JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

"Szeressétek egymást!" - SZAKCSI 75! - 3/3. rész

A magyar jazz történelmének egyik legnagyobb alakja Szakcsi Lakatos Béla - ehhez nem fér kétség. 2018. július 8-án töltötte be a 75. életévét. Ezen nevezetes alkalomból találkoztunk egy körúti kávéházban.
A beszélgetés befejező rész következik.

Jazzlista - július 28.

Ezen a héten két újdonság van a tizes listán. Az egyik Erroll Garner "Nightconcert" című lemeze, amit 1964-ben rögzítettek Amsterdamban. A másik pedig Brian Bromberg "Thicker Than Water" című CD-je. John Coltrane elveszett albuma, a "Both Directions At Once: The Lost Album" az első helyen maradt.

Sárkányszelidítő Jazz Napok - 2018. augusztus 3-4-5. / Esztergom

Augusztus 3-4-5-én (péntek, szombat, vasárnap) első alkalommal kerül megrendezésre a Sárkányszelidítő Jazz Napok Esztergomban. A három nap alatt összesen 10 koncert lesz. Péntek este 2, szombaton és vasárnap 3-3 esti koncertre várják a látogatókat, valamint szombat és vasárnap de. 10 órától gyerekműsort játszó zenekarok fognak 1-1 órás koncertet adni. A délutáni koncertek fél hatkor kezdődnek és este 10-ig tartanak.

Dixieland Napok Hajdúszoboszlón

Hagyománnyá vált 22 év alatt a hajdúszoboszlói nyár programjai között, hogy augusztus első hétvégéjén tradicionális jazz szól a szabadtéri színpadon. Az eltelt évtizedek alatt a hazai és az elérhető külföldi együttesek színe-java megfordult a fesztiválon.

Közös nyelv; avagy a Nexus LineUp két tagja, Hofecker Dániel és Jámbor Ármin a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok - tehát Gáspár Károly -, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően januártól itt, a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Magyar jazz zenészek transzkripciói - új kiadvány

A közelmúltban jelent meg egy hiánypótló kiadvány Möntör Mátétól, mely a "Hungarian Jazz Transcriptions" címet viseli, és tíz magyar jazz zenész kiemelkedően érdekes improvizációját tartalmazza.

Binder Quartet – Gyulai Jazz Fesztivál / 2018.07.21.

Nagyon nehéz szavakba önteni azt a zenei élményt, amit a szombati fesztiválnyitó koncerten kaptunk mi nézők. Elöljáróban feltétlen köszönet jár Dr. Elek Tibor ügyvezetőnek, aki a Gyulai Várszínház műsorában – a gyulai jazz-ikon Gedeon József sajnálatos korai halála után is – helyet biztosít a jazz koncerteknek. A vár belső udvara, a pódium közelsége remek, bensőséges hangulatot teremt ehhez a műfajhoz.

QUINCY JONES 85

Idén március 14-én 85 esztendős lett Quincy Jones. Egy nagyszabású, világsztároktól hemzsegő tavaszi „house party” után, nyáron Európában folytatta az ünneplést, London és Perugia után Budapestre is ellátogatott. Június 27-én a 02 Aréna, július 13-án a Santa Giuliana, és végül július 16-án a Papp László Aréna közönsége is köszönthette a Time Magazin szerint a 20. század egyik legbefolyásosabb zenészét és producerét. Mr. "Q" nagyon szűk stábbal kelt át az óceánon, mindhárom helyszínen helyi zenészek szólaltatták meg nagyzenekarra írt műveit, és a vendégül hívott, jórészt Európában tartózkodó amerikai sztárszólisták személye és létszáma is változott.

A kortalan gondolkodó – László Attila 65 éves - 2/2. rész

Élénken emlékszem László Attila 60. évfordulója alkalmából rendezett miniatűr jazz fesztiválra a Budapest Jazz Clubban, 2013-ban. Mintha ma lett volna, nekem ne mondja senki, hogy öt év ilyen gyorsan elillan.

Korábbi bejegyzések