JazzMa

Friss Hírek

MAKOVICS JAZZ HÍRNÖKEI2018. szeptember 24.
A HIT DIADALA2018. szeptember 23.
Herold Péter: All That I Am2018. szeptember 22.
JazzUp - Klausz Ádám2018. szeptember 22.
KÖRSÉTA A JAZZMÚZEUMBAN2018. szeptember 20.
PARÁDÉS VISSZATÉRÉS2018. szeptember 17.
KÁOSZT IGÉRT, BÉKÉT HOZOTT2018. szeptember 14.
GITÁRFENOMÉN A BJC-BEN2018. szeptember 13.
Jazz az árkádok alatt2018. szeptember 10.
SZÜLETÉSNAPI JAZZÜNNEP 2018. szeptember 04.
BUDAPEST 19562018. június 22.

Hírek

Freud és a jazz; avagy Szőke Szandra a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok - tehát Gáspár Károly -, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően januártól itt, a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Az év fiatal jazz-zenésze - 2019. / Versenyfelhívás

A Magyar Jazz Szövetség negyedik alkalommal indítja el tehetségkutató versenyét Magyarországon, valamint a határon túl működő, jazz zenét oktató közép-, vagy felsőfokú zeneoktatási intézményben tanuló, magyar állampolgárságú fiatal jazz-zenészek részére.

MAKOVICS JAZZ HÍRNÖKEI

Az egyik legsokoldalúbb muzsikusunk, Makovics Dénes csupa nagy névből verbuvált új zenekarának bemutatkozó koncertje a Budapest Jazz Clubban kisebb szenzációt hozott tavaly december közepén. A klasszikus felállású szextett a várakozásnak megfelelően a jazz minden szépségét bemutatta. Csütörtökön a BJC színpadán végre újra találkozhattam az All Star csapattal, de a klub programajánlójában is meghirdetett eredeti felállástól eltérve, két poszton is személycsere történt az összeállításban.

Marialy Pacheco az Opusban október 19-én a CAFe Budapest programjában

A kubai zongoristanő, Marialy Pacheco 1983-ban született Havannában.
Hét éves korától klasszikus zenei tanulmányokat folytatott tizenkilenc éves koráig.
2002-ben megnyerte a kubai Jo-Jazz versenyt, melynek zsűri elnöke a hazánkban is ismert zongorista, Chucho Valdés volt.

Paolo Fresu, Richard Galliano, Jan Lundgren: Mare Nostrum II, Münsterlingeni Pszichiátriai Klinika, Münsterlingen, Svájc (2018. szeptember 22.)

Ugye azt a szakállas viccet már sokat hallottuk, hogy a jazz-rajongók és/vagy a jazz-zenészek a bolondokházába valók. Na, most ez szó szerint megvalósult, ugyanis a tegnapi koncertet a Münsterlingeni pszichiátriai klinikán rendezték. A koncert előtt, a Bodensee partján fekvő kertben sétálgatva, kicsit elgondolkozott az ember, vajon ki az ápolt, ki az orvos és ki a koncertre érkezett jazzrajongó.

A HIT DIADALA

Szerdán egyik legtöbbet foglalkoztatott zongoristánk, Neumann Balázs frissen megjelent „Faith” című lemezének bemutatójára került sor a Budapest Jazz Clubban. A triójában bőgőző Máthé László és Kaszás Péter dobos mellett a lemez vendégszólistái, a szaxofonokon és tárogatón játszó Borbély Mihály és az énekes Winand Gábor is színpadra léptek.

Mark Soskin Trio, Marian's Jazzroom, Bern, Svájc (2018. szeptember 21.)

A bern-i Marian's Jazzroom-ban is beindult a szezon: ezen a héten a Mark Soskin trió szerepelt. Mark Soskin - zongora, Jay Anderson - bőgő és Adam Nussbaum - dob - ez volt a felállás. Vagyis, három kopasz, kerek fejű, őszes pofaszakállú, hatvanas éveiben járó, komoly karriert maguk mögött tudó zenész New Yorkból.

Geröly Tamás Virtual Trio – Törökbálint, szeptember 20.

A belépés és a zene is free – fűzte hozzá megjegyzésként az FB oldalon közzétett meghívóhoz Hunka Róbert a Supersize Recording Stúdió társtulajdonosa. A meghívó a Geröly Tamás Virtual Trio lemezbemutatójára, illetve egy újabb lemezfelvétel meghallgatására szólt. Aztán később kiderült, hogy inkább az utóbbiról volt szó.

Téli dal a szeptemberi nyárban

Nem időjárás jelentés - a Santa Diver trió 19-én, szerdán este az Opus Jazz Clubban játszott: Kézdy Luca - hegedű, elektronika; Szesztay Dávid - basszusgitár, effektek; Szegő Dávid - dob. A beszámoló címében említett darab, a "Winter Song" egy vadonatúj kompozíció.

KÖRSÉTA A JAZZMÚZEUMBAN

Ha szerda, akkor ez Győr, és újra jazz szól a Rómer Klubban. A most induló második évad Csurák Erzsébet szerkesztői és háziasszonyi ténykedését dicséri, hiszen a teltházas program szünetében épp arról beszélgettünk a barátaimmal, hogy a Mediawave idején találkoztunk talán utoljára olyan jó hangulatú koncerteken, mint ebben a belvárosi klubban.

FORRÓ HANGULATÚ KONCERT A HÁLÓ S4 TERMÉBEN

Az Ars Sacra fesztivál keretében kedden este, kivételesen a Háló Semmelweis utcai (S4) tágas kiállítótermében, zsúfolt nézőtér előtt került sor a jazzklub 92-ik koncertjére, amely egyben a tízedik évad megnyitója is volt! Az előadók személye garantálta a jó hangulatot és a magas színvonalú előadást, hiszen a Gyárfás-trió (ezúttal két Balázzsal: Berkes és Cseh), valamint két vendégművésszel (Pocsai Kriszta és Deseő Csaba) szórakoztatta a „nagyérdeműt”.

Korábbi bejegyzések