JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Geröly Tamás Virtual Trio – Törökbálint, szeptember 20.

A belépés és a zene is free – fűzte hozzá megjegyzésként az FB oldalon közzétett meghívóhoz Hunka Róbert a Supersize Recording Stúdió társtulajdonosa. A meghívó a Geröly Tamás Virtual Trio lemezbemutatójára, illetve egy újabb lemezfelvétel meghallgatására szólt. Aztán később kiderült, hogy inkább az utóbbiról volt szó.

Téli dal a szeptemberi nyárban

Nem időjárás jelentés - a Santa Diver trió 19-én, szerdán este az Opus Jazz Clubban játszott: Kézdy Luca - hegedű, elektronika; Szesztay Dávid - basszusgitár, effektek; Szegő Dávid - dob. A beszámoló címében említett darab, a "Winter Song" egy vadonatúj kompozíció.

KÖRSÉTA A JAZZMÚZEUMBAN

Ha szerda, akkor ez Győr, és újra jazz szól a Rómer Klubban. A most induló második évad Csurák Erzsébet szerkesztői és háziasszonyi ténykedését dicséri, hiszen a teltházas program szünetében épp arról beszélgettünk a barátaimmal, hogy a Mediawave idején találkoztunk talán utoljára olyan jó hangulatú koncerteken, mint ebben a belvárosi klubban.

FORRÓ HANGULATÚ KONCERT A HÁLÓ S4 TERMÉBEN

Az Ars Sacra fesztivál keretében kedden este, kivételesen a Háló Semmelweis utcai (S4) tágas kiállítótermében, zsúfolt nézőtér előtt került sor a jazzklub 92-ik koncertjére, amely egyben a tízedik évad megnyitója is volt! Az előadók személye garantálta a jó hangulatot és a magas színvonalú előadást, hiszen a Gyárfás-trió (ezúttal két Balázzsal: Berkes és Cseh), valamint két vendégművésszel (Pocsai Kriszta és Deseő Csaba) szórakoztatta a „nagyérdeműt”.

A cimbalom ezer arca; avagy Farkas Mihály a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok - tehát Gáspár Károly -, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően januártól itt, a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Karosi Júlia lemezbemutató koncertje

George Gershwin születésének szeptember 26-i, 120. évfordulójára jelenik meg Karosi Júlia legújabb albuma, amelyen a népszerű, jól ismert dalok új, modern, különleges hangzásvilágban hallhatók a fiatal jazz énekesnő előadásában.

PARÁDÉS VISSZATÉRÉS

Csaknem két év után tért vissza fővárosunkba a Budapest Jazz Club pénteki programjait szervező Harmónia Jazzműhely újabb meghívásának köszönhetően a Londonban élő ausztrál énekesnő, Lily Dior. Orszáczky Jackie felfedezettje ezúttal Szakcsi Lakatos Róbert triójával, Pecek Lakatos Krisztián és Balázs Elemér társaságában lépett színpadra.

Zeneszerző és hangszerelő verseny - Versenyfelhívás

A Magyar Jazz Szövetség az idei évben nyolcadik alkalommal hirdeti meg Jazz Zeneszerző és Hangszerelő Versenyét.

A verseny célja, hogy új, eredeti jazz kompozíciók szülessenek hazai szerzőktől, valamint olyan új hangszerelések, melyek magyar szerzők munkáit dolgozzák fel.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések