JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 25.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

Paolo Fresu, Richard Galliano, Jan Lundgren: Mare Nostrum II, Münsterlingeni Pszichiátriai Klinika, Münsterlingen, Svájc (2018. szeptember 22.)

Ugye azt a szakállas viccet már sokat hallottuk, hogy a jazz-rajongók és/vagy a jazz-zenészek a bolondokházába valók. Na, most ez szó szerint megvalósult, ugyanis a tegnapi koncertet a Münsterlingeni pszichiátriai klinikán rendezték. A koncert előtt, a Bodensee partján fekvő kertben sétálgatva, kicsit elgondolkozott az ember, vajon ki az ápolt, ki az orvos és ki a koncertre érkezett jazzrajongó.

fgl1.jpg

Egyébként a klinika nagytermének remek hangosítása és világítása van, és zsúfolásig meg is telt. Ami persze nem is csoda, mivel az európai jazz három óriása, Paolo Fresu trombitás, Richard Galliano accordeonos és Jan Lundgren zongorista játszott. A programban nagyrészt a Mare Nostrum II lemez zenéi szerepeltek - amely lemezről Dr. Nagy Sándor kollégánk írt már egy nagyon találó, lírai beszámolót, amit én nem tudok, s nem is próbálok überelni.

1.jpg

Leheletfinom muzsika, igazi európai kamara-jazz, három lírai alkatú virtuóztól. Egy-egy Lundgren-Fresu vagy Galliano-Fresu duó is elhangzott. Szokatlan hangszeres felállás - de mekkora zenei élmény! (Newsflash: készül a Mare Nostrum III, és jövőre várható a megjelenése.)

fgl2.jpg

Képek: Mimi Venezia

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg



Vissza a hírekhez