JazzMa

Friss Hírek

RUSZTIKUS SZOMBAT2018. augusztus 13.
Végezetül2018. augusztus 06.
Debrecen – Coda2018. augusztus 06.
Szombat esti bebop2018. augusztus 06.
Szombaton is bor és jazz2018. augusztus 05.
Mindenki másképp csinálja2018. augusztus 04.
DEBRECEN FELÉ, FÉLÚTON 2018. augusztus 04.
Viharos kezdés2018. augusztus 03.
Első nap, utolsó koncert2018. augusztus 03.
BEVÁLTOTT NYEREMÉNY2018. augusztus 03.
Nexus LineUp: Fragments2018. augusztus 03.
EGRI A NÉGYZETEN2018. augusztus 01.
QUINCY JONES 852018. július 23.
BUDAPEST 19562018. június 22.

Hírek

Pár nap Prágában - második rész: Chick Corea Akoustik Band és a Prágai Szimfonikusok, Smetana Terem (2018. július 11.)

Az újra aktív Chick Corea Akoustik Band budapesti koncertjéről számos tudósítás jelent meg a JazzMa-ban; csak a mai prágai szetlistát írom le: egy órába belefért a „Morning Sprite” (még az eredeti '89-es GRP lemezről), „Japanese Waltz” (Chick új kompozíciója, világpremier!), „That Old Feeling”, „In a Sentimental Mood” (Chick újraharmonizált verziója), és „Lifeline” (az Avishai Cohen/Jeff Ballard banda programjából). Vagyis: Chick egyáltalán nem ragaszkodik az eredeti Akoustik Band repertoárjához, gyakorlatilag azt játszanak, ami éppen eszükbe jut, saját maguk és a közönség szórakoztatására. A trió természetesen fantasztikusan játszott (Corea, Patitucci és Weckl máshogy nem is tud, még ha akarna sem), de a zene rettenetesen visszhangzott: jól hallható volt, hogy ezt a Smetana termet nem jazztrióra találták ki.

ccab1.jpg

Hanem szimfonikus zenére, ami a szünet után, a koncert második részében következett. Egy rövid Rodrigo Concerto-részlettel indult a dolog (Chick és a prágai szimfonikusok, John Patitucci és Dave Weckl nélkül), aztán pedig jött egy "teljes elszállás", „Spain” ürügyén. Egy majdnem egyórás, részben nagyzenekari, részben triózenekari "utazás" (varázslat) történt. Majd a kb. félórás ráadásban tovább folytatódott a Spain-móka, még jobban megbolondítva a motívumot, és váltogatva nagyzenekart, triót, fúvósszólókat, zongora-dob párbeszélgetést és mindent, ami belefér.

ccab4.jpg

Csodálatos látni, hogy Chick 77 évesen is nagyon jól érzi magát a bőrében, és fantasztikus, hogy mi mindent ki lehet hozni a „Spain”-ből: csupán egy géniusz (név szerint: Armando Anthony 'Chick" Corea), egy kalandvágyó karmester (Steven Mercurio mester, szintén remek formában), egy top jazz-trió, néhány fúvós-szólista (persze, nem árt, ha az egyikük a briliáns angol szaxofonos, Tim Garland!) és egy kiváló szimfonikus zenekar kell hozzá. Ja, meg jó sok négyzetméter kotta. (Egyébként a cseh tévé felvette az egész programot, és emiatt a közönség végig meg volt világítva, ami egy kicsit fura volt, de megszoktuk a végére.) 

ccab2.jpg

ccab3.jpg

ez.jpg

ez2.jpg

ez3.jpg

ez4.jpg

ez5.jpg


Vissza a hírekhez