JazzMa

Friss Hírek

BJC 11!2019. január 17.
Shorter, Wayne: Emanon2019. január 16.
Játék – 2019. január2019. január 06.
Gone but Not Forgotten 20182018. december 31.
A JAZZ ESSZENCIÁJA2018. december 30.
RÁKFOGÓ LEMEZFELVÉTEL2018. december 15.

Hírek

Mark Soskin Trio, Marian's Jazzroom, Bern, Svájc (2018. szeptember 21.)

A bern-i Marian's Jazzroom-ban is beindult a szezon: ezen a héten a Mark Soskin trió szerepelt. Mark Soskin - zongora, Jay Anderson - bőgő és Adam Nussbaum - dob - ez volt a felállás. Vagyis, három kopasz, kerek fejű, őszes pofaszakállú, hatvanas éveiben járó, komoly karriert maguk mögött tudó zenész New Yorkból.

ms6.jpg

Mark Soskin egy igazi zenei kaméleon; pályafutása során zenélt már latin zenekarral (pl.: Azteca, Pete Escovedo-val), fúziós bandákban (pl.: Billy Cobham - Magic), tenorszaxofon-óriásokkal (Stanley Turrentine mellett, aztán tizenöt évig Sonny Rollins zenekarában), hard-swinging zenekarokban (pl.: Steve Smith - Buddy's Buddies) de voltak brazil zenei projektjei is. Az utóbbi években az akusztikus trió formációt preferálja.

ms1.jpg

Ilyen trió Mark Soskin legutolsó lemeze is (West Side Stories), amely ma este a program egy részét adta. Az este másik részét Bill Evans darabok, bossanovák, egy John Abercrombie kompozíció (Adam Nussbaum, Abercrombie régi "tettestársa" javaslatára), és pár standard adta. A ma esti Mark Soskin, vagyis a straight-ahead triózongorista, erős Bill Evans hatás alatt áll - és ezt büszkén vállalja is. Leheletfinoman játszott, Jay és Adam pedig, ahogy azt tőlük megszoktuk, tökéletes kíséretet adtak.

Teltházas koncert, egy ráadással.

ms2.jpg

ms3.jpg

ms4.jpg

ms5.jpg

ms7.jpg

Vissza a hírekhez