JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 20.
Drive-In Saturday2024. április 20.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Ella Fitzgerald Nagykanizsán! (2018.02.16 - Bágyi Balázs New Quartet feat. Pocsai Kriszta)

Na jó, valóban, kicsit szenzációhajhászra sikeredett a cím, de azért közel áll a valósághoz, hiszen ezen a kellemes péntek estén a Bágyi Balázs New Quartet tette tiszteletét a nagykanizsai jazz bölcsőjében, a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Ház sokat látott nagytermében. Ez már önmagában is remek alkalom volt a jazz iránti hódolatnak, de Balázs magával csábított egy igazán kellemes női énekhangot, Pocsai Krisztát, akivel Ella születésének 100. évfordulójára közös CD-t adtak ki (melynek remek kritikáját itt, a jazzmán is el lehet olvasni) „Tribute to Ella” címmel. https://www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-eloadok/bagyi-balazs/tribute-to-ella/kritika/bagyi-balazs-tribute-to-ella

dsc-1252.jpg


A koncert remek hangulatban telt, szinte elröppent a bő 1 óra, a koncert során az album dalai hangzottak el, melyeket Balázs és Kriszta konferáltak fel, néhol azért Oláh Dezső is kiszólt a zongora mögül, teremtve ezzel még inkább családi, közvetlen hangulatot. A dalok között változatos tempójú szerzemények hangzottak el, a balladáktól a mid- és uptempo-ig, folyamatosan lekötve a hallgatóság figyelmét.

Pocsai Kriszta fátyolos, igazán jazzre termett hangjával tényleg igazi Ellás hangzást kaptunk, s ha behunytuk szemünket, tényleg azt gondolhattuk, hogy a jazz nagyasszonya énekel nekünk.

Soso Lakatos Sándor tenorszaxofonjával remekül egészítette ki Kriszta hangját, érzelemdús játékával tökéletesen hozta a kor hangzásvilágát.

A doboknál az együttes vezetője, Bágyi Balázs adta a váltakozó ritmust, adva magának és másoknak is a lehetőséget szinte minden dalban egy kis szólóra.

A mélytartomány felelőse, Oláh Péter a bőgőn adta meg a kellemes remegést és vibrálást nekünk, kissé merev, de helyenként játszi könnyedségűnek tűnő játékával.

A csapat hangulatfelelőse, Oláh Dezső fantasztikus zongorajátékával tette fel az i-re a pontot, elképesztő szólókat hallhattunk tőle, közelről nézve az ujjai csak úgy repkedtek a fekete-fehér billentyűk között - természetesen hibátlanul.


dsc-1254.jpg


dsc-1257.jpg


dsc-1261.jpg


dsc-1268.jpg


dsc-1275.jpg


dsc-1276.jpg


dsc-1278.jpg


dsc-1280.jpg


dsc-1283.jpg


dsc-1287.jpg


dsc-1289.jpg


Az utolsó dalban Kriszta ötletére (és persze a tagok egyetértésével) meginvitálták a hallgatóságot maguk közé, hogy megtapasztalhassák, milyen érzés és milyen hangzás lakozik a hangszerek között állva egy koncerten. Nem kellett sokáig kérni, a lelkes hallgatóság bátor tagjai máris megkörnyékezték a művészeket és a hangszerek mellett élvezték végig az utolsó dalt.


dsc-1294.jpg


dsc-1302.jpg


dsc-1303.jpg


dsc-1305.jpg


dsc-1310.jpg


Mondani se kell, egy remek, ráadásul meglepetéssel is érkező koncertet hallhattunk a mai este. Aki csak teheti, próbálja ki az élményt és hallgassa meg Balázsék igencsak ajánlott koncertjét!

Vissza a hírekhez