JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Blue Wednesday2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Téli dal a szeptemberi nyárban

Nem időjárás jelentés - a Santa Diver trió 19-én, szerdán este az Opus Jazz Clubban játszott: Kézdy Luca - hegedű, elektronika; Szesztay Dávid - basszusgitár, effektek; Szegő Dávid - dob. A beszámoló címében említett darab, a "Winter Song" egy vadonatúj kompozíció.

kezdiluca1.jpg

A teltházas Opusban nem számíthattunk könnyed, táncos szórakozásra. Kézdy Luca és zenésztársai más úton járnak - szerencsére... A trió muzsikája a jelenkori jazz-hez áll a legközelebb - kortárszenei és némi rockos elemekkel fűszerezve. Hosszabb lélegzetű, önálló kompozíciókkal, Luca dominanciájával - teljesen egyéni módon - elektronikával ízlésesen megspékelve. 

Új dalokkal kezdtek: "Kék horizont", "68", "Izland". Ez utóbbi Luca tavalyi vendégszereplésére utal - Szesztay szerzeménye. Az első szettet a "Katicabogár" ("Ladybird") című "sláger" zárta, az eddigi utolsó, 2017-es "Deep Diving"-ról. 

A "Téli dal" nyitotta a második felvonást - a készülő új album része lehet majd - sötét, de mégis élénk színekkel - különleges árnyalatokkal, sajátos hangulattal. (Nekem a koncert csúcsa.) Elhangzott még a régebbi "Folk Song" és a "Dark Ornaments" - végül, ráadásként egy Björk dal feldolgozása. 

A 12 éve működő zenekar (egy cserével a doboknál) nem mindennapi összhanggal, saját hangzással muzsikál. Az Opus Jazz Club közönsége ezen az estén is maradandó élménnyel lett gazdagabb. 

image2.JPG

image3.JPG

image4.JPG

kezdiluca2.jpg

kezdiluca3.jpg

kezdiluca4.jpg

kezdiluca5.jpg

Vissza a hírekhez