JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Stefano Bollani, Ziegelhofbrauerei, Liestal, Svájc (2018. április 21.)

Stefano Bollani (zongora, Fender Rhodes, ének), Daniele Sepe (szaxofon, ének, sztorik mesélése tört angolsággal), Nico Gori (klarinét), Bernardo Guerra (dobok) volt a banda felállása. A baseli évi rendes jazzfesztivál ("Off/Beat') részeként léptek fel ebben a kissé lepukkadt koncerthelyiségben, Basel egyik kertvárosában.

Köszönünk mindent! - Babos Gyulára emlékezünk a JazzKarcban, Horányi Sándorral és László Attilával

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően, januártól itt, a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

EASTERN BOUNDARY QUARTET USA TURNÉ 2018

Hétfőn délelőtt landolt Bágyi Balázs és Borbély Mihály gépe Ferihegyen. És mivel Balázs tudja, hogy a JazzMa.hu a leg”up-to-date”-ebb jazzfelület Magyarországon, este már át is küldte az amerikai koncertturné beszámolóját! – A szerk.

20 év után…

Budapest Jazz Orchestra feat. Náray Erika, B32 Galéria és Kultúrtér, 2018. április 21.

Jazzverseny a Belvárosban

2018. április 23-a, Szabolcsi Bence Zeneiskola, II. Belvárosi Jazzverseny, 25 éves korig, jazz combo-k számára - triótól a szextettig (quintet-ig volt végül). Ezek a száraz információk - és még a zsűri: Fekete-Kovács Kornél, Cseke Gábor és Ávéd János. A feltétel: egy standard, az "If I Should Lose You" és egy szabadon választott dal - összesen 15 percben.

A profetikus kérdések koncertje

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaként a MÜPA volt a helyszíne szombat este Kurt Elling koncertjének. Vadonat friss albuma, a „The Questions” bemutatóját hallgathattuk, láthattuk.

Dés András ütős, jazz előadóművész, zeneszerző a Heti TV Heti Jazz műsorában

A Heti Jazz heti rendszerességgel jelentkező beszélgetős műsor sok zenével, a Heti TV-ben. Minden kedden 21:25-kor kerül adásba, csütörtökön 21:45-kor és pénteken 17:15-kor ismétlik.
Felkérésre én. Gayer Ferenc vállaltam a szerkesztést és a műsorvezetést. Vendégeim a magyar jazz kiemelkedő művészei, újságírók, szervezők. „Minden, ami jazz”.
Köszönet Maloschik Róbertnek, hogy a JazzMa.hu-n is népszerűsíti a műsort.

A D.A.S. Trio-ról mégegyszer

A múlt héten abban maradtam Nagy Ábellel, hogy küld nekem egy hosszabb beszámolót is arról, hogy mi minden történt az utóbbi időkben a D.A.S. Trio-val. Alább ez olvasható! – A szerk.

Zongora Ünnep 2 Szigetszentmiklóson

Szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani egy speciális jazz zenei koncertet, amely a szervezők tekintetében bennünket fed több lokál patrióta társsal kiegészülve, akiket Városbarát 2310 Egyesületként lehet nevesíteni.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések