál velősebb) szólókra.

A végén Gergővel váltottam pár szót; azt mondja, nagyon jól érzi magát Los Angelesben, ahol már mintegy két éve él (azelőtt hat évig Barcelonában volt a lakhelye, hogy rohan az idő...): van elég munkája, annak ellenére, hogy, úgy néz ki, hogy Gary Willis Tribal Tech-je, amelynek Gergő dobosa volt/lett volna, sajnos már nem fog soha többet színpadra állni. Gergőnek így is van bőven elég felkérése koncertekre, stúdiómunkákra (még túl sok is) - és már készül a következő turnéjára, ki mással, mint a legendás technikájú jazz/rock/speed-metal gitárossal, Tony MacAlpine-nel.

Teltházas közönség. Remek hangosítás. Soha rosszabb csütörtök estét.


la1.jpg


la2.jpg


la3.jpg


la4.jpg


la5.jpg


la6.jpg


la7.jpg


la8.jpg


la9.jpg


la10.jpg


la11.jpg


la12.jpg


la13.jpg


la14.jpg

Vissza a hírekhez