JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 29.
Saját hangon2024. március 29.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.

Hírek

Egy szabad ember egy szabad városban: Chico Freeman - Heiri Känzig Duo, La Spirale, Fribourg, Svájc (2018. szeptember 28.)

A fribourg-i La Spirale klubban is beindult a szezon: ezen a héten nem is akárki, hanem egy legenda Chicagoból: Chico Freeman szerepelt. Mégpedig duóban, Heiri Känzig svájci bőgőssel (aki kb: "Svájc válasza Brian Brombergre").

cf9.jpg

A szaxofon/basszus duók nem túl gyakoriak, talán Dave Holland és Steve Coleman egyik lemeze („Phase Space”), Dave Holland és Sam Rivers néhány lemeze és egy Archie Shepp / NHOP duólemez tartozik ebbe a kategóriába. És persze a nemrég megjelent Chico Freeman - Heiri Känzig duólemez („The Arrival”), amely a mostani koncert gerincét adta.

cf1.jpg

Nyilván Chico Freemant nem kell bemutatni az olvasóknak; egy igazi amerikai jazz-legenda, aki free jazztől a straight-ahead stílusokig mindenben otthonos, és lemezek tucatjain élvezhetjük zenéjét. Heiri remek partnere volt Chico-nak, tökéletes összhangban és jó kedvvel játszottak - kb. fele-fele arányban Freeman és Känzig kompozíciókat.


Teltház, remek hangosítás, remek hangulat.

cf2.jpg

cf3.jpg

cf4.jpg

cf5.jpg

cf6.jpg

cf7.jpg

cf8.jpg

cf10.jpg

cf11.jpg

cf12.jpg



Vissza a hírekhez