JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Johannes Enders Group, Bird's Eye Club, Basel, Svájc (2018. október 20.)

Johannes Enders (szaxofon), Jean-Paul Brodbeck (zongora) Phil Donkin (bőgő), Howard Curtis (dobok) - ez volt az együttes felállása. A nemrég megjelent (vagy talán még hivatalosan meg sem jelent?) "Endorphin" lemez bemutató koncerttúrája alkalmából játszott a zenekar Baselben.

je3.jpg

Johannes Enders (vagyis "Professor Enders" merthogy egy ideje Lipcsében a "Hochschule für Musik und Theater" egyetemi tanára) Európa egyik szaxofon-óriása (zenei értelemben, de emellett testméretileg is...). A techno-jazztől (Enders Room) a nagyzenekari projekteken át a szaxofon-orgona duóig sok mindenféle irányzatban alkotott már maradandót, de talán a legtöbb lemezén a szaxofon-zongora-basszus-dob kvartett formációt preferálja. A Billy Hart dobossal készített trió- és kvartett-lemezei különösen közel állnak a szívemhez. Ez a mostani lemez, az „Endorphin” - ha jól számolom - Johannes huszonötödik szólólemeze lehet.

je1.jpg

Ma este az új lemez anyagát játszották leginkább. Jó kis zenekar ez: összeszokott kollektíva. Remek szólókat hallottunk felváltva Johannestől és Jean-Paultól, szépen kísért a zenekar, és modern, friss volt a hangzás. Profi hangosítás volt és remek hangulat, teltházzal. Soha rosszabb szombat estét Baselben.

je4.jpg

je5.jpg

je6.jpg

je7.jpg

je8.jpg

je9.jpg

je10.jpg

je11.jpg



Vissza a hírekhez