JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Emlékkoncert a MODEM-kertben

A Debreceni Jazz Klub vezetősége május 4-re koncertet szervezett Dr. Kiss Ernő emlékére. A hangversenyre két zenekar kapott meghívást, a debreceni Hernyák Quartet és a Budapest Ragtime Band.

A koncert célja az volt, hogy a fiatal debreceni zenészek, és az érdeklődő közönség tájékoztatást kapjon arról, hogy hogyan és mikor kezdődött a debreceni jazz élet.

A koncert előtt kerekasztal beszélgetést hívott össze Mohos Péter az est házigazdája a Debreceni Jazz Együttes még élő tagjaival (Gyarmati Zoltán, Mátyás Ferenc, Fazekas Csaba), valamint az újonnan alakult, de már egy éve működő Hernyák Quartet képviselője Kapusi Kálmánnal, aki civilben a Zeneművészeti Egyetem bőgő tanszékének vezetője. A hazai jazz életről való beszélgetésbe bekapcsolódott Gayer Ferenc a Budapest Ragtime Band vezetője. A koncert előtt néhány mondattal emlékeztünk Dr. Kiss Ernőre, akinek tudása és széles látóköre tette lehetővé, hogy viszonylag a nehezebb hatvanas években elindult a debreceni jazz élet, valamint az Ő ötlete alapján 1972-ben a Debreceni Jazz Napok.

Ebben az évben már a 47-ik alkalommal lép fel  (Maloschik Róbert és a Kölcsey Központ szervezésében) a hazai jazz élet színe java.

A két koncert nagyon jó hangulatban és színvonalon zajlott le, reméljük lesz folytatása ennek a kezdeményezésnek.

Örvendetes, hogy jelenleg két működő jazz együttes ápolja a műfajt Debrecenben, hisz a Debrecen Dixieland Jazz Band mellet számolni kell egy modern jazzt játszó szaxofonos quartettel is.

Fazekas Csaba - Hajdúszoboszló


kiss-erno-emlekkoncert-005.jpg


kiss-erno-emlekkoncert-006.jpg


kiss-erno-emlekkoncert-008.jpg


kiss-erno-emlekkoncert-010.jpg


kiss-erno-emlekkoncert-011.jpg


kiss-erno-emlekkoncert-012.jpg


kiss-erno-emlekkoncert-016.jpg


kiss-erno-emlekkoncert-023.jpg


kiss-erno-emlekkoncert-025.jpg


kiss-erno-emlekkoncert-030.jpg


kiss-erno-emlekkoncert-037.jpg


kiss-erno-emlekkoncert-038.jpg


Vissza a hírekhez