JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 20.
Drive-In Saturday2024. április 20.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Scott Hamilton és a Tony Match Trio, Estavayer-Le-Lac, Svájc (2018. július 20.)

Mivel nyár van, Svájcban sok városban és faluban tartanak jazzfesztivált. Ezen a hétvégén például Estavayer-Le-Lac kisvárosban, amely a Neuchateli-tó mellett fekszik. A szombati program fő fellépője Scott Hamilton szaxofonos volt, aki a Tony Match Trióval (Sergio Di Gennaro - zongora, Marco Puccirillo - bőgő és Tony Match - dob) lépett fel a szabadtéri színpadon - szakadó esőben. A Tony Match trióval Scott ott, akkor, azon a színpadon találkozott életében először: vagyis próba nélkül játszottak. Tony állította össze a programot, mondta be a számok címét, és egy-két-há... már játszottak is: standardeket, mint például a „Jitterbug Waltz”, a „Body and Soul” vagy a „Days of Wine and Roses”. (Ahogy Scott mondta a koncert után: "nem egy olyan nagy dolog ez, mert ugye én már ismerem ezeket a számokat...")

-y3a0105.jpg

Hamiltont a magyar közönség is ismerheti, többek között tíz éve adott koncertet a MüPában; nem számít a jazz megújítójának, viszont csodálatos feelinggel és tökéletes intonációval játszik standardeket..., és ezt csinálja immár majdnem ötven éve. Ezalatt lemezek tucatjait jelentette meg. Még így nyugdíjas korában is rendületlenül járja a világot, koncertezik: "the king of swing never rests". A ma esti zenekarban mindenki a cudar körülmények (eső, hideg, szeles idő, szórványos közönség) ellenére is remekül játszott, Sergio és Marco tökéletesen kísérte Hamilton mestert, és finom, ízléses szólókat is hallottunk tőlük.

-y3a0095.jpg

Az esőben összefutottam egy nagyon kedves helyi fotóssal is, akik Jean-Marc Guélat-nak hívnak, és mindjárt meg is kértem, "donáljon" nekünk egypár képet. Íme. További zenészfotóit itt lehet megcsodálni: jmgphoto.ch.

-03a2275.jpg

-03a2325.jpg

-03a2337.jpg

-03a2374.jpg

-03a2446.jpg

-y3a0096.jpg


Vissza a hírekhez