JazzMa

Friss Hírek

Mr. MR Budapesten2019. május 18.
HBD2U, BILLY COBHAM2019. május 17.
HÁLÓ JUBILEUM2019. május 16.
BILLY COBHAM 75!2019. május 16.
Billy Cobham 75 éves2019. május 16.
ÜDVÖZÜLÉS ÉLŐBEN2019. május 11.
XII. BODAJKI JAZZ TÁBOR2019. május 11.
Modern május2019. május 09.
Nagy Emma: Set to Face2019. május 07.
Játék – 2019 május2019. május 05.
Elhozta New York-ot2019. május 05.
Ross, Joel: KingMaker2019. május 05.

Hírek

MALEK ANDREA SZÜLETÉSNAPI JUBILEUMI NAGYKONCERT

Exkluzív interjú Jáger Bandival!

jager-bandi.jpg


1) Eddig zongorista-zeneszerző-hangszerelőként ismertelek, de újabban már nagyszabású koncerteket is szervezel...

Nem kell megijedni, nem csaptam fel koncertszervezőnek, továbbra is maradok zongorista-zeneszerző, de a két saját formációimnak, a Jazzrael-nek és a Malek Andi Soulistic-nak szerveztem egy-két nagyszabású koncertet. Ez most is így lesz!

2018-ban Malek Andrea születésnapját, és a művészi pályán eltöltött 30 évet ünnepli. Ezen két nagyon fontos, és kerek évforduló alkalmából szervezzük meg ezt a különleges jubileumi koncertet sztárvendégek közreműködésével:

MALEK ANDREA SZÜLETÉSNAPI JUBILEUMI NAGYKONCERT

2018. MÁRICUS 14. 20.00 – AZ URÁNIA NEMZETI FILMSZINHÁZBAN!

https://www.youtube.com/watch?v=6SHgs6rT8GM


2) "Malek Andrea (Budapest, 1968. március 13. –) többszörös Artisjus-díjas és EMeRTon-díjas magyar színésznő, énekesnő. Édesapja Malek Miklós Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, karmester, édesanyja Toldy Mária énekesnő, énektanár, testvére, ifj. Malek Miklós, aki az Amerikai Egyesült Államokban él, szintén zeneszerző." - olvasható a Wikipédia-n! Hogyan kerültél kapcsolatba egy ilyen neves muzsikus család leány gyermekével? Ő keresett meg Téged, hogy kellene neki egy zongorakísérő?

2016-ban a Jazzrael nevű formációmnak volt egy koncertsorozata, ahova elhívtam Andit vendégként, és annyira jól sikerült ez a közös koncert, hogy utána eldöntöttük, csinálunk egy új formációt, ez lett a Malek Andi Soulistic. A "Soulistic" név a lélek zenére, valamint a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal!


bandi-andi.jpg


3) Milyen projektekkel és merre léptetek fel eddig Magyarországon és a nagyvilágban?

Magyarországon fesztiválokon, különböző rendezvényeken zenekarral és duóban is. Duóban

tavaly voltunk New York-i 3 állomásos turnén. Az idén megyünk júniusban a Koppenhágai Zsidó Fesztiválra, és még ebben az évben egy izraeli fesztivál is tervben szerepel.


4) A plakátot nézve csupa-csupa nagy név lesz. De nemcsak jazzisták. Gondolom, őket Andi szerette volna... Vagy ez mind a Te ötleted?

Sajnos, többen nem értek rá, így igazoltan hiányoznak… Lett volna több jazzista is.

Olyan zenészeket hívtam, akiket az Andi nagyon szeret, és a múltban, vagy a jelenben dolgozott velük, és barátság is fűzi össze őket.

Az igazság az, hogy ez egy meglepetés koncert! Nem olyan rég tudta meg az Andi, amikor már elindult a reklám, hogy kik is lépnek fel, és hol lesz a koncert.


5) Nemrég jelent meg a "Madárka" című CD-tek. Arról is játszotok egy-két dalt? (Erről egyébként 2017. december 10-én írt "rave review"-t Gáspár Károly!) https://www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-eloadok/malek-andi-soulistic/madarka/kritika/malek-andi-soulistic-madarka

A koncert úgy nézni ki, hogy először a vendégek egy dalt adnak elő, majd duettek lesznek, ahol természetesen a zenekar végig kísérni fog. Majd utána játszik a Malek Andi Soulistic a lemezanyagból, és a  most készülő új lemezből pár dalt, amin már saját szerzeményeim lesznek hallhatóak.


6) A Malek Andi Soulistic milyen összeállításban fog játszani ezen az 50. születésnapi koncerten?

Természetesen Andi énekel, én zongorázom. Azonkívül Csejtei Ákos – szaxofon, Balogh Roland – gitár, Hárs Viktor - bőgő, Pecek Lakatos András - dob.

Sok szeretettel várunk minden zenész barátot rajongót!


malek-andrea-koncert.jpg


Vissza a hírekhez