JazzMa

Friss Hírek

BJC 11!2019. január 17.
Shorter, Wayne: Emanon2019. január 16.
Játék – 2019. január2019. január 06.
Gone but Not Forgotten 20182018. december 31.
A JAZZ ESSZENCIÁJA2018. december 30.
RÁKFOGÓ LEMEZFELVÉTEL2018. december 15.

Hírek

A D.A.S. Trio két nemzetközi versenyen is első díjat nyert az elmúlt hetekben

A még mindig csak 20 és fél éves Nagy Ábel Mártont már 14 éves korában felléptettem Debrecenben Apukájával (Nagy János), majd 17 évesen saját jazz-fusion zenekarával, a D.A.S. Trio-val. Tegnap értesültem róla, hogy az elmúlt hetekben két nemzetközi versenyt is megnyert a fiatalokból álló csapat, a D.A.S. Trio. A zenekar tagjai: Fábry Adonisz - dob, Sárdi Ádám - basszusgitár, Nagy Ábel Márton - billentyűs hangszerek, gitár. Az elért eredményeikről Ábel számolt be a zenekar nevében. – A szerk.

Március 13-án Szerbiába látogatott a zenekar az I. Nemzetközi Topolyai Jazz Zenei Versenyre, melyen arany minősítést kapott. A szakmai zsűri elmondása szerint, melynek Sárik Péter is tagja volt, egyedül a D.A.S. Trio kapott maximális pontszámot – 100 pontból 100-at.

Április 11-én a prágai Mladi ladi Jazz Festival által rendezett Jazzfruit tehetségkutató versenyen szerepelt nevünk a döntőbe hívott zenekarok között. A telt házas rendezvényen 3 zenekar lépett fel, melyek közül a szintén szakmai zsűri ítélte meg a helyezéseket. A D.A.S. Trio elnyerte az „International Winner” díjat, valamint Nagy Ábel Mártonnak a „Soloist of the Year” címet is megítélték.

Szeretnénk hatalmas köszönetünket kifejezni, nagyon hálásak vagyunk a nagyszámú lelkes közönségnek, akiknek az elmúlt hetekben játszhattunk, valamint Lukács Petának, aki felvette a legutóbbi Kék lóban adott koncertünket, amin Gotthárd Misi is csatlakozott a zenekarhoz néhány szám erejéig, illetve Szinvai Dániel videóra vette ugyanezt a koncertet, így hamarosan hallható és látható lesz, mit alkot mostanában a zenekar.

Képek: Krystof Kalina és Ondřej Ždichynec


dijjal-a-lepcson.jpg

Díjjal a lépcsőn


me-as-brad-pitt.jpg

Ábel Brad Pitt-ként


zenekar-vad.jpg

A vad zenekar

Vissza a hírekhez