JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 16.
Ruby Tuesday2024. április 16.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.
Blaser, Samuel: Book Nine2024. április 03.

Hírek

Hajdu Klára Quartet – 10 év egy koncertben

Hajdu Klára a rajongók számára egy jubileumi koncerttel készült, hogy együtt ünnepelhessék meg zenekara 10 éves fennállását. A különleges esemény az Opus Jazz Clubban zajlott.

Eric Truffaz, BeJazz Jazz Club, Bern, Svájc (2018. október 19.)

A legendás francia trombitás érdekes projekttel járja Svájc jazzklubjait. Egy, svájci jazz-konzervatóriumokból összeválogatott fiatal zenészcsapat élén szerepel, karmesteri és szólista kettős szerepkörben. A koncerten a diákok kompozícióit, illetve Eric Truffaz darabok áthangszerelt változatait játszották.

MAYNARD FERGUSON EMLÉKEST

Akár a „Világsztárok a Budapest Jazz Clubban” sorozatban is helyet kaphatott volna a BJC Big Band szerdai Maynard Ferguson emlékestje. A mindössze egy éve alakult, Budapest egyik legnépszerűbb és méltán világhíres klubjáról elnevezett nagyzenekarhoz ezúttal a különleges képességeket kívánó „lead” trombitálás négy világklasszis szólistája csatlakozott. Eric Miyashiro Japánból, a többiek, Louis Dowdeswell, Andy Greenwood és a zenekar első vendégeként tavaly itt járt Ryan Quigley Egyesült Királyságból érkezett, hogy a kilencven éve született kanadai legenda hatalmas életművéből felidézzen egy duplakoncertnyit, este hét, majd kilenc órától kezdődően.

Winand

Rajongói beszámoló Winand Gábor szólókoncertjéről az iF Café Jazz Clubból.

Lássuk, mire megyünk hárman! - A három István: Gyárfás, Elek, Fekete az iFben

Eddig is azt gondoltam, hogy jó muzsikusnak lenni. A zene, ha jól csinálják, teljes embert kíván. Úgyis mondhatnánk, hogy meditatív állapotba kerül a muzsikus. Napról napra kiszáll a mindennapok mókuskerekéből, egy elvont világban utazgat, ahonnan feltöltődve kerül vissza a mindennapokba. Még ha esetleg fáradtan is. (Mondjuk a komplex függvénytan hasonlóan meditatív, de sokan már a törtek összeadásánál feladják).

Tingvall Trio

Az előző debreceni tudósításomban említettem, hogy beindultak a jazz koncertek.

Jubileum a Transform Quintettel

A Transform Quintet tagjai már 20 éve játszanak együtt. Ennek alkalmából a teljes eddigi munkásságukból válogatták össze műsorukat. A zenekar mérföldkövei az az öt lemez, amelyeket az elmúlt években vettek fel. A zenekar tagjai: Gyémánt Bálint (gitár), Eged Márton (basszusgitár), Horváth “Tojás“ Gábor (zongora), Gálfi Attila (dob) és Redő Dániel (ütőhangszerek).

THE SOUND OF JAZZ – SZAKCSI Jr. 50

Hétfőre elszálltak a gondok, kitisztult az ég és a terveknek megfelelően összeállt minden. Este hét órára megtelt a MOMkult 500 fős nézőtere is, így kezdetét vehette Szakcsi Jr. monumentális születésnapi koncertje. A fiatalabb korosztálytól a nagy öregekig, az ünnepelttel együtt 38 zenész 17 formációban lépett színpadra a kétrészes műsorban.

Képek János tanyájáról (Joshua Redman / James Farm), Volkshaus, Basel, Svájc (2018. október 17.)

Joshua Redman (szaxofon), Aaron Parks (zongora), Matt Penman (bőgő) és Eric Harland (dobok) volt a kvartet felállása. A James Farm a nevét a zenekar keresztneveiből rakták össze (J - Joshua, A - Aaron, M - Matt, és E - Eric... hogy ki az S, az nem derül ki, talán S, mint "super" vagy esetleg S, mint Sanders ... Pharoah Sanders szelleme, akinek stílusából Joshua jócskán merítget?)

A Dean Brown Band a BJC-ben

A CAFe Budapest kortárs művészeti fesztivál keretein belül október 16-án lépett a BJC színpadára a szenzációs Dean Brown Band, ahol egymás után két bulit is lenyomtak. Nézzük, milyen volt az első, ami 19 órakor vette kezdetét.

Dean Brown Band a BJC színpadán

2018-ban már 27. alkalommal került megrendezésre a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. A szervezők minden évben kitesznek magukért, több helyszínen, több résztvevő segítségével hozzák el a kultúrát október közepén a fővárosba. Ennek keretein belül a Budapest Jazz Club adott otthont az amerikai gitáros turnéjának budapesti koncertjéhez.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések