JazzMa

Friss Hírek

Jazzlista - december 08.2018. december 09.
Könyvbemutató a BMC-ben2018. december 06.
Lantos Zoltán: Sonaris2018. december 04.
Játék – 2018 december2018. december 02.
Bublé, Michael: Love2018. december 02.
HENDRIX SZÜLETÉSNAPJÁN2018. december 01.
Hegedűsök a klubban2018. november 29.
DUSKA duó nyert Pozsonyban2018. november 29.
BLANCHARD ÚJRA 2018. november 26.
A BAJNOKOK JUTALMA2018. november 21.
A szaxofon zamata - döntő2018. november 19.

Hírek

Első nap, utolsó koncert

Budapesti elfoglaltságaink után csütörtök késő este érkeztünk le Debrecenbe, ahol addigra már javában folyt a fesztivál. Mire elfoglaltuk a szállást és berohantunk a Békás-tóhoz, már csak másfél koncert volt hátra. Mivel Márta volt olyan kedves, hogy helyettünk is végighallgatta a korábbi fellépőket, mi Annával csak az utolsó koncertről tudunk beszámolni.

et1.jpg

Fogtunk tehát egy finom lepcsánkát és beültünk a Koós-Hutás Áron E.T. Project koncert előtt lévő asztalokhoz. Áron már visszajáró vendége a fesztiválnak, korábbi koncertjeibe én is belehallgattam (bár nem írtam róla). Az E.T. Project (a nevéből is adódóan) a science-fiction, a fantázia, a kozmikus hangzások világába kalauzolt minket. A koncert alapvetően két stílus között mozgott, voltak a könnyebben emészthető, soul, smooth jazz irányába hajló dalok, és a progresszív, összetett, kísérletezős kompozíciók. Az előbbiekben a zenekar vendégénekesnője, Kovács Réka is megcsillogtathatta tudását, nagyon szépen énekelt, jó hangja van, energikus, ugyanakkor nem hivalkodó, nem tolja túl a szerepét – nekem mindig nagyon tetszett, amikor színpadra lépett. A férfihangot pedig az elsősorban underground körökben mozgó Zeek szolgáltatta néhány dal erejéig. Az űrutazós, csillagászos témájú számokban inkább a zenekaron volt a hangsúly, illetve magukon a szerzeményeken, amik mostanra már kiforrottabbak, mint 2-3 évvel ezelőtt. Koós-Hutás Áron (trombita), Tálas Áron (billentyűk), Zana Zoltán (szaxofon, EWI), Fonay Tibor (basszusgitár), Oláh Gábor (dobok) szépen összerakták a koncertet, és egyedi zenei élményt kínáltak az odalátogatóknak. Jó volt látni, hogy a nagy eső (amiről mi lemaradtunk, vagyis Budapesten kaptuk meg), a sztornózott JazzMa színpad, a következő munkanap, és az idén bevezetett belépődíj ellenére is nagyon sokan voltak kíváncsiak a fesztiválra, a zenekarokra, a borokra. Reméljük a továbbiakban is így marad, és egyre többen jönnek ki.

et2.jpg

et3.jpg

Sajnos a főszerkesztőnk, Maloschik Robi nélkül nem ugyanaz a fesztivál, így aztán innen is kívánok neki mihamarabbi jobbulást én is. Rainer Annának pedig köszönöm a képeket.

Vissza a hírekhez