JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Hegedűország

Deseő Csaba ajánlja a Duna Tv Hegedűország című film ősbemutatóját, melyben több hazai híres jazz hegedűs is megszólal. Szó lesz a műsorban a „magyar hegedű” titkáról, és hogy miért egyre keresettebbek a magyar hegedűsök.

Jazzlista - augusztus 18.

Hatodik hete vezeti a Jazzlistát a John Coltrane elveszett albuma, a "Both Directions At Once: The Lost Album". Ezen a héten egy újdonság van a tizes listán, Miles Davis & John Coltrane – The Final Tour: Copenhagen, March 24, 1960 című vinyl hanglemeze (LP), amelyen a két világhírű jazz zenész utolsó közös koncertje hallható.

MAGYAR-AMERIKAI CSÚCSTALÁLKOZÓ

Az előző évekhez hasonlóan, idén is augusztusban érkezett a világ legjobb szaxofonosai között jegyzett Chris Potter hazánkba. Két egymást követő nap, szerdán és csütörtökön az Opus Jazz Club este nyolckor kezdődött koncertjein láthattuk a Dresch Quartet vendégeként. A „minden jegy elkelt” felirat már hetekkel ezelőtt mindkét napra felkerült a klub világhálós programajánlójában, én a szerdai szerencsések között várhattam az újabb magyar-amerikai csúcstalálkozót.

Aki minden pályán otthonosan mozog; avagy Elek István a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok - tehát Gáspár Károly -, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően januártól itt, a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

RUSZTIKUS SZOMBAT

Hónap elején ajánlottam olvasóink figyelmébe a Kertész utcában nyílt Rustic Jazz Bar egyedi hangulatú duó koncertjeit. Szombaton Pest új jazzbázisán Reggie Jonas Jr. és Horváth Pluto József várta a kánikulában jazzre szomjazókat.

Aki Takase Japanic, Opus Klub, Budapest (2018. augusztus 9.)

Világszínvonalú kortárs európai jazz a teltházas Opus-ban: Aki Takase Berlinben élő japán zongorista csapata. A zenekar az Aki Takase - zongora, Daniel Erdmann - szaxofon, DJ Illvibe - lemezjátszók, Johannes Fink - nagybőgő, Dag Magnus Narvesen - dob felállásban szerepelt.

Sárkányszelídítő Jazz Napok - 2018. augusztus 3-5.

Augusztus első hétvégéjén, első alkalommal rendeztük meg a Sárkányszelídítő Jazz Napokat Esztergomban. A három napos rendezvénynek a Szentgyörgymezői Olvasókör adott otthont, és bár a helyszín méreteiből adódóan nem alkalmas nagy tömegeket vonzó rendezvények tartására, sikerült ötvöznünk a családias légkört a fesztiválokat idéző hangulattal. Az így kialakult atmoszféra egyedi pecsétet adott ennek a háromnapos zenei rendezvénynek.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések