JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 23.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

A 7 éves JazzMa.hu a magyar jazzmuzsikusok szemével

A múlt hét közepén körlevelet intéztem a magyar jazzmuzsikusokhoz! Abban ez állt: „Kedves XY! 2011. március 1-én indult a JazzMa.hu, tehát a jövő héten 7 éves lesz. Ebből az alkalomból kíváncsi lennék a véleményére! Írja le pár mondatban, mit jelent Önnek, hogy van egy olyan jazzfelület, ami szinte teljes egészében a magyar jazzmuzsikusokról szól! Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Maloschik Róbert főszerkesztő www.jazzma.hu”. Eddig 115-en válaszoltak! Aki csak ritkán olvassa az e-mailjeit, bátran elküldheti utólag is válaszát. Pótlólag felteszem! Ja, és senkinek sem adtam parancsot, hogy csak jót írhat a JazzMa.hu-ról! Alább ABC sorrendben az eddig beérkezett válaszok! A név után zárójelben a születési dátum, és hogy jelenleg hol él!

Antal Gábor (1984 – Budapest)

Örömmel értesülök a JazzMa.hu születésnapjáról! Jó érzéssel tölt el, hogy működik hazánkban egy színvonalas oldal, mely a jazz-zenéről, zenészekről szól, és így az éppen aktualitás események méltó helyet kapnak.


Apáti János (1938 – Siófok)

Én csak a JazzMa.hu-t ismerem, melynek főszerkesztője vagy.


Ávéd János (1983 – Budapest)

Gratulálok a 7 éves jazzma.hu portálhoz.

Nagyon örülök, hogy létezik ez a portál. Hiánypótló. Hálás vagyok minden áldozatos "billentyűzetforgatónak", hogy idejét feláldozza a jazz ügyéért.

A fősodrás ismert, színvonalas zenéi mellett mindig kiemelt örömmel olvasom a friss kísérleti műfajok képviselőiről szóló pl. Jazzzaj sorozat, Lumen, Tinta, Kékló kávézó-beli koncertek beszámolóit és lemezkritikákat. Ebből lehetne még több!


Balázs Elemér (1967 – Budapest)

Nagyon örülök, hogy van egy olyan színvonalas jazzfelülete Magyarországnak, mint a JazzMa.hu! A legnaprakészebb (este koncert, másnap reggel beszámoló!), mindenről hírt ad. Az olvasók könnyen megtudhatják a Koncertek rovatból, hogy hova érdemes menni. Remek CD-kritikák, és a fiatalokról sem feledkeznek meg.

Gratulálok az első 7 évhez, és még sok 7 évet kívánunk magunknak, magyar jazz muzsikusoknak, hogy éljen a JazzMa.hu!


Balogh Roland (1984 – Budapest)

A Jazzma.hu az egyetlen igazán működő internetes portál Magyarországon, ami a hazai jazz életről és a nemzetközi jazz életről naprakészen beszámol. Legyen ez koncert, vagy akár lemezkritika. Bemutatkozási lehetőséget ad a fiatal generáció számára is, ezzel segítve karrierjük elindulását.


Balogh Tamás (1993 – Budapest)

Gratulálok ehhez az évfordulóhoz! Egyébként a jazzma.hu felülete majdnem egy idős, ha szabad így mondanom a zenei pályafutásommal. 2011 áprilisában volt a Balogh Csibe Jenő zongora verseny, mely kapcsán én is interjú lehetőséget kaphattam a JazzUp rovatban, ez volt az első! Szívesen emlékszem vissza, hogy a pályafutásom jelentősebb eseményei kapcsán a jazzma.hu az elsők között tudósított mindig.


Baló István (1954 – Budapest)

Azt gondolom, a JazzMa folytatása annak a tevékenységnek, amit Robi évtizedeken át végzett: igyekezett a hazai jazzélet javára tenni. Ezt teszi most is. A JazzMa lehetőséget ad arra, hogy beszámolókat, kritikákat olvassunk koncertekről, beszélgetéseket, riportokat ismert zenészekkel, tájékozódjunk új felvételekről és koncertekről.

Nem tudok más internetes újságról, oldalról, mely hasonló tevékenységet végez: jó, hogy van ez a hiánypótló oldal. Köszönjük.


Bartha Mátyás (1991 - Bécs)

Értékelem, hogy valaki ilyen és hasonló dolgokat tesz értünk. A szavazás része nekem néha kaotikus.


Bábiczki Boglárka (1981– Bécs)

A Jazzma.hu egy olyan zenei stílust dokumentál Magyarországon, aminek - annak ellenére, hogy rétegzene - számos zenésze, rajongója, iskolája és fesztiválja van. Munkájukat nemcsak a magazinnál dolgozó önkéntesek, hanem maga a jazz-szakma is segíti, és ezúton gratulálok Maloschik Róbertnek, aki minden információt, az apró részleteket, és a jazz-zene iránti lelkesedését az olvasókkal rendszeresen megosztó újságírók munkáját összefogja, koordinálja és megszerkeszti. Boldog születésnapot és legalább még 100 sikeres évet és sok jó zenét kívánok a Jazzma.hu - csapatának! Köszönjük, hogy vagytok!


Bágyi Balázs (1973 – Lovasberény)

A JazzMa.hu sokszínűsége, naprakészsége, egyedülálló szerepe a jazz szakma híreinek közvetítése terén vitathatatlan, mára nélkülözhetetlenné is vált. A szubjektív elemekkel és kiszólásokkal együtt is fontos és népszerű kommunikációs csatorna a magyar jazz életben.

Magam is szeretek oda megküldeni pl. turnébeszámolókat, hogy az itthoni közönség is ízelítőt kaphasson abból mikor, merre járok a zenekarommal. Bízva abban, hogy még sokáig tudják a jövőben hírekkel ellátni a jazzrajongó olvasóközönséget, kívánok a portálnak boldog hetedik születésnapot.


Bálint Rezső (1980 - Budaörs)

Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan ember volt az elmúlt 10-15 évben,  aki önzetlenül segítette zenekarom munkáját. Elsősorban a kezdeti, nagyon nehéz időszakra gondolok, amikor szó szerint a nulláról, mindenfajta szervezői, zenei, marketing és egyéb tapasztalat nélkül felépítettem a Chameleon Jazz Band zenekart. Közöm nem volt a jazz-hez, most sem tartom magam jazz-zenésznek. Mégis segítetted munkámat az évek folyamán, mert pontosan tudtad, hogy produkcióinkkal sok olyan embert hozunk majd be a koncerttermekbe, akikkel megszeretettjük ezt a műfajt! És ez persze fontos mindenkinek. Ahhoz, hogy sikeresen vettem az akadályokat te is nagyban hozzájárultál tanácsaiddal, műsoraiddal. A jazzma.hu fontos nekünk. Jó, hogy van egy ilyen oldal, de az az igazán fantasztikus benne, hogy az ismert és kevésbé ismert, de tehetséges zenészek egyetlen közös helyen szerepelhetnek, informálódhatnak, egyszóval közösséget alkothatnak! A jazzma.hu és személyed persze elválaszthatatlanok. Köszönöm, köszönjük neked az évek óta tartó, sokszor igen nehéz és fárasztó munkát. További sikeres éveket kívánok,  és azt, hogy a jövőben a magazint sokkal jobban becsülje meg a magyar zenésztársadalom!


Bársony Bálint (1980 – Budapest)

Kedves Robibácsi:) Szeretettel Ölellek!

Bármit is csinálsz, mindig a profizmus, a lelkesedés, és a hatalmas szaktudás fénye világítja be kis országunkat! Köszönjük Neked! Ölelés, Bálint


Berdisz Tamás (1969 – Budapest)

jazzma.hu egy olyan országos jazz-információs felület, ahol nemcsak, hogy megtudhatunk fontos információkat a hazai és a nemzetközi jazzélet fontosabb eseményeiről, lemezekről, koncertekről, hanem egy olyan hely, ahol MI, ZENÉSZEK is lehetőséget kapunk számunkra fontos információk publikálására. Az, hogy nem látunk el benneteket elegendő információval magunkról, zenekaraink működéséről, eredményeiről, az a mi lustaságunk és hanyagságunk, tehát meg kellene tanulnunk élni a lehetőséggel, amit teremtesz nekünk!

Köszönjük!


Berkes Balázs (1937 – Budapest)

Köszönettel gratulálok Neked és kedves stábodnak az önzetlen JAZZMA működtetéséhez!!!

További jó és hasznos működést kívánva, szeretettel, barátsággal!


Berki Tamás (1946 – Budapest)

Isten éltessen Kedves JazzMa.hu !

Lám-lám, még éppen csak most tanultál járni ééés...tessék, máris HÉT éves lettél ! Ki gondolta volna, hogy mi minden fér a kis buksidba ?!...Ott vannak a hírek, innen-onnan....s persze a legfrissebbek....Meg tudod mondani hova kell menni ha valaki jó muzsikát hallgatna,beszélsz róla, ki és mit csinál, csinált és mikor és hol ,?!....Ki jelentetett meg lemezt, szerepelt klubban, színházban, koncertteremben,fesztiválon odakünn...de főleg idebenn....!                                                                                                                           Mert Néked -te kis drága- fontosabb az idebenn, mint az odakünn !....és persze Te elbeszélgetsz mindenkivel, aki fontos, aki fontosat muzsikál, vagy mond a muzsikáról éééés tudósítasz a honi Jazz Szövetség eseményeiről, pályázatairól, nyerteseiről....sőt még azokat is bemutatod, akiket érdemes bemutatni, mert esetleg ők a jövő hírnökei, vagy éppen a múlt bajnokai...és ki hinné, hogy az a kis buksid nem felejt, multat idéz és jövőt tervez és összeméri a honit az odakintivel és méltatja és büszkén dícséri ?!.....

Meghitten, barátságosan...ahogy egy igazi családtaghoz méltó...egy közeli rokonhoz, akinek ezek a "kis dolgok" nagyon-nagyon fontosak....Hááát, köszi-möszi Te kis Hétéves JazzMa.hu ! Boldog, boldog......Boldog születésnapot ! Kívánom hogy legyen még sok ilyen szép napod !

sok puszi, berkitom


Bényei Tamás (1964 – Budapest)

Mint azt egy helyütt, majdani memoáromban készülök megírni, a magyar jazzélet és annak közössége hasonlítható egy távoli egzotikus ország hittérítő gyülekezetecskéjére. Mondom ezt bátran a mögöttem álló harminckét év jogán, s hogy ez alatt az idő alatt a világ huszonöt országában koncerteztem a Hot Jazz Band-del, s volt alkalmam látni és hallani a különbséget. Minden jazz iránt érdeklődőt, jazz-zel foglalkozót nagy örömmel fogad a hazai közösség, túl a műfajon megbúvó stílusbéli, rajongási, elhivatottsági különbségeken. Aki jazz-zel foglalkozik ma Magyarországon, valódi missziót visz végbe, legyen az zenész, fesztiválszervező, vagy újságíró. Hatalmas lemaradást kell pótolnunk. A jómagam részéről csak további kitartást, erőt, hitet kérek a JazzMa portál minden munkatársától, és az eddigi hét évet köszönöm minden jazz zenész nevében.


Birta Miki (1970 – Érd)

Örülök, hogy a rádión túl is van élet(ed)! :) Sok sikert a következő 7 évhez! :)


Borbély Mihály (1956 – Pomáz)

Isten éltessen, kedves JazzMa!

Örülök, hogy hétesztendős lettél, s kívánom, hogy még nagyon sokáig szolgáld a magyar jazz ügyét!


Bordás József (1977 – Visegrád)

Zenészként, zenepedagókusként és a Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagjaként is igen fontosnak tartom a napiszintű információáramlást művész és a közönsége között.

JazzMa.hu több mint egy web portál. Ez a felület napjaink jazz Pilvax háza vagy New York Kávéháza, amiben az elődeink és most mi is hitelesen és naprakészen informálódhatunk a minket körbevevő zenei eseményekről.

Sok sikert kívánok a további munkához.


Les Czimber (Czimber László) (1934 – Sedona, Arizona, USA)

Halló kedves barátom! Én mindent szeretek, amit Te szerkesztesz! A JazzMa.hu egy nagyon jó dolog a magyar zenészeknek, összetartja őket,  ki mit csinál, stb… Én, amikor ott voltam 2001-ben, nagyon jól éreztem magam. Akkor is jó munkát végeztetek Gabikával.Sok szerencsét továbbra is. Isten áldását kívánom Nektek. 


Csapó Krisztián (1983 – Veresegyház)

Hiánypótló és fontos webes felület a JazzMa.hu. Nincs más olyan portál ma az országban, ahol ilyen sok jazz koncertről, jazz lemezről, egyéb jazzhez köthető eseményről találhatnánk naprakész információt. Rendszeres olvasója (és időnként lemezkritikák révén írója) vagyok a lapnak, kívánom, hogy a jazz közösségünk hírportálja tudjon növekedni, épülni, szépülni és egyre több olvasóhoz eljutni az elkövetkező években!


Csík Gusztáv (1943 – Budapest)

Részemről a szerencse, aki emlékszik a Dália újságra… Gratulálok a JazzMa.hu 7 éves fennállásához!


Csorba János (1972 – Győr)

Amióta létrejött ez a webes felület, végre van lehetőségem egy helyen tájékozódni a magyar és külföldi jazz-zel kapcsolatos történésekről. A cikkek, melyek a zenészekről szólnak, sok érdekes, fontos, szakmailag előremutató információt tartogattak, és remélem, tartogatnak is még sokáig számomra. Nagyon kedvelem a koncertajánló részét a honlapnak, mert így több koncertre is eljutottam, amikről ezen ismeretek hiányában nem is tudtam volna!

Sok sikert, erőt kívánok Neked a munkádhoz, amivel nekem és sok zenésztársamnak nyújtasz segítséget, információt!


Csuhaj Barna Tibor (1964 – Budapest)

Örülök, hogy van a magyar jazz kedvelőinek, muzsikusainak egy ilyen fóruma, ahol tájékozódni, informálódni lehet koncertekről, lemezekről, és minden aktuális dologról, ami a műfajjal kapcsolatos! Boldog születésnapot!


Dresch Mihály (1955 - Sóskút)

Gratulålok. Nagyon jó, hogy van ilyen média felūlet, amely követi a műfaj eseményeit.


Elek István (1955 - Budapest)

Nálam a JazzMa az elsők között van a helyi böngészőm "kedvencek" listáján.

Szeretem, hogy napra kész, tájékoztat a jövőbeni programokról, beszámolókat ad - a lehető leggyorsabban! - a koncertekről (szakértő, jazz-t szerető munkatársakkal).

Tulajdonképpen itt értesülök az új CD-kről (magyar és külföldi egyaránt), jó kritikákat olvasok róluk, kitűnő zenészek jegyzik ezeket,  akik nagyon empatikusan, szakértően írnak beszámolókat.

Természetesen (!?) tudom, hogy ez nem lenne ilyen "flott", ha a főszerkesztő, MALOSCHIK ROBI (így végig nagybetűvel és pirossal) nem ambícionálná (...) Őket.

Viszont ez kell ahhoz, hogy a JazzMa teljesítse a "Főnök" jazz-szeretetét, amivel az olvasók járnak a legjobban.

Köszönöm szépen JazzMa-nak az élményeket, további sikeres 7 éveket kívánok!

Őszinte lelkesedéssel és tisztelettel az Összes Munkatársnak!


Éles Gábor (1975 – Biatorbágy)

Kedves Robi! Köszönjük munkádat!

Nagyon sokat jelent a magyar jazzközösségnek!

Az oldal igényes, naprakész! Jó, hogy van!

Jó egészséget! Vigyázz Magadra, Családodra!

Barátsággal: ÉG


Flór Gábor (1964 – Érd)

2011. március 1-e előtt is jelentek meg jazz témájú cikkek, kritikák itt-ott, mint ahogy manapság is, de nem volt egy olyan központi "újság", ami kizárólag jazz-zel foglalkozna. Hiányzott is, mert akit a jazz érdekelt, és magyarul akart a témában olvasni, vagy magyar zenészekről, zenei eseményekről értesülni, vagy éppen beszámolókat olvasni, ha valahova nem jutott el (vagy éppen azért, mert eljutott), vagy megtudni, ki, hol játszik éppen, vadászhatta  a cikkeket, híreket, programajánlókat naphosszat. Maloschik Robi ezt a hiányt szüntette meg, amikor elindította a JazzMa-t, ami a  magyar jazzélet színvonalas központi lapjává nőtte ki magát az eltelt hét év alatt. Boldog születésnapot, és hajrá, amíg internet van!


Földváry Balázs (1973 – Budapest)

A Jazzma.hu egy nagyszerű kezdeményezés, amelynek szükségességét már önmagában igazolja, hogy még hét év után is létezik. Egy olyan naprakész médium, amely kizárólag a készítőinek, leginkább a kitalálójának a lelkesedéséből működik, könnyen kifulladhat, ehhez képest a Jazzma.hu egy olyan fórummá vált, amely a szakmán belül egyre növekvő elismertséget és hitelességet vív ki magának. Számomra ez a fórum nemcsak új zenék felfedezését, új inspirációkat jelentett, de olyan emberek ismeretségét is, akiknek a lendülete, elkötelezettsége számomra példaértékű.


Gayer Ferenc (1955 – Budapest)

Boldog, hetedik születésnapot!

Hétévente egy új életszakaszba lépünk. Tulajdonképpen ezek a ciklusok alakítják az életünket, ezek határozzák meg, hogy milyen mértékű sikereket fogunk elérni, vagy épp mennyire leszünk boldogok, ezért nem árt tisztában lenni ezekkel a 7 éves szakaszokkal.

Kívánok a JazzMa.hu-nak még tízszer, ezerszer 7 évet a működéshez és ahhoz, hogy továbbra is magas színvonalon tájékoztassa napról napra, percről percre a jazzt szerető és értő olvasókat, muzsikusokat.

Gratulálok Maloschik Róbert Igazgató Úrnak az internetes újság megálmodójának és létrehozójának.

A fórum naprakész, széleskörű és szakmailag magas színvonalú, természetesen az ott dolgozó és közreműködő kollégák munkáját is beleértve.

Gratulálok, csak így tovább.


Gayer Mátyás (1992 – Bécs)

Örülök neki! Szerintem nagyon fontos, hogy legyen egy oldal, ahol a magyar zenészeket támogatják.


Gányi Miklós (1989 – Budapest)

Először is gratulálok, és még vagy 70 évet kívánok a JazzMa-nak!

Számomra nagy öröm, hogy van egy ilyen szakmai oldal. Nem csak a zenészek miatt, hanem a közönség miatt is. Talán az interneten való fellelhetőségnek hála, szélesebb körben terjed a műfaj.

Nagyon fontos a hazai ZENEI életben, hogy létezik a JazzMa.

Minden jót kívánok!


Laszlo Gardony (Gárdonyi László) (1956 – Boston, Massachusetts, USA)

A JazzMa cikkei és híradásai egy kitünő forrás a magyar jazz élet követésére, akár Budapesten, akár Bostonban, vagy akármelyik részén a világnak lakik az olvasó.

A jazz szeretete és ismerete sugárzik minden cikkből - egy kitünő szaklap, ami a magyar jazztörténelem emlékeit őrzi, és a magyar jazz jelenét támogatja.

A régi elhunyt barátaimról, zenésztársaimról - Lakatos "Pecek" Géza, Vasvári Pál, Pleszkán Frigyes - megemlékezéseknek fórumot adni - és lehetőséget biztosítani nekem, hogy saját emlékeimet hozzá adjam - különösen sokat jelentett számomra abban, hogy barátaimnak ilyen távolról búcsút tudjak mondani.

Maloschik Robi amióta, sok-sok évvel ezelőtt, a magyar jazz élet része lett, mindig is szakértője volt a jazz történetének, segítette a magyar jazz jelenét, és előre nézett bizalommal a jövőjébe.

Ez a mai napig így van.


Gáspár Károly (1976 – Budapest)

„Jazzházasság”

Azt mondják, párkapcsolatok terén a hetedik év a legkritikusabb. Bevallom őszintén, én nem aggódom afelől, hogy életem nagy jazz szerelmeivel való viszonyom bármikor megromlana. Ne hallgassak -többek között- Oscar Peterson, Bill Evans, vagy Keith Jarrett lemezeket? Lehetetlen! Ne játsszam -többek között- Jerom Kern, Cole Porter, és Victor Young gyönyörű, jazz standard-dé avanzsálódott kompozícióit? Lehetetlen! Ne kezdjem úgy minden napomat, hogy megnyitom az immáron hét éves jazzma.hu-t, friss hírekre, kritikákra éhesen? Lehetetlen!

Persze nem „csak” zenészként olvasom a „jazzmát”; hiszen 2013 ősze óta jómagam is a szerkesztőség tagja lehetek, Maloschik Róbert főszerkesztő úr jóvoltából. Rendkívül megtisztelő, hogy immáron több mint 150 lemezkritika mellett szerepel a nevem szerzőként!

De, hogy miért szeretem a jazzma.hu-t? A közvetlen -jó értelemben vett-, laza stílusa miatt! A koncertekre látogató tudósítók, és a „recenziós osztály tagjai” arra törekednek, hogy személyes, szubjektív élményeiket osszák meg az Olvasókkal, és nem valami elvont, ködös, álszakmai, unalmas szöveggel bombázzák a műfaj rajongóit.

Zenészként és -ha mondhatom- írástudóként is nagy értéknek tartom a jazzma.hu-t, mert arról szól őszintén és függetlenül, amit mindannyian imádunk, A JAZZről!

Boldog születésnapot kívánok, jazzma.hu!


Gáspár Szilvia (1981 – Székesfehérvár)

Iránytű Magyarország jazz zenei életének térképén!


Gereben Zita (1981 – Budapest)

Idén ünnepli megalakulásának 7. évét a JazzMa.hu, ezúton is kívánok boldog évfordulót, születésnapot az oldalnak, és az oldal alapítójának, főszerkesztőjének, Maloschik Róbertnek és a felületen dolgozóknak!

Nagy dolog, hogy ennyi ideje működik ez a jazzoldal, és létrejöttének kezdete óta folyamatosan hírt ad zenei eseményekről, koncertekről, kiemelve elsősorban a hazai zenészekről szólóakat!

Számos lemezajánló is megjelent/megjelenik ezen a felületen, mindezek mellett mindig pontos hírt kaphat az érdeklődő aktualitásokról, és koncertekről, mind klub és fesztivál koncert téren is!

Nagy öröm számomra és a zenekarom számára is, hogy sok alkalommal lett rólunk is, a zenénkről és lemezeinkről is ajánló, illetve híradás. Ezúton is köszönöm, köszönjük!

Sok szép évet, zenében gazdag ajánlókat kívánok a továbbiakban is a JazzMa.hu-nak!


Geröly Tamás (1954 – Budapest)

Gratulálok az évfordulóhoz!

Ritkán olvasom a felületet, mást olvasni sincs nagyon időm…


Gonda János (1932 – Budapest)

A JazzMa a magyar jazzélet vitathatatlanul igen hasznos fóruma: átfogó szemléje, krónikása, és megörökítője. Stílusáról, egyes anyagairól lehet vitatkozni, de ezek mellékes kérdések ahhoz képest, hogy a jazz, ez az úgynevezett kisebbségi, de ugyanakkor jelentős, sok irányba ható műfaj Maloschik Róbert szorgalmának és kitartásának köszönhetőn mindenki számára hozzáférhető formában hosszú évek óta nyilvánosságot kap.

Remélem, hogy a JazzMa továbbra is működőképes lesz, s hasonló módon képes lesz tájékoztatni a műfaj közönségét és előadóit.


Mike Gotthard (Gotthárd Mihály) (1990 - Budapest)

Nagyon jó dolognak tartom, hogy van egy oldal az országban, ami kifejezetten a Jazz zenével foglalkozik és mindig napra kész.

Minden információ megtalálható rajta, legyen szó koncertekről, lemezkritikákról, vagy interjúkról. Abszolút hiánypótló!

Nagyon boldog 7. évfordulót kívánok a JazzMa.hu-nak, és még nagyon sokszor ennyit! Köszönjük minden egyes dolgozója munkáját és elhivatottságát a műfaj iránt!


Grencsó István (1956 – Budapest)

Színvonalas dzsessz-felület!  Pontos, erős, de építő kritikák, izgalmas beszámolók és persze gyönyörű fotók.

Ha valami érdekel a magyar dzsessz magas színvonalú eseményeiből, csak a JazzMa.hu-t böngészem...

Gratulálok az első 7 évhez és kívánok még sok-sok - dzsessztől mozgalmas - 7 évet...


Gyárfás „Gyafi” István (1962 – Budapest)

Tavaszi köszöntő - írta Gyárfás István

Ahhoz, hogy nagy dolgok történjenek, szükség van egy „megszállott“ emberre, persze a szó legpozitívabb  értelmében. Aki mer nagyot álmodni, elég fanatikus és makacs ahhoz, hogy ezt meg is valósítsa.

Nos, van nekünk egy ilyen „megszállottunk“, Maloschik Robinak (sokan csak Robi Bácsinak) hívják. Mióta ismerem, jazz-függőségben él, a nagy álmát pedig úgy hívják, hogy jazzma.

Ez az eleinte talán bolondságnak tűnő álom, már hét éve valóság! És hogy ez nem is olyan nagy bolondság, bizonyítja a lap olvasottsága, a több tucat munkatárs, aki csupán szeretetből (!) ír lemezkritikákat, koncertbeszámolókat, jelentet meg fotóriportokat az internetes felület hasábjain.

Sőt, sok olyan muzsikust ismerek, aki rendszeres olvasója az oldalnak, és a saját szemén/fülén kívül javarészt innen tájékozódik a jazzvilág zavaros történéseiről.

Boldog Születésnapot, jazzma! Robi pedig maradjon csak továbbra is „megszállott“, persze a szó legpozitívabb értelmében!


Gyárfás Péter (1994 – Graz)

Szívből gratulálok, hogy már 7 éve működik az oldal!

Egy nagyszerű dolognak tartom, ami zenésznek, és hallgatónak is egyaránt hasznos. Még úgy is, hogy nagy időmet kint töltöm Grazban, tájékoztatva vagyok arról, hogy itthon mi történik, milyen koncertek vannak, kik a legaktívabbak a magyar jazz életben. 
Még nagyon sok évet kívánok az oldalnak!


Gyémánt Bálint (1983 – Budapest)

jazzma.hu egy hiánypótló kezdeményezés Magyarországon. Szükség lenne még több olyan portálra, amely elkötelezetten a jazz zenét helyezi górcső alá. A hazai kulturális élet véleményem szerint amúgy is kiemelkedően sokszínű és pezsgő, rengeteg kreatív előadó alkot a zenészek minden generációjából. Személyes véleményem, hogy a közönség legnagyobb örömére készülnek az interjúk és beszámolók, kívánok a működéshez szükséges erőt és energiát még legalább 100 évre.


Hajdu Klára (1982 – Budapest)

Nagy öröm nekünk jazz muzsikusoknak, hogy létezik kis hazánkban egy portál, ami 7 éve összegzi és segíti a munkánkat. Felületet biztosít a magyar zenészeknek, hogy elérjék a műfaj szerelmeseit koncertekkel, hírekkel, újdonságokkal, képes beszámolókkal. Magam és zenekarom nevében köszönöm az elkötelezett, kitartó munkátokat!

Még sokszor 7 évet kívánok Jazzma.hu!


Harcsa Veronika (1982 – Budapest)

Öröm, hogy van magyar jazz portál! A mai óriás információzajban szükség van olyan felületekre, ahol szűrten, szerkesztetten találjuk meg az egy adott témára vonatkozó információkat. A magyar jazznek ez a JazzMa!

Boldog születésnapot!


Hevesi Júlia (1991 – Budapest)

Lássuk be, itthon a jazzrajongók, vagy akár a jazzmuzsikusok köre nem túl széles. A magyar jazzközösség tagjának lenni a valahová tartozás érzését adja a közös zenei érdeklődésen túl olyan, mint egy sajátos kis szubkultúra. Ennek legnagyobb online platformja pedig a jazzma.hu oldala. Ha személyesen nem is, de látásból-hallásból ismerjük egymást, nyomon tudjuk követni az oldalon az itthoni muzsikusok zenei pályáját, képet kapunk a hazánkba látogató külföldi zenészekről, a fiatal tehetségeket megismerhetjük és nem utolsó sorban válogatott zenei gyöngyszemekről (lemezekről) olvashatunk remek kritikákat.


Hofecker Dániel (1988 – Bécs)

Szerintem jó dolog, mert a zenészek könnyen értesülhetnek zenésztársaik sikereiről, munkáiról, ezzel elősegítvén a magyar jazz-szcéna életét, az esetleges új együttműködések létrejöttét. Esetleg ötletként: nem volna rossz az ABC-s zenészkatalógus befejezése, és az évvégi zenészlista egy, a szakma által megszavazott, komoly voksolásos "versennyé" szűkítése.

Egyébként örülök nagyon, hogy létezik az oldal, hajrá, csak így tovább!


Horváth János (1987 – Székesfehérvár)

Nagyon tisztelem azért, amiért évek óta ennyire a szívén viseli a magyar jazz sorsát. Személy szerint én is sokat köszönhetek a Jazzma magazinnak és Robi bácsinak, és azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy ezzel nem kizárólag a saját, hanem sok másik kollégám véleményét is tolmácsolom.


Horváth „Plutó” József (1980 – Budapest)

NEKEM A JAZZMA ..AZ ÉLETEM RéSZE.. A PÁLYAFUTÁSOMBAN JELENTŐS SZEREPET JÁTSZOTT ROBIBÁCSI MUNKÁSSÁGA. KÖSZÖNÖM A JAZZMA.HU -NAK, HOGY MINDEN ALKALOMMAL BESZÀMOL A KONCERTJEIMRŐL, ÈS ELJUTTATJA HOZZÁM AZOKAT A HÍREKET, AMI A JAZZVILÁGBAN TÖRTÉNIK.


Hulin István (1941 – Szekszárd)

A JazzMa a magyar Down Beat! Széles palettájú, a legfrissebb hírektől kezdve a lemez és koncert kritikákon át a múltbeli események felidézéséig mindent tartalmaz. Élvezet olvasni!

Jó lenne, ha technikailag megvalósítható, több zenei illusztrációt (audió, videó) hallhatnánk, láthatnánk.

A hét éves szülinap alkalmából őszintén gratulálok az ünnepeltnek, Maloschik Róbert főszerkesztőnek és minden közreműködőnek az SZJQ nevében is.


Jáger Bandi (1971 – Budapest)

Példaértékűnek tartom, hogy egy ilyen felület létezik ma Magyarországon. Ez egy egyedülálló kezdeményezés volt, amit Maloschik Robi indított el, talált ki és üzemeltet a mai napig.

Ilyen még nem volt soha!

Robikám, köszönöm az elszánt munkádat, amit évtizedek óta végzel a magyar jazzért, napra készen!

Gratulálok!

Boldog születésnapot Jazzma!


Jónás Rezső Jr. (ifj. Jónás Rezső) (1998 – Budapest)

A JazzMa számomra  egy betekintés a magyar és a nemzetközi jazzélet fontos eseményeibe.

Újdonságok, érdekességek.

Személy szerint engem sokan a JazzMa, vagyis Maloschik Robi bácsi által ismertek meg, mint jazz zongoristát.

Köszönöm és boldog szülinapot JazzMa!


Juhász Gábor (1968 – Budapest)

Szívből gratulálok a 7 éves JazzMa.hu magazinhoz! Nagyon jólesett a figyelmességed az 50-ik születésnapom kapcsán, és az is jólesik, hogy időről időre megjelenik a lapban kritika, értesítés, fotóriport a számomra fontos dolgokról. Az internet korában egy konzekvens szakmai lap nagyon sokat ér. Viszonyítási alap, és talán sokaknak kiindulási pont is. Köszönöm a figyelmet és a figyelmességet! További sok sikeres évet kívánok neked és a JazzMa.hu teljes szerkesztőségének, szerzőinek!


Juhász Márton (1987 – Bázel, Svájc)

Nagyon fontos szerepet tölt be a hazai jazzélet életben tartásában a JazzMa.hu! Köszönöm szépen az elmúlt évek megjelenési lehetőségeit a kedves szerkesztőségnek!


Kalmár Zoltán (1976 – Budapest)

Jómagam gyakran olvasom a Jazzma.hu-n megjelent írásokat, főként a koncertbeszámolókat.

Vagy azért, hogy vajon miről maradtam már megint le, vagy azért, hogy a szerző hogyan látta (azaz hallotta), amit én is személyesen.

Annak is örülök, hogy a vidéki koncertekről is szó esik, és országos képet kíván nyújtani a hazai jazz eseményeiről és szereplőiről.

Fontosnak tartom, hogy a Jazzma-n olyan előadókról (és koncertjeikről) is olvashatunk, akiket kevésbé ismer a nagyérdemű, pedig zenéjük színvonala alapján koncertjeik nagyobb látogatottságot érdemelne.

Végül megemlíteném, hogy örömmel nyilvánítom ki decemberenként, hogy az adott évben nekem mely előadó, lemez, koncert nyújtotta a legtöbbet.


Karosi Júlia (1982 – Budapest)

Hét évvel ezelőtt, pontosan emlékszem, az én legelső JazzUp interjúmmal indult útjára a jazzma.hu. Ekkor ismertem meg Robi bácsit is, a magyar jazzélet egyik legmarkánsabban véleményt nyilvánító alakjàt. Utólag is köszönöm neki a bizalmat, hogy egészen a pályám elején lehetőséget biztosított, hogy megszólaljak, bemutatkozzak. Az online jazz magazin pontosan azt a karizmatikus hangot képviseli, amit Robi bàcsi is. Követi a fiatalok szárnypróbálgatásait, mely tevékenységében –sajnos- szinte egyedülálló. Up-to-date mind lemezek, mind koncertek tekintetében, és persze nem mentes a szubjektív vélemények felvállalásában, mellyel pont, mint a főszerkesztő, sokak tetszését és nemtetszését váltja ki. Megkerülhetetlen, fontos forrása ez a magyar jazzéletnek. Reméljük, nagyon sokáig hümmögünk még ezeken az írásokon. Kívánok további eredményes évtizedeket a jazzma.hu-nak, sok szeretettel!


Kaszás Péter (1979 – Budapest)

Jazzma.hu egy nagyon fontos hely a jazz szerelmeseinek, legyen az zeneszerető, vagy előadó. Itt lehet értesülni a legújabb itthoni és külföldi kiadványokról, hozzáértő kritikákat olvashatunk zenésztársainktól. Ezen a fórumon egy erős közösség jött, létre amely ennek az oldalnak köszönhetően folyamatosan bővülni fog.

Boldog Születésnapot. Jazzma.hu!


Kertész Erika (1981 – Amszterdam, Hollandia)

7 év? Hogy szalad az idő! Nagy köszönettel tartozunk, hogy van ez az oldal, aminek a létezéséről szerintem ma már mindenki tud, aki a jazz műfajával akár mint zenész, akár mint jazz-kedvelő, kapcsolatba került. Kívánok még sok kiváló művészt, jobbnál jobb lemezeket, emlékezetes koncerteket, és jó jazz-híreket, amiről a Jazzma nap, mint nap be tud számolni. És persze azt, hogy tartson nagyon sokáig a lelkesedés, amivel Robi bácsi az oldalt szerkeszti! Boldog születésnapot!


Kéri Gábor (1959 – Balatonkenese)

Nagyon fontosnak tartom és azt is látom, hogy szépen "kikönyökölte magának" az őt megillető helyet, így mindenki számára fontos, mit ír, mi jelenik meg. Az időközben elérhető hatalmasra duzzadt és jól elérhető adatbázis pedig kincs - közkincs!

Köszönjük!!!


Kéri Sámuel (1998 – Balatonkenese)

Tisztelt Robi bácsi!

Rövid, de lényegre törő leszek: egyszerre hasznos, és szórakoztató jellegű, hiszen mindamellett, hogy képet kaphatunk az oldal által a magyar-, illetve nemzetközi zenei aktualitásokról, nem száraz írásmóddal kapjuk meg mindezt. Úgyhogy, remélem sokáig fogja bírni.


Kézdy Luca (1981 – Budapest)

Nagyon örülök, hogy van egy ilyen újság, és egy társaság, akiknek sokat jelent ez a műfaj. Legkedvesebb fotósom is itt tevékenykedik.

Boldog szülinapot kívánok!


Kiss Attila (1968 – Budapest)

Mivel egyre kevesebb média felületeken lehet hallani a magyar jazzélet történéseiről, eseményeiről így ķülönösképpen örülök, hogy van egy ilyen jazzfelület, mint a JazzMa.hu.

Itt valóban megtalálom az aktuális jazzprogramokat, lemezújdonságok kritikáit és a zenészekkel kapcsolatos híreket.

Boldog Szülinapot JazzMa.hu! Köszönet minden munkatársnak.


Klemm Ádám (1976 – Ljubljana, Szlovénia)

Egy mindennapi böngészés közben bukkantam rá a Jazzma.hu-ra. Az marasztalt az oldalon, hogy nemcsak világhírű zenészekről vannak kritikák, hanem főleg magyar és európai művészekről is. A Jazzma.hu egy igazi gyöngyszem az internetes óceánban, tele értékes (magyar) információkkal és emberközeli őszinte kritikákkal.


Kolta Péter (1976 – Budapest)

A '90-es években kezembe került a MaJazz magazin (nyomtatott formában), amit aztán rendszeresen megvettem az újságosnál. Minden betűjét elolvastam.

Akkoriban nem volt internet és semmilyen más fórum, ahonnan értesülni lehetett volna új lemezekről, zenékről csak a rádió, ha épp a készüléknél voltam. Pécsi gyerekként pedig jó esetben kéthavonta hallhattuk a kiemelkedő hazai jazz zenekarokat. Az újságnak köszönhetően viszont mindig tudtam, mi történik a jazz világában.

Nagyon örülök, hogy az interneten ma is olvashatom, naponta megújuló tartalommal. Leginkább a jazzma.hu oldalon értesülök hazai és külföldi művészek, illetve zenésztársaim, korábbi iskolatársaim koncertjeiről, lemezeiről. Mindezt műfaji korlátok nélkül, szakértők tollából, naprakészen.

A korábbi újságban a kedvenc rovatom a vakrepülés volt (talán más volt a címe), amikor neves hazai jazzmuzsikusoknak kellett kitalálni, milyen lemezt is tettek fel nekik a szerkesztők. Szívesen olvasnék ma is egy ilyen rovatot! Vakrepüléssel vagy nélküle, a jazzma.hu lefedi a teljes hazai jazzéletet és pótolhatatlan forrás és inspiráció muzsikusok, jazzrajongók, koncertlátogatók számára.


Korolovics Lajos (1966 – Balatonboglár)

Először is gratulálok, ami pedig az oldalt illeti, hiánypótló, szükség van rá, a továbbiakhoz pedig kitartást és jó egészséget kívánok!


Kőszegi Imre (1944 – Budapest)

Nagyszerű, gratulálok!


Ladányi Gábor (1993 – Brüsszel)

Igyekszem nyomon követni az otthoni jazz életet és a Magyar zenészeket, mivel külföldön élek. Ez elég nehéz lenne a JazzMa.hu nélkül. Mikor olvasom az oldalt, kicsit úgy érzem, hogy otthon vagyok, ezért számomra nagyon fontos ez a jazzfelület.

Boldog 7. születésnapot az oldalnak. :)


Lakatos Gabriella (1996 – Budapest)

A JazzMa.hu online felület jelenti számomra ma itthon az egyetlen felületet, amelynek fontos a jazz szakma bemutatása, a jazz zenészek és fontos a fiatal, pályakezdő zenészek megmutatása is, segítése. Az átkötő híd az emberek és a jazz között.


Frankie Látó (1971 – Budapest)

A JazzMa.hu véleményem szerint egy magában egyedülálló, internacionális  jazzinformáció-centrikus, naprakész online elérhetőség mindenki számára. Lehetőséget adva a jazz zenészek, és a rájuk kíváncsi "Publikum" közötti információk áramlásának.
Mindezen érződik a JazzMa.hu atyjának Maloschik Róbertnek tapasztalt hozzáértése, elhivatottsága e zenei műfaj, és az azt követők irányában.


Mády Kálmán (1957 – Budapest)

1000 köszönet, hogy létrehoztad és működteted a JazzMa-t, ami – itthon egyedüliként - összefogja a műfajt.

Hasznos tájékozódási pont a szakmabelieknek, hogy hírt adhatunk magunkról, munkánkról, és hogy könnyebben rálátunk a többiek eredményeire, munkájára. Nemcsak zenészként, de hallgatóként is hasznos és informatív.

Remélem a jövőben sikerül megtartani, sőt „szélesebb nyomtávra tenni” a portált, rendszeres támogatókkal, jöjjenek akár a magán-, akár az állami szférából, khmm, khmm…

…mert bőven kijárna neki!

További sokszor 7 évet!


Márkus Tibor (1956 – Budapest)

Amióta ismerem Maloschik Robit - fiatal korunk, de legalábbis jóval fiatalabb korunk óta -, mindig elkötelezett híve volt a magyar jazzművészet népszerűsítésének. Tette ezt - még a Magyar Rádió munkatársaként - márványtermi és egyéb jazzkoncertek, rádióműsorok szerkesztésével és - akkor még - nyomtatott formátumú jazz szaklapok létrehozásával.

Nyugdíjba vonulása után sem bírt nyugton maradni, létrehozta a korunk szelleméhez igazodó virtuális szaklapját.

Magam részéről azt mondhatom, hogy sokat köszönhetek - köszönhetünk - neki.

Mindig értesülök az aktuális eseményekről, és egyes cikkekből bővíthetem tudásomat a magyar jazzművészet eseményeiről, alkotóiról.

Egy szavamba - illetve írásbeli kérésembe - kerül, és azonnal felteszi lapjára aktuális koncertjeimet, sőt, sokszor kérés nélkül tudósít előadásaimról, koncertjeimről, jazztábori és egyéb tevékenységemről, a Jazzszövetség eseményeiről és még hosszasan sorolhatnám...

Ez a misszió nagyon nagy dolog!

KÖSZÖNJÜK, ROBI!

Nem hízelgésből írtam. Tényleg így gondolom!


Molnár Emese (1981 – Budapest)

Hiánypótló és kikerülhetetlen felület. Egy helyen miden jazz zenész, aki csak számít!


Molnár Gyula (1944 – Szeged)

Kedves jazzma.hu! Örülök, hogy van ilyen!

Jó olvasgatni más zenészekről, mit csinálnak stb.


Mózes Tamara (1981– Budapest)

Én örülök, hogy a JazzMa oldal össze tudja valamilyen módon kapcsolni a hazai zenészeket, tudunk egymásról, egymás zenéiről és eseményeiről, ez pedig mindenképp építő.

Boldog hetedik születésnapot kívánok!


Nagy János (1971 – Budapest)

Nagyon Boldog születésnapot kívánok a jazzma.hu oldalnak!

Óriási dolog az oldal létezése, egy valódi hiánypótló webes felület. Egyedi, mind a tartalmát, mind a színvonalát tekintve.

Mindez nem lenne, ha nem lenne ilyen csodás gazdája, mint Te.

Gratulálok Neked és csapatodnak, további sikereket és hosszú folytatást kívánok!


Náray Erika (1967 – Budapest)

Egy olyan műfajnak, ami viszonylag kevés figyelmet kap a médiától, rendkívül fontos, hogy legyen egy olyan felülete, ami tájékoztatja a rajongókat, amatőr és profi zenészeket és a kollégákat arról, hogy hol tart ma a magyar jazz. Kik a képviselői, milyen újdonságok és különlegességek  várhatóak, ki hol koncertezik és kikkel, kik az új titánok, min dolgoznak a régi nagyok, mit gondolnak a zenéről és a körülöttük lévő világról. A JazzMa.hu-t olvasgatva büszkeséggel tölt el, amikor látom, hogy mennyi csodálatos muzsikussal hozott össze az élet azok közül, akik ma a szakma krémje. Műfajok jönnek, műfajok mennek, de a jazz örök. Remélem, még sokszor 7 év is kevés lesz, hogy a JazzMa.hu hírt adjon kedvenc stílusom új és régi előadóiról.


Neumann Balázs (1979 – Budapest)

Azt gondolom, hogy a JazzMa.hu hiánypótló, ahogy annak idején a MaJazz volt. Az egyetlen, folyamatosan frissülő oldal, amely még a fiatal muzsikusokkal is foglalkozik, lemezkritikákkal, koncertbeszámolókkal egy méltó helye az igazi értékeknek.


Oláh Dezső (1986 – Budapest)

Drága JazzMa.hu, nagy öröm számomra, hogy vagy! Mindig élvezettel olvasom kritikusaid, egyre több esetben kollégáim írásait lemezekről, koncertekről.

Boldog vagyok, hogy létezik egy olyan oldal, ami teljes egészében a Jazzre koncentrál.

Nem utolsó sorban megtisztelőnek érzem, hogy új produkciómról, lemezeimről mindig szívesen írtok, ami számomra nagy megerősítés avval kapcsolatban, hogy érdemes csinálni.

Köszönöm a bíztatást!

Boldog Születésnapot JazzMa.hu!


Oláh Kálmán Jr. (ifj. Oláh Kálmán) (1998 – Budapest)

Nagyon örülök, hogy már 7 éve létezik egy ilyen fórum, ahol a magyar jazz zenészek értesülhetnek fontosabb koncertekről, eseményekről és eredményekről. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy fiatal zenészként már többször is olvashattam a nevem a cikkek között. Remélem, még hosszú ideig olvashatjuk a lap aktualitásait.


Oláh Szabolcs (1982 – Budapest)

Maloschik Róbertet annak, akit érdekel a jazz, nem kell bemutatni. Tiszteletre méltó az az erőfeszítés és folyamatos munka, melyet a magyar jazz megismertetéséért, rögzítéséért és népszerűsítéséért tett és tesz a mai napig.

Jazz-tanszakos koromban fedezett fel engem és a zenekaromat, az Oláh Szabolcs Quartetet, melynek akkoriban vezetője voltam. Nemrégiben kaptam meg ennek a felállásnak Márvány-termi digitalizált felvételét (2004.04.02.), mely rengeteg szép emléket idézett fel bennem.

Örülök, hogy a JazzMa.hu elindításával Robi Bácsi a nyugdíjas éveit is a jazz népszerűsítésével tölti, és munkáját folytatja immár az online világban, remek cikkekkel, kritikákkal, beszámolókkal, szavazással, stb.

Gratulálok a 7 éves működéshez és köszönöm a munkatársak munkáját!

További sikeres működést kívánok, szerintem nagyon jó, hogy létezik a JazzMa.hu!


Paczári Viktor (1990 – Budapest)

A JazzMa szerintem az egyetlen érdemben jazz zenével és jazz-közösséggel foglalkozó oldal. Természetesen, mint jazz zenét is játszó jazz tanszakot végzett ember, nagyon fontosnak tartom, hogy legyen egy ilyen hiteles fórum, ami igazán rólunk szól, de nem csak nekünk. Szeretem, hogy emberi, emberközeli tud maradni, én személy szerint nagyon csípem az év végi szavazást is, mert egyrészt az első helyezések reprezentatívak, de történnek benne azért mindig vicces átjárások is! Nagyon remélem, hogy ez továbbra sem fog változni és minden marad így, ahogy most van.


Pataj György (1974 – Nagytarcsa)

Én örülök a JazzMa-nak, mert ez igazán a zenészekről szól, és nekik készül. Itt megtudhatom, milyen volt egy koncert, amire esetleg nem tudtam elmenni, de kíváncsi vagyok rá. Én támogatom, és csak így tovább a jövőben is!


Párniczky András (1972 – Budapest)

Nagyon sok szeretettel gratulálok a JazzMa.hu első hét évéhez! Nekem becsben tartva megvan még 1995-ből a nyomtatott MaJazz első száma. Számomra akkor hatalmas élmény volt olvasni azokról - Abercrombie, Lakatos Tóni szerepeltek a lapszámban többek között - akiket hallgattam. Ma az internetnek köszönhetően szinte bárkihez eljuthat a magyar jazz híre, ha van, aki beszámoljon róla. Remélem a JazzMa továbbra is ilyen felület lesz, amihez további sok sikert és kitartást kívánok!


Pintér Péter (1987 – Budapest)

Egyrészt szívből gratulálok a szaklap 7. évének fennállásához.

Öröm egy olyan újságról tudni, ami szinte csak jazzmuzsikusokkal foglalkozik.

Beleolvasva a szaklapba  színes a stílus- és a zenei paletta, a szövegek átgondoltak, jól megvannak szerkesztve.

Azt meg kiváltképp preferálom, hogy Ön vezeti.


Pozsár Eszter (1970 – Szentendre)

A JazzMa 7. szülinapjára!

A 7-es számot mágikus számnak tartják.  Mesékben is gyakran találkozunk vele - és itt nem feltétlen a hétfejű sárkányra gondolok. Azt mondják, ha egy kapcsolat kibír hét évet, abból már lehet valami. Az ember sejtjei állítólag hét évente cserélődnek ki teljesen, a gyermek is körülbelül hétévesen lesz iskola érett. Bizonyos értelemben, helytálló lehet a sárkányos hasonlat is: ha mind a hét fejét levágjuk, győztünk, van esély a pozitív végkifejletre. Nos, a JazzMa.hu legyűrte a hét évet, túlélte, és folyamatosan, bővült, alakult. A jazz műfaj egésze küzd világszerte a totális perifériára szorulás ellen, kishazánkban pedig a történelem viharaitól megtépázva nagyon sokáig nehezített pályán mozgott. Feltétlenül szükség van egy olyan felületre, ahol bárki, aki manapság érdeklődik a műfaj iránt, és naprakész információkra vágyik a hazai jazz élettel kapcsolatban, ahhoz könnyen, egy helyen  hozzáférhessen. Nos, a Jazzma az az oldal, ahol mindez megtalálható. Dokumentációs felületként is rendkívül fontos. A maga nemében egyedülálló magas kulturális értékőrző és egyben értékteremtő kezdeményezés. Tiszta szívből kívánom, hogy az érettségi bankettjén is részt vehessek!


Rafael Márió (1990 - Budapest)

Én nagyon örülök, hogy van egy oldal, ahol tényleg a magyar jazz zenészek koncertjeit, sikereit promotálják, és eredményeikről még interjú is készül.

Én nagyon örülök annak, hogy ezen a platformon helyet kapnak, sőt tudom, hogy Robi bácsi vadászik a fiatal, új generáció jazz zenészeire. Ezt azért tartom fontosnak, mert sajnos a fiatal jazz muzsikusok nem mindig férnek be a jazz klubok programjába, viszont az oldalon nagyon jó bemutatkozási lehetőségük van, ami után talán már kaphatnak is felkeresést. Összegezve én szeretem olvasni az oldalt, mert mindig találok számomra új és izgalmas dolgokat. Nem beszélve a lemezkritikákról, ahonnan mindig értesülhet az ember a legfrissebb lemezekről.


Rozbora Ádám (1994 – Tárnok)

Én nagyra becsülöm ezt a nagy volumenű passziót. Hiszen ez egy nehéz, de annál jobb és megbecsülendő munka. Ha nem lenne ez a felület, még az így is pici jazzéletről sem lehetne hallani semmit. Akkor tényleg mítoszok szólnának csak a jazz zenészekről. Még 100 évnyi sikeres munkát kívánok!!!


Singer Street (2014 – Budapest)

Együttesünk tagjai a hazai kultúrális élet számos színhelyén tevékenykednek, legyen az színház, popzene, egyéb területek. Mégis a vokális jazz jelenti a hazaérkezést, gyerekkorunk óta tudatosan készülődve, a klasszikus gyökereinkre tamaszkodva éljük meg a jazz-éneklés élményét.

Talán sosem volt olyan nehéz értéket közvetíteni, mint amikor a társadalom maga szabadon választ a kínálatból, de azt még nem tudja, hogy a távirányítóval ki is lehet kapcsolni a TV-t, elolvashat helyette egy könyvet, elmehet koncertre, ahol ugyan “nem marketingelt terméket” kaphat... de értéket.

Ma létfontosságú olyan fórum, ahol ezek a hazai értékek kapnak helyet a média dömpingben.

Köszönjük!!!


Snétberger Ferenc (1957 – Berlin)

Gratulálok Maloschik Robinak! Emlékezetem szerint mindig is azon dolgozott, hogy a jazzt, a magyar jazzt minél többen megismerjék, megszeressék ebben az országban. Sok fiatal muzsikust ajánlott a zeneszerető közönség figyelmébe korábban a Magyar Rádión, manapság pedig az interneten keresztül. A mai jazzélet nagyjai közül sokan köszönhetik neki ismertségüket.


Songoro Fatime (1989 - Spanyolország)

Sokat jelent számomra, hogy van egy ilyen felület.


Thea Soti (Sóti Thea) (1985 – Köln, Németország)

Nekem a JazzMa az az oldal, ahol mindig látom, hogy mi történik otthon, a hazai jazzéletben.

Egy biztos online pont, személyes és "kézzel készült", kíváncsi és mindenre nyitott!

Hajrá!!


Daniel Szabo (Szabó Dániel) (1976 – Los Angeles, California, USA)

A “JazzMa” lényeges eleme a második, a “ma” szó. Mint online platform, aktuális, friss történésekről szól, és rendszeresen követi a fiatalabb, feltörekvő muzsikusok életútját éppúgy, mint minden más, értékes produkciót.

A “Koncertek” menüpont az egyik leghasznosabb a többi között, mivel tapasztalatból tudom, hogy nem mindig jutnak el az infók a közönséghez: itt a mindenkori jazzrajongó bármikor, bárhonnan értesülhet az éppen aktuális jazz-koncertekről. Sokrétű oldal, lemezkritikák, külföldi hírek, lexikon – jó, hogy van egy ilyen!

További sikeres működést kívánok a magazinnak, és millió jazzkoncertet a hazai zenészeknek!


Szabó Dániel Ferenc (1992 – Budapest)

A JazzMa.hu egy olyan internetes oldal, ahol jazzmuzsikusok lemezeiről olvashatunk, megtudhatjuk ki, mikor, hol játszik, vagy játszott. 
Olvashatunk kritikákat, beszámolókat, híreket lemezmegjelenésekről, koncertekről, stb.
Friss információkat, aktualitásokat tudhatunk meg zenésztársainkról, egymásról.
Röviden ennyi! :)
Isten éltesse a JazzMa.hu-t.


Szakcsi Jr. (ifj. Szakcsi Lakatos Béla) (1968 – Budapest)

Nagyon jó, hogy van ma ilyen oldal Magyarországon, ahol a jazz zenéről lehet olvasni! Emlékszem, mikor a kilencvenes években megjelent a MaJazz nevű újság aminek nagyon örültem, az volt a mai internetes felület elődje! Nekem nagyon sokat jelent, elsősorban azok a cikkek, ahol a fiatalok tudnak megjelenni. Talán ez a legfontosabb a műfaj jövőjét tekintően! A másik az archívum rovat, ahol olvashatunk régi zenészekről, emlékezetes hazai és külföldi fellépőkről, fesztiválok történetéről. Ezek szerintem ugyanolyan fontosak, mint a jövő!


Szalay Gábor (1973 – Budapest)

Jó tudni, hogy Magyarországon, ahol számtalan mulatós, pop, magyar pop  csatornán keresztül kerül "szellemi táplálék" az emberek asztalára, van egy fórum, melyen a jazz zenével kapcsolatos infók is helyet kapnak.

Az iróniát félretéve jó, hogy van egy internetes újság, ami napra készen foglalja össze kis hazánkban történt jazz zenével kapcsolatos eseményeket és hírt ad az elkövetkezendő koncertekről. Az interjúkban képet kaphatunk zenészek gondolatairól, az archívumban több évre visszamenőleg olvashatunk, nézhetünk információkat zenekarokról. Egy szóval egy jazz zenei "almanach".

Szuper! Így tovább, további minimum 7x7 évet és kitartást kívánok a Jazzma.hu szerkesztőségének!


Szeder Balázs (1980 – Fót)

Véleményem szerint a JazzMa.hu jelenleg a legnépszerűbb platform, ahol mindent megtudhatunk, ami a hazai jazz-életben történik! Hatalmas munka van mögötte, és ami a legfontosabb, hogy naprakész! Nagyon jó, hogy egy felületen tájékozódhat mind zenész, mind olvasó a jazz-életről, koncertekről, kollégák előmeneteleiről, szakmai sikereiről! Tulajdonképpen ez egy promóciós felület is, hiszen olvashatunk riportokat, lemezkritikákat, koncertbeszámolókat, melyek mind a jazz muzsikát, mind az igényes zenehallgatás kultúráját népszerűsítik, ami egy nemes cél!

Kívánok további sikereket az évforduló alkalmából is!


Szentgallay György (1991 – Budapest)

Boldog születésnapot az oldalnak, további szép éveket kívánok neki!


Szirtes Edina „Móki” (1975 - )

Isten éltesse még nagyon sokáig! Például 77évig!

Köszönjük minden muzsikusok nevében, hogy van egy ilyen kedves, gyengéd, aprócska, bűbájos, nyuszivirág fórum, ami még törődik velünk!!!

Ezt komolyan mondom!:) hogy Köszönöm!:)))


Szőke Nikoletta (1983 – Budapest)

Emlékszem, amikor indult a JazzMa.hu hét éve, ott voltam a sajtótájékoztatón, mivel velem készítetted az első interjút. Nagyon bíztam benne, hogy sikeres lesz a kezdeményezés, hiszen hiánypótló volt egy olyan oldal létrehozása, ami napi szinten foglalkozik a jazz-zel. Nagyon örülök, hogy ma gratulálhatok ehhez az évfordulóhoz, és kívánom, hogy még rengeteg sok születésnapot ünnepeljünk! Kívánom a jazznek, hogy legyen minden nap olyan jó hír, amiről lehet írni, és kívánok további jó munkát Nektek, hogy el is jusson minden ilyen jó hír az olvasókhoz!


Szőke Szabolcs (1948 – Budapest)

Először is örülök, hogy már 7 éve létezik ez az internetes felület és rendszeresen hírt ad, vagy kritikát közöl a magyar jazz életről és azok legjelesebb képviselőiről. Jó magam egész fiatal korom óta nagy jazz rajongó vagyok és annak ellenére, hogy zenei pályám során igen kiváló jazz muzsikusokkal hozott össze a sors, a hangszerem és fő zenei érdeklődésem, választott zenei stílusom még sem nevezhető tipikusan jazz muzsikának. De örülök, hogy néha befértem (tünk) a JazzMa.hu oldalaira is. Egyszer egy szavazás során (különleges hangszeres szólista kategóriában, ha jól emlékszem), ami véleményem szerint persze nem volt nevezhető reprezentatívnak. Viszont roppant büszke voltam arra, hogy a Trio Squelini & Rohmann Ditta formációm „Furioso” CD-jéről alapos és értő kritika jelent meg anno az egyik legkiválóbb magyar jazz muzsikus, Borbély Mihály-tollából. Tehát, bár úgy gondolom, hogy a JazzMa.hu alapvetően a jazz legfőbb irányzatait állítja középpontba, néha tesz kivételt, és ilyenkor bemutat olyan törekvéseket is, melyek csak bizonyos pontokon érintkeznek a jazz fő irányaival. De ezzel -akár akaratuk ellenére is- bizonyságot tesznek arról, hogy a XX-ik és a XXI-ik század meghatározó zenéje, a jazz az elmúlt évtizedekben sok mindent képes volt magába olvasztani és egyfajta zenei olvasztótégelyként bizonyítani életképességét. További életképes tudósítást és recenziót kívánok a lapnak.


Tálas Áron (1990 – Budapest)

Örülök, hogy ennyi ideje működik az oldal, és jó látni azt is, hogy hogyan fejlődik az egész. Szerintem Magyarországnak nagy szüksége van egy ilyen, az itthoni jazz oroszlánrészével foglalkozó fórumnak.

Gratulálok és így tovább!


Temesi Berci (1980 – Budapest)

Mindig öröm számomra, ha lehetősége van a kortárs alkotóknak megnyilvánulni, nyomot hagyni maguk után. Nem könnyű manapság értékes alkotásokról hírt adni. Szeretettel gondolok az oldalra, mert tudom, hogy igényes, tényszerű, részletes, hiteles, maximálisan szakmai, és emberi. Szüksége van a művész társadalomnak minden egyes olyan írásra, bemutatkozási lehetőségre, mely nem csak nyomokban tartalmaz értékeket.


Tempfli Erik (1992 – Budapest)

JazzMa.hu-nak hálásak lehetünk azért, hogy sokkal közelebb kerültek átlagemberek (is!) a minőségi koncertekhez, jazzlemezekhez, fiatal feltörekvő művészek megismeréséhez, és úgy általában a magyar jazzhez. Hálásak lehetünk a nyitottságáért, hogy a fúziós jazztől, vagy akár a kísérletezős jazztől sem riad vissza. Hálásak lehetünk, hogy segíti a tehetséges fiatal generáció felkarolását. Hálásak lehetünk, hogy van, és reméljük lesz még sokáig.

Boldog születésnapot JazzMa.hu!


Tettamanti Tamás (1982 – Budapest)

Az első gondolatom a JazzMa kapcsán, hogy egyedül álló Magyarországon, hiszen ez egy olyan felület, ami minden korlát nélkül ismerteti a hazai és nagyvilág jazz életét. Külön kedvelem a "lemezkritikai" rovatot, amely a klasszikus, öncélú kritikaírási hagyománnyal szemben, felszabadult és pozitív tartalmú írásokat tartalmaz.


Tomor Barnabás (1977 – Budapest)

Nagyon örülök, hogy van egy magyar jazzfelület koncertinfókkal, lemezajánlókkal és egyéb hasznos tartalommal.

Nekem is sokat segített Robi, ezúton is köszönöm. És azt kívánom, hogy még sok-sok évig tudjon üzemelni a JazzMa.hu!


Tóth Lajos (1990 - Ausztria)

 A Jazzma.hu egy nagyon ötletes oldal, ahol az emberek rengeteg újdonságot olvashatnak a hazai jazz életről. Sőt, nagyszerű a program ajánló. Szerintem a legjobb az lenne, ha sokkal több átlag ember keresné fel az oldalt, mint zenész. Remélem, ez így is van.


Tóth Viktor (1977 – Budapest)

Azt érzem, a mai világban a tudás, a mélység nem olyan fontos az emberek számára.

Azt érzem, hogy a Mesterek - kikkel találkozhattam -, kik századunk kulturális hullámait gerjesztették, vagy emlékeztettek arra minket, nem hiába beszéltek nekem, nekünk a Nagyok gondolatairól. A jazzről, a szabadságról, a pillanatba forrt-mindig újról. Ezek nem múló dolgok. Őket próbálom követni ebben.

Boldog vagyok, és köszönöm, hogy létezik egy olyan portál, a jazzma.hu, akik ezen csodálatos értékekről beszélnek!


Tzumo (Oláh Árpád) (1980 – Budapest)

Nagyon Boldog Szülinapot kívánok a Jazzma.hu-nak!

Jazzma.hu Magyarország vezető jazz zenei portálja!

Csak így tovább Jazzma! Köszönjük!


Varga Bendegúz (1976 – Budapest)

Közhely, hogy a Maloschik Róbert szerkesztésében naponta frissülő internetes jazz-újság egyedülálló a maga nemében, hazánkban feltétlenül, de bizonyára ritkaságszámba megy európai összehasonlításban is.

Közös szenvedélyünk, a jazz kissé háttérbe szorult műfaj. Feltétlenül örvendetes, hogy a jazzma.hu az elmúlt hét évben igyekezett mindent megtenni a hazai jazz népszerűsítéséért és a közönség tájékoztatásáért. Köszönet ezért a jazzma.hu összes munkatársának és természetesen Robi bácsinak!

Boldog születésnapot!


Vas Bence (1987 – Budapest)

Számomra a legnagyobb értéke a nyitottság és a folyamatos aktivitás. A jazz eredendően egy nagyon színes és szerteágazó területe a zenének, ezen az oldalon pedig a legtöbb ágazat, irány képviselőjét megismerhetjük. Legalább annyira up-to-date, mint egy jó zenei blog: a koncertbeszámolók szinte már a koncert után pár órával olvashatók.

Fiatal zenészként nagy küzdelmet jelent az aktuális munkáink, lemezeink hírének eljuttatása a különböző médiumokhoz. A JazzMa.hu mindig elsőként ad hírt zenei tevékenységünk igazán fontos állomásairól.

Gratulálok a JazzMa.hu minden alkotójának, szerzőjének és minden elismerésem a Főszerkesztőjének :)!


Tommy Vig (1938 – Budapest)

GRATULÁLOK!


Vincze Pál (1959 - Budapest)

Úgy látom, a JazzMa.hu kb. a magyarországi virtuális (és egyben valós) jazz-központ! Ennél fogva meglehetősen fontos a műfaj művelői, követői, rajongói számára. Gratulálok az évfordulóhoz!


Vörös Attila (1985 - Veresegyház)

Kedves JazzMa.hu!

Örülök, hogy már hét éve működik az oldal. Fontos zenei és társadalmi szerepet tölt be. A további munkához sok sikert kívánok!


Vörös Niki (1979 – Budapest)

Hálás köszönet a Jazzma.hu-nak, hogy létezik, hálás köszönet Mindenkinek, akik ennek a portálnak az életben tartásán közreműködnek!

Fantasztikus dolog, hogy 7 éve működik egy olyan felület, ami kizárólag a hazai jazz életével foglalkozik, tudósít, segít, támogat.

Boldog Születésnapot Jazzma.hu!


Weisz János (1971 – Budapest)

Nekem nagyon tetszik, ha tehetem, felmegyek az oldalra, és tájékozódom, meg olvasom a koncertbeszámolókat, és lemezkritikákat is.

Jó, hogy van ilyen, mert egyébként nem sok infót lehet összeszedni a hazai jazz életről.

Az is nagyon jó, hogy megszavaztatják az év előadóját, hangszeres szólistáit, év koncertjét, stb. a szakma, és a közönség véleménye alapján. Ezt lehet, hogy szélesebb mintavétellel kellene.

Szóval áldásos a tevékenység, sokat jelent ez a hazai jazz élet számára.

Vissza a hírekhez