JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 18.
Névnaposok – Andrea2024. április 18.
Rain Every Thursaday2024. április 18.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

ŐSZI DAL (és a régebbiek) - Váczi Eszter az Opusban

2018. október 26-a, a Budapest Music Center Opus Jazz Clubja, Váczi Eszter és a Quartet: Gátos Iván - zongora, billentyűs hangszerek, Schneider Zoltán - gitár, Gátos Bálint - basszusgitár és Gyenge Lajos - dob. Kairó és Hódmezővásárhely után a Mátyás utcában.

dsc01784.jpg

A zenekar tavaly szeptemberben megjelent, 8 új dalt tartalmazó "Egy perc" című lemeze a legutolsó - de az előző három album számaiból is kaptunk egy csokorral. Az ismert és régóta kedvelt alkotások egy kicsit mindig másképp szólnak - most is így történt. Sokadszor hallom Váczi Esztert és zenekarát itt, az Opusban, de az élmény egy kicsit minden esetben más. Életképek, megtörtént és elképzelt jelenetek, események vagy csak: így volt, akkor és ott.

dsc01781.jpg

A teltházas jazz klub megtudhatta a művésznő konferálásából, hogy ma este inkább a "befelé fordulós" darabok kerülnek terítékre - régi és újabb dalok formájában. A szokásos nyitó "Vissza hozzád" után az első három lemez gyöngyszemei szóltak az első részben: "Néha csak", "Ott leszek", "Így utazom", "Jules és Jim", "Carrousel" - és az aktuális "Őszi dal" - a teljesség igénye nélkül - zárásként.


Aztán - mások mellett - a "Kerkyra" múltbéli emléke, az "És a csend" csodálatos lírája, a búcsút hangszerekkel elképesztően "megrajzoló" régebbi alkotás, az "Isten veled", amely így már nem is olyan nehéz - fantasztikus szólókkal és  az "Egy perc" finom bölcsessége - ráadásként.


Eszter éneke, hangja, előadása nekem - még az előzőekhez képest is - mélyebbnek, érzelmesebbnek tűnt. Számomra átjött az üzenet. Az "és a Quartet" összeszokottan muzsikált, minden tagja hosszabb-rövidebb szólót játszhatott. A tapsok sikert igazoltak - van igény a gondolatgazdag, színvonalas jazz zenére!

dsc01787.jpg

dsc01790.jpg

dsc01792.jpg

dsc01793.jpg

dsc01796.jpg

dsc01782.jpg

Vissza a hírekhez