JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Névnaposok – Márk2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

William Evans Trio with Special Guest Tony Lakatos, Bird's Eye Club, Basel, Svájc (2018. június 23.)

William Evans (zongora), Daryl Hall (basszus) és Gerald Cleaver (dobok) volt a trió felállása. A kis berni klubban ezen a héten szerdától szombatig játszott a trió, és az utolsó estére ki mást hívtak volna sztárvendégnek, mint a "mi" Lakatos Tóninkat!!

William Evans Detroitból származik (ugyanúgy, mint a sztárdobos, Gerald Cleaver), de már egy jó ideje Svájcban él és Baselben tanít. Ennek megfelelően a közönség soraiban jó pár diákját lehetett látni. A közönség többi részét - ahogy lassan már kezdem megszokni itt Svájcban - a középkorúnál-is-idősebb-és-lassan-a-nyugdíjaskorba-hajló őszes arcok tették ki. Erős félház lehetett, ami ebben az apró klubban olyan harmincöt embert jelent.

williamevans5.jpg

Maga a klub egyébként - mint a svájci jazz-klubok többsége - szép, modern és remek akusztikával rendelkezik. Így aztán minden adva volt a remek szombat estéhez (amelyet csak a német fociválogatott harmatos szereplése rontott el kissé, amely meccset sokan a mobiljaikon figyelték a koncert alatt). A programban néhány Evans (William, nem Bill!) darab mellett standard-ek szerepeltek, illetve a végén két Gerry Allen darab, a nemrég elhunyt zongorista emlékére. Tóni remek formában játszott, és rajta kívül még talán Gerald Cleaver szólói kapták a legnagyobb ovációt. (Svájcban, jazzklubban, az "ováció" afféle udvarias középhangos tapsot jelent.)


A koncert után kicsit dumálgattam Tónival (akinek egyébként van egy remek új lemeze Rick Margitzával és Bolla Gáborral!). De nem az új lemezről, hanem inkább a régi időkről emlékeztünk, a Bacillus-ról, meg arról, hogy hogyan is került Tóni még annak idején Németországba, Toto Blanke zenekarába. Míg el nem felejtem: Tóni azt mondta, hogy augusztus 5-én fognak Budapesten, vagyis egész pontosan Óbudán játszani, Snétberger Ferenccel. Tessék lenyomozni hol lesz, és aki tud, elmenni!!

we1.jpg

we2.jpg

we3.jpg

we4.jpg

we5.jpg

williamevans1.jpg

williamevans2.jpg

williamevans3.jpg

williamevans4.jpg

Vissza a hírekhez