JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 19.
Névnaposok – Emma2024. április 19.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

André Weiss Trio + Jim Rotondi & Tony Lakatos, Bird's Eye Club, Basel, Svájc (2018. október 11.)

André Weiss-ről - megmondom férfiasan eddig még nem hallottam. De - gondoltam - nem lehet akárki, ha együttesében olyan nagyágyúk kapnak helyet, mint Jim Rotondi és a "mi" Lakatos Tónink.

aw2.jpg

Aztán a koncert során kiderült, hogy André tényleg egy remek zongorista (a Bird's Eye klub zongoráját én még jól szólni nemigen hallottam... ma este André nagyjából elfeledtette velünk a kihangosításbeli limitációkat; végig remekül kísért és szólózott).  Az, hogy André komponálni is tud-e, nem derült ki, mivel végig standardeket („Sunny Side Of The Street”; „Repetition”; „Did You Call Her Today”; „Skylark”; „This is New”...) játszott az együttes (saját lemezt pedig André még nem készített - de a tippem az, hogy ha lesz, azon is többnyire standardek lesznek).

aw1.jpg

Nekem egyébként nem André volt a lényeg, hanem a két fúvós, Jim Rotondi, aki a világ egyik vezető trombitása (a "One For All zenekar" egyik vezetője - az öt másik vezetővel együtt...), és hát ugye Tonyt nem kell bemutatni a JazzMa olvasóinak: ő pedig a világ egyik vezető szaxofonosa. Mondani se kell, hogy mind a két fúvós remekül játszott, Tony csodaszép szólókat ajándékozott nekünk, például a Skylark-ban. Kicsit talán túl tradicionális volt André programválasztása, de a "kivitelezésre" nem lehetett panaszunk.

aw3.jpg

aw4.jpg

aw5.jpg

aw6.jpg

aw7.jpg

aw8.jpg

7b17wuv9.jpg

enwzed1y.jpg

xxrg91j3.jpg

Vissza a hírekhez