JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Maestro mester az A38-on - CAFe Budapest 2018

Fantasztikus estét tölthettünk együtt három izraeli jazz zenésszel, állítólag most játszottak másodszorra együtt, de ez nem hallatszott, ők Shai Maestro (zongora), Ofri Nehemya (dob) és Barak Mori (nagybőgő). Simády Bélának köszönöm, hogy szólt, nem fog Szegedről felérni időben, mert jegy már egy jó ideje nem volt a koncertre. A legújabb Maestro lemezkritikát itt olvashatják, de nem erre épült a ma esti koncert: https://www.jazzma.hu/lemezpolc/kulfoldi-eloadok/maestro-shai/the-dream-thief/kritika/maestro-shai-the-dream-thief/

maestro-trio1.jpg

Röviden írok csak, mert lesz hosszabb beszámoló is nemsokára. Leginkább saját számokat játszottak, - a zongorista játékán nagyon lehetett érezni a klasszikus zenei előéletet,- először a „Gal” címűt, amit húgának írt a zenekarvezető és hullámot jelent héberül, aztán „A Man, Morning, Street, Rain” című számot, majd legfrissebb lemezéről a „A Moon’s Tale” és a „The Forgotten Village” című zenéket. Majd egy Duke Ellington dal szólalt meg, és végül a „Paradox”. Mind hihetetlen mélységű zenei élményt nyújtott.

maestro3.jpg

ofri3.jpg

mori3.jpg

Jó zenénél érzi az ember igazán, milyen gyorsan elszáll másfél óra. Két ráadást is kénytelen volt adni a zenekar, nem engedte el őket a közönség. A zeneszerző, zongorista negyedik albumáról való „From One Soul to Another” számukkal még a közönséget is megénekeltették.

Felhívta a figyelmet Shai Maestro az élő zene fontosságára. Fogadjuk meg tanácsát, menjünk koncertekre gyakrabban.

maestro-trio2.jpg

maestro.jpg

ofri1.jpg

mori1.jpg

maestro4.jpg

ofri2.jpg

mori2.jpg

maestro2.jpg

maestro-trio3.jpg

maestro-trio4.jpg


Vissza a hírekhez