JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Az IGEN Jazz Hollandiában turnézott

A Márkus Norbert, Erik Aal, Djordje Radisavljevic, Bagó István négyesfogat egy hetes hollandiai koncertsorozata remekül sikerült.

Indításként Roermond-ban a három napos Meneerkes jazz festival második napján rögtön a fő pódiumon kaptak helyet azon kevés külföldiekkel együtt, akiket meghívtak erre az eseményre. Kiemelt műsoridőben játszhatták el saját szerzeményeiket és többek között Wayne Shorter , Arthur Altman vagy Michel Legrand kompozícióit.

meneerkes.jpg

Aztán egy kevéske alvás, majd másnap irány Utrecht, ahol az öreg ’t Oude Pothuys Caféban bámulatos estét varázsoltak a helyiek legnagyobb örömére, akik hatalmas tapssal honorálták a bemutatkozást. De még mielőtt előre szaladnánk, álljunk meg Maastricht-ben egy pillanatra, mert a Café Forum klubban minden hétfőn jazz szól. Ide is benéztek a fiúk, majd be is hívták Őket jammelni. Óriási buli kerekedett, csörögtek a poharak, megtelt a klub. A helyi fiatal holland formáció vegyesen a magyarokkal különlegessé és egyedivé varázsolta ezt az estét.

pothuys.jpg

utrecht.jpg

Egy nap pihenő után indulás Heerlen-be a német határhoz, ahol már felplakátozták a várost az IGEN jazz eseményével. A Fabel étterem adott otthont a kvartettnek, és alig akarták elengedni Őket. A másodszori visszatapsolás után még eljátszották Márkus Norbert „Sierra Nevada” c. szerzeményét mintegy rátéve a koronát az estére.

heerlen.jpg

De még a turnéból hátra volt a híres hágai Regentenkamer. Ezen a pódiumon többek között olyan holland hírességek lépnek fel, mint Juraj Stanik is, aki személyesen tisztelte meg a budapesti formációt jelenlétével. A gratuláció a koncert végén nem maradt el.

jazzmaregentenkamer.jpg

A rendkívül intenzív hét után kijelenthető, hogy az IGEN jazz sikeres turnét zárt.

kocsma.jpg

Vissza a hírekhez