JazzMa

Friss Hírek

MAKOVICS JAZZ HÍRNÖKEI2018. szeptember 24.
A HIT DIADALA2018. szeptember 23.
Herold Péter: All That I Am2018. szeptember 22.
JazzUp - Klausz Ádám2018. szeptember 22.
KÖRSÉTA A JAZZMÚZEUMBAN2018. szeptember 20.
PARÁDÉS VISSZATÉRÉS2018. szeptember 17.
KÁOSZT IGÉRT, BÉKÉT HOZOTT2018. szeptember 14.
GITÁRFENOMÉN A BJC-BEN2018. szeptember 13.
Jazz az árkádok alatt2018. szeptember 10.
SZÜLETÉSNAPI JAZZÜNNEP 2018. szeptember 04.
BUDAPEST 19562018. június 22.

Hírek

Első nap, utolsó koncert

Budapesti elfoglaltságaink után csütörtök késő este érkeztünk le Debrecenbe, ahol addigra már javában folyt a fesztivál. Mire elfoglaltuk a szállást és berohantunk a Békás-tóhoz, már csak másfél koncert volt hátra. Mivel Márta volt olyan kedves, hogy helyettünk is végighallgatta a korábbi fellépőket, mi Annával csak az utolsó koncertről tudunk beszámolni.

et1.jpg

Fogtunk tehát egy finom lepcsánkát és beültünk a Koós-Hutás Áron E.T. Project koncert előtt lévő asztalokhoz. Áron már visszajáró vendége a fesztiválnak, korábbi koncertjeibe én is belehallgattam (bár nem írtam róla). Az E.T. Project (a nevéből is adódóan) a science-fiction, a fantázia, a kozmikus hangzások világába kalauzolt minket. A koncert alapvetően két stílus között mozgott, voltak a könnyebben emészthető, soul, smooth jazz irányába hajló dalok, és a progresszív, összetett, kísérletezős kompozíciók. Az előbbiekben a zenekar vendégénekesnője, Kovács Réka is megcsillogtathatta tudását, nagyon szépen énekelt, jó hangja van, energikus, ugyanakkor nem hivalkodó, nem tolja túl a szerepét – nekem mindig nagyon tetszett, amikor színpadra lépett. A férfihangot pedig az elsősorban underground körökben mozgó Zeek szolgáltatta néhány dal erejéig. Az űrutazós, csillagászos témájú számokban inkább a zenekaron volt a hangsúly, illetve magukon a szerzeményeken, amik mostanra már kiforrottabbak, mint 2-3 évvel ezelőtt. Koós-Hutás Áron (trombita), Tálas Áron (billentyűk), Zana Zoltán (szaxofon, EWI), Fonay Tibor (basszusgitár), Oláh Gábor (dobok) szépen összerakták a koncertet, és egyedi zenei élményt kínáltak az odalátogatóknak. Jó volt látni, hogy a nagy eső (amiről mi lemaradtunk, vagyis Budapesten kaptuk meg), a sztornózott JazzMa színpad, a következő munkanap, és az idén bevezetett belépődíj ellenére is nagyon sokan voltak kíváncsiak a fesztiválra, a zenekarokra, a borokra. Reméljük a továbbiakban is így marad, és egyre többen jönnek ki.

et2.jpg

et3.jpg

Sajnos a főszerkesztőnk, Maloschik Robi nélkül nem ugyanaz a fesztivál, így aztán innen is kívánok neki mihamarabbi jobbulást én is. Rainer Annának pedig köszönöm a képeket.

Vissza a hírekhez