JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Vidéki Jazzarcok – Godinek Ibolya (Nagykanizsa)

Azóta ismerem Ibikét, amióta az 1990-es évek közepén „megnyitotta” a Móricz Jazz Klubot. Sok jót mondott róla Hagyma (Kiss Zoli), Juhász Gábor, és Szőke Szabolcs is. Nagyon aranyos „human being”. Én nagyon kedvelem őt! Lássuk be, azért ez elég ritka nálam…

godinek-ibolya.jpg

Milyen munkahelyeid voltak eddig és ott miket kellett szervezned?

Dolgoztam számviteli osztályon is bérelszámoló, majd rövid ideig fogorvosi asszisztensként, és már több mint 20 éve szervezőként dolgozom a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.


Hogyan kerültél kapcsolatba a jazz-zel? Muszájból, vagy otthonról hoztad magaddal a jazz szeretetét?

A bátyám, aki 17 évvel idősebb nálam, jazz zenét hallgatott, így már gyerekkoromban „rám- ragadt”… A barátaim között is sokan voltak, akik szerették a jazzt, akikkel együtt rendszeres látogatói voltunk a magyarországi jazz fesztiváloknak.


Összeszámoltad-e már, hogy eddig hány koncertet szerveztél?

Ez ideig még nem számoltam össze, de sokat.


Mióta vezeted a Móricz Mihály Művelődési Ház jazzklubját?

Több mint 21 éve.


Eddig kiket hívtál meg?

A teljesség igénye nélkül tudnék csak felsorolni előadókat: a Borbély Műhely, a Dés Trió,  a Horváth Kornél-Alegre Correa Duó, Rátonyi Róbert, Csepregi Gyula, Szőke Szabolcs, Juhász Gábor, Tóth Evelin, Tisza Bea, Oláh Kálmán, Bágyi Balázs, a Nigun együttes, Dresch Mihály, Bacsó Kristóf, a Gilfema, Lukács Miklós, David Boato, Tim Ries, Dina, Pol Omedes- Gayer Mátyás, Karosi Júlia, Szőke Nikoletta, az Enyedi Sugárka Jazz Tett, Florian Weis, Kovács Linda, Fenyves Márton, Tálas Áron, Pákai Rozina, Horváth Cintia, Lantos Zoli, Szabó Dániel, Binder Károly, Balázs Elemér, Pátkai Rozina  és még sokan mások…


Az idei évre milyen terveid vannak?

Márciusban Karosi Júlia Gershwin estje, áprilisban a Lantos Zoltán OpenSource, májusban pedig a Nagy János Trió és a Czírják Csaba Trió örvendezteti meg a kanizsai hallgatóságot.


Mikor lesz a következő jazzklub koncertetek?

Február 16-án a Bágyi Balázs New Qurtet és Pocsai Krisztina lesz a Móricz jazz klub vendége.


Vissza a hírekhez