JazzMa

Friss Hírek

Toronto Jazz Orchestra: 202018. december 18.
RÁKFOGÓ LEMEZFELVÉTEL2018. december 15.
Rákfogó - 20182018. december 14.
Lantos Zoltán: Sonaris2018. december 04.
Játék – 2018 december2018. december 02.
HENDRIX SZÜLETÉSNAPJÁN2018. december 01.
BLANCHARD ÚJRA 2018. november 26.
A BAJNOKOK JUTALMA2018. november 21.

Hírek

Balázs Elemér Group – Budapesti Tavaszi Fesztivál 2018 (április 18., szerda 20 óra – Uránia Nemzeti Filmszínház Díszterme)

Február elsején kezdett sorozatunkban bemutatom Önöknek az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál jazzista szereplőit, fellépési időrendben! Persze legtöbbjüket olvasóink már évek óta jól ismerik…

btf-2018.jpg


„Balázs Elemér Magyarország egyik legkeresettebb jazzdobosa. Számos formációban játszik, saját zenekarát 2000-ben alapította meg. A Balázs Elemér Group ma már az egyik legnépszerűbb hazai jazzegyüttes.”


beg.jpg

Az együttes tagjai:

Balázs Elemér – dob

Balázs József – zongora

Kiss Flóra – ének

Szakonyi Milán – ének

Komjáti Áron – gitár

Pecek lakatos Krisztián – bőgő

Czibere József – ütőhangszerek

Vendég: ifj. Balázs Elemér – zongora


A zenekarvezető Balázs Elemér 2017-es teljesítménye a JazzMa.hu mindhárom szavazólistáján (Olvasói, Szerkesztőségi, Muzsikusi) az 1. helyen végzett! Az Olvasói- és Muzsikusi Szavazólistán a BEG ütőse, Czibere József végzett az élen!


urania-nemzeti-filmszinhaz-logo.jpg


Ezen a tavaszi estén az Uránia Moziban mutatják be a BEG kilencedik CD-jének anyagát (Sounds of Diversity).

Ahogy a zenekarvezető Balázs Elemér telefonban elmondta nekem, úgy időzítik (a CD kiadója a Hunnia Records), hogy a koncert napján jelenik meg a lemez, és ott a hangverseny után lehet először megvásárolni az albumot. Sőt, azt is elárulta, hogy a zenekar szívesen dedikálja a lemezt, a koncert után!

Ja, és még annyit tett hozzá, hogy három új szerző egy-egy dala szerepel a CD-n az eddig megszokott Balázs Elemér-Balázs József szerzőpáros mellett: az ő fia, ifjú Balázs Elemér (aki egyébként a koncerten bevezetőt játszik majd saját szerzeménye elé), valamint Komjáti Áron és Czibere József is!

Vissza a hírekhez