JazzMa

Friss Hírek

Saját hangon2024. március 29.
Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

(Majdnem) Jazz a Márványteremben – „A hangzáskultúra napja” – A Szakcsi Quartet a Magyar Rádió 22. stúdiójában (1995. augusztus 16.)

Habár a Jazz a Márványteremben sorozatom eddigi 58 része + a Pollack téri „Zene Világnapja” + a Garrison Fewell-Laszlo Gardony Duo (USA) (6. stúdió) + a Tony Lakatos All-Stars (22. stúdió) elé leírtam, hogy milyen áskálódás folyt a „Jazz a Márványteremben” sorozatom ellen a „so called” komolyzenei és könnyűzenei szerkesztők részéről, azt nem tudták megakadályozni, hogy a külföldön élő magyarokkal –Laszlo Gardony (Gárdonyi László) (USA), Tony Lakatos (Lakatos Antal) (Deutschland)- a nyári szünetben ne rendezzem meg az augusztus elejére féléve betervezett és szerződéssel lekötött egy-egy koncertet!

On top of fit, a Magyar Rádió Műszaki Igazgatósága kitalálta, hogy 1995. augusztus 16-a legyen „A hangzáskultúra napja”. És minden ellenszél ellenére engem kértek fel, hogy rendezzek egy jazzkoncertet a 22. stúdióban.

Nos, azonnal felhívtam Szakcsi Lakatos Bélát, hogy rakjon össze egy kvázi All-Stars kvartettet.

A Szakcsi Quartetben aztán három (magyar léptékkel) jazz megasztár lépett fel, és egy ifjú tehetséget hoztak magukkal bőgőzni.

És még egy pikáns dolog: a zenei rendező az a Zsoldos Béla volt, aki jazzműsoraim állandó hangmérnökének, Zsoldos Marinak az öccse (ő csak Béluskának nevezte…). Ja, és nem mellesleg napjainkban a Magyar Jazz Szövetség alelnöke!

A Szakcsi Quartet az alábbi összeállításban játszott:

Szakcsi Lakatos Béla (1943) – zongora, László Attila (1953) – gitár, Radics József  (1975)– bőgő, Kőszegi Imre (1944) – dob.

Repertoárjuk a következő volt:

1) Richard Rodgers-Lorenz Hart: My Romnce

2) Benny Golson: Whisper Not

3) Ray Noble: Cherokee

4) Walter Gross-Jack Lawrence: Tenderly

5) Miles davis: Four

6) (Ráadás) Szakcsi Lakatos Béla: Blues


Vissza a hírekhez